Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Hornere, naše vnučka (4) miluje epizodu ze série "Kája a Bambuláček" (na YouTube Kids) o tom, jak tito dva pekli megalomanský dort. Dali do něj všechno, co má Bambuláček rád. Co tam patří (mouku, cukr, vajíčka) i co tam nepatří: hořčici, špagety, maso, kečup, brambůrky, mrkev i s natí, pizzu, žampiony, buřty a na závěr uzenou makrelu). Pak ho v kouzelné troubě upekli. Vypadal úžasně - až na to, že se nedal jíst.

0 0
možnosti

Trochu pokrytecké filozofování a zároveň snaha o relativizaci až legalizaci oprávněnost útoku Hamásu. Kdo zaútočil je snad jasné, jak hanebně proti civilistům je snad také jasné. Z přímých rozhovorů s obyvateli Gazy také vyplynulo, že Hamás jim brání v odchodu do bezpečí, prostě potřebuje co nejvíce obětí. A historie? Jistě složitá, ale je třeba řešit současnost a budoucnost. Pokud vím, Palestinci mohou mít a mají svůj stát, ale neumí ho spravovat a řídit, jsou zcela závislí na zahraniční pomoci. Fanatickou nenávist a zbraně musí nahradit vzděláváním se a prací.

0 0
možnosti
Foto

Ve světě, kde veškerou moc řídí státy, není příliš prostoru na filozofování, protože nemůžete se odpíchnout od nějakého klidového stavu, protože ten jednoduše neexistuje.

Musíme si tedy vystačit s tím co máme a nezbývá, než se ve válečném stavu spolehnout na sílu státu a jeho linie kolektivní viny. Dělo se to ve II. SV a bude se to dít stále.

Jak se tedy orientovat. Zkusme to podle NAP - Non Agresion Principle. Jednoduše řečeno: Používání iniciace fyzického násilí (popř. vyhrožování jejím použitím) proti člověku a jeho majetku nazýváme agresí. Každá agrese je špatná. Použití násilí je přípustné pouze v reakci na agresi (sebeobrana).

Protože vyhrožování ze strany Hamasu, ale i ostatních teroristických organizací trvá, lze v tomto kontextu ospravedlnit vše co Izrael dělá, protože jde o sebeobranu.

Samozřejmě ve svobodném světě by mnoho věcí, co Izraelská armáda provádí, z hlediska morálky a spravedlnosti neobstálo, ale jak jsem řekl, nežijeme ve svobodném světě, ale ve světě kde vládnou státy a v tomto případě, se Izrael alespoň o nějakou správnou morálku a spravedlnost snaží, což se v žádném případě nedá říct o jeho protivnících. Ti jedou tvrdý, nekompromisní Džihád.

3 3
možnosti
Foto

J82i59ř26í 65K69i24n51d72l

19. 10. 2023 13:16

Co Izraelská armáda provádí, z hlediska morálky a spravedlnosti neobstálo??????

0 1
možnosti

V nás je spíš to relativizování pravdy. Ten Sokratův výrok je nebezpečně dvousečný a použitelný na celou historii 20. století. Ve finále by se dalo zpochybnit vyvražďování Němců při odsunu, nebo popřít holokaust, nebo tvrdit, že si Židé křišťálovou noc mohli vyprovokovat. Jde o to, že teď je to vědomá lež. V budoucnu až vymřou všichni pamětníci a důkazy se hezky Sokratovsky zrelativizují už to bude jen debata jestli to tak skutečně bylo. V tom je ten výrok dvousečný.

I tohoto konfliktu mě zaráží jiná věc. Jak velkou členskou základnu mají Arabové v OSN mezi 180 státy, jakou ropnou nadvládu mají Arabové a přesto nic neudělali na obranu Palestinců, pokud je Izraelci léta šikanovali?

0 0
možnosti
Foto

P66e47t96r 47B78u63r73i69a21n

19. 10. 2023 10:26

Víte, že nic nevíte a přesto neváháte tento svůj nedostatek všem sdělit. Sokrates by z vás měl radost.

8 0
možnosti

"Pro Ukrajinu i Izrael není dobrá vizitka, že se nedokážou dohodnout s nejbližším okolím."

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807898

Něco takového může napsat jen naprostý pokrytec a ignorant, který si nevidí na špičku nosu.

9 1
možnosti
Foto

Podle mne bojuje vláda proti dezinformacím, které se jim nehodí do krámu. Jinak se snadno svezou na vlně kdejaké pověsti, která umožní agresivně napadnout nějakou protistranu.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807898

0 1
možnosti

Tomu opravdu nerozumím. ,,dezinformace ,které se nehodí do krámu,,,?

1 0
možnosti
Foto

J52i24ř75í 50K22i96n78d19l

19. 10. 2023 10:06

Židem jsme pouze pokud jste se narodil židovské matce. Otec nerozhoduje. Pokud otec Žid má dítě se ženou, která není Židovka, tak dítě, které se narodí není Žid.

0 0
možnosti
Foto

Arabové co přišli do Palestiny z Egypta a dalších Arabských zemí si říkají dnes Palestinci. Do roku 1967 byl Palestinec každý, kdo žil v Palestině, tedy i Židé. Ti do vyhlášení svého státu měli Palestinské pasy. V roce 1967 vznikla palestinská národnost. V roce 1988 vyhlásil Arafat stát Palestina, který do té doby historie neznala Rada bezpečnosti OSN neuznala, takže takový stát neexistuje. Podle Rady bezpečnosti OSN z roku 1967 Izrael vrátí území, které získal v nedávném boji, když bude uznán stát Izrael, když bude uzavřen trvalý a bezpečný mír a když se společně dohodnou na společných a respektovaných hranicích. Izraelem se dohodl podle těchto podmínek s Egyptem a vrátil mu Sinajský poloostrov, dohodl se s Jordánskem na hranicích. Tak zvaní Palestinci stále řvou žádná jednání s Izraelem, žádný mír s Izraelem a požadují celý Izrael Přesto i když nebyla splněna tato podmínka Izrael vystěhoval své obyvatele z Gazy a předal ji Palestincům. Západní břehu vytvořil dvě zóny, ve které mají Palestinci autonomii. Vedlo to k míru. Ani omylem Přitom 1, 5 milionů Arabů-muslimů žije v pohodě v Izraeli.

0 0
možnosti
Foto

J43a67n 31Š12i62k

19. 10. 2023 9:05

Od Izraele k EET a od Boha do pekla. Úplně všechno souvisí se vším, i letící pták se sklenkou vylité vody. Toť smrtící smíchaný koktejl života. Jedna ingredience chybí, doplňte, ať je sladší. Zlé USA. Hezký den

2 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik