Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jinak teda musím říct, že protižidovská kampaň jede na plný obrátky. Vzhledem k trestnosti propagace holokaustu atd. jsou to poměrně komplikovaně formulované příspěvky, že, aby si jeden něco nepřivodil, třeba trestní stíhání. Ale ta nenávist k Židům pejzatým, ta z toho ze všeho přímo kape. Oč líp jsou na tom muslimové, těm Allán přímo přikazuje, aby Židy honili a vraždili, ti si mohou zkusit si proklestit přes švestky cestu k synagoze a tam učinit svému náboženství míru za dost. Ale čeští a obecně evropští bílí antisemité to mají po tom provalení aféry s konferencí ve Wannsee fakt těžký, musí psát tolika slov..... přiznám se, že to čtu s velikou námahou, protože je všechno jasný už z nadpisu, nejpozději z první věty.

0 0
možnosti
MS

Ohledně kolektivní viny zcela opomíjíte, že tento princip uplatňují především (nejen) Palestinci vůči Židům. Hamás, který si v Gaze zvolili, neuznává právo Izraele na existenci, vybízí k zabíjení Židů a také to bestiálně dělá. Mají to i v učebnicích placených EU.

Podle Karla Jasperse, jenž rozebírá vinu za válku v knize Otázka viny, nese německý národ jako celek politickou odpovědnost, ne však kriminální vinu. Analogické je to s Palestinci a Hamásem. Izrael se snaží kolektivní vinu neuplatňovat; třeba léčí v nemocnicích zraněné teroristy a chrání je před rozezlenými pozůstalými. Opačná situace je nepředstavitelná. I když jsou některé kroky Izraele problematické, z druhé strany je to neskonale horší. To je potřebné při snaze o nestranný pohled uznat a nezamlčovat.

4 0
možnosti
JK

Pane Hornere máte to dlouhé a moc to řešíte. Jsou to věci, co se mne zatím netýkají /potenciálně mohou, a viděl bych to hned druhý den - pokud dojde ke globálnímu konfliktu s jaderným angažmá, dojde mi jistě povolávací rozkaz, jsem totiž v AZ AČR a měl bych o zábavu tak na rok dva postaráno/ a tyhlety věci já neovlivním. Ovšem musím je brát na vědomí, ale pak je musím zjednodušit, co to jde. A tady je to poměrně jednoduché. Co se stane s Židy, pokud Arabové vyhrají? No nebudou, nebudou. Holokaust bude dokonán. Chceme to nebo ne? Pozor, toto je relevantní otázka. Chceme, aby Židé existovali, nebo jich už máme opravdu plné zuby? Jsou s nimi přece samé problémy, sám to píšete. Takže chceme Židy, nebo ne? - - - - Já už jsem jinde psal, já jsem militantní sionista, od Židů čekám, že budou bojovat. Ale to jsem já, svět je jiný. Vidíte sám - 10 dnů od toho velkého střílení a kuchání civilistů, a už těch Židů mají všichni plné zuby.

3 0
možnosti
JK

Vzhledem i indoktrinaci dětí, které vehementně hází nebo střílí praky kameny na Izraelce, se ten, kdo aplikuje kolektivní vinu, zase tak moc nesekne...

3 1
možnosti
Foto

Před chvílí jsem si na Seznamu přečetl: "Jakékoliv důkazy je nepřesvědčí a budou stejně obviňovat Izrael. A to je obecně problém celého toho konfliktu: jakási dehumanizace protivníka, neochota připustit pozitivní body nebo třeba i argumentaci pro něj.“ Dodal bych: A to je obecně problém všech konfliktů a už od nepaměti. Moudří si to uvědomují a hloupí jim skáčou na špek.

2 0
možnosti
PJ

Pro Ukrajinu i Izrael není dobrá vizitka, že se nedokážou dohodnout s nejbližším okolím. Sami usilují o sebeurčení, ale vadí jim sebeurčení jiných na „jejich historickém území.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807898

A jaká vizitka je to pro Ruska o Palestince pane Hornere. Jste strašný pokrytec, který své pokrytectví zaobalí do krásných slov. Fakt mi tu chybí ten blijící smajlík.

10 2
možnosti
JK

Blem blem nic nevíme blem blem nic není jednoznačné blem blem na Putinovi může něco být

3 4
možnosti
OS

Když ona ta černá a bílá je tak krásně jednoduchá a jednoznačná, viďte...

3 1
možnosti
Foto

V boji proti dezinformacím vláda připomíná dobu minulou. Tehdy se bojovalo naprosto stejně.

0 0
možnosti
Foto

Vy dokážete učesat každý svůj mišmaš tak, že na první pohled vypadá jako Beethovenova symfonie. Klobouk dolů.

4 4
možnosti
Foto

Pochvala od Mistra, kterého žák přerostl?

1 3
možnosti
  • Počet článků 830
  • Celková karma 21,06
  • Průměrná čtenost 965x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik