Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že důvody odchodu Blatného, kolující mezi lidem obecným, jsou ty pravé a správné. Určitě mu lze vyčíst, že nezvládl vrcholné řízení a komunikaci, ale určitě mu nelze podsouvat morální pokřivenost. Jednoznačně to potvrdil tím, že se nenechal dotlačit k úkonům proti svému přesvědčení, s čímž naopak většina vlády nemá žádný problém.

A s tím Sputnikem s vámi plně souhlasím, pokud nebude úředně ověřen a schválen nebo vyráběn v Německu (např.), tak ho vehementně odmítám.

0 0
možnosti
Foto

Dobře napsané. většina lidí nechápe, že nejde jen o funkčnost/účinnost vakcíny, ale i o trvalou kontrolu dodržování výrobního postupu (tzv. správná výrobní praxe). Prostě aby si nějaký ruský mužik z bioreaktoru neudělal WC ....

1 1
možnosti

O ředitelku SUKLu bych se nebál, poslouchal jsem ji dnes v rozhovoru a ta od posledního ještě za Blatného otočila o 180°, moc dobře a rychle si uvědomila, že nový šéf chce slyšet něco jiného, než ten předchozí;-).

0 0
možnosti

Sputnik jako vakcina je vymyšlená velmi dobre. Každá dávka je obsahové odlišná. Západní vakcíny mají stejne obsahy. Takže ockujeme dvakrát stejnou dávku. Pokud jsou dávky odlišné, i teoretický model dokazuje, ze účinnost je větší. Problém jediný - je tedy výrobní proces. Ale vzhledem k situaci, kdy už nyní se velmi naockovali neunijni země a nadále odebírají Sputnik, asi s nim tak velký problém není.

Matematika je jednoduchá: vemte 1000 lidi infikovaných Covidem a 1000 lidi naockovanych Sputnikem. Ve které skupině je více problému a úmrtí?

Musíme si uvědomit, ze to co vidime a slyšíme je hlavně boj o zisky z prodeje vakcín/ viz nyní i problémy s Astrou Žen. vakcinou.

2 1
možnosti
Foto

Srbsko už vyrábí Sputník samo. Proč to neděláme také. To máme tak neschopné vědce nebo jsme už jen země montootroků ? Denně nám umírá na covid více jak 100 lidí. Není čas na zdlouhavé schvalování když už Sputníkem očkuje více jak 50 zemí.

3 0
možnosti

Souhlasim. Jsem lékařka, jsem naockovana. Ale pokud by se mne někdo zeptal: mám možnost hned teď se dat naockovat Sputnikem... nebo mám cekat půl roku na jinou vakcínu.... tak doporučit rozhodne očkovat Sputnikem.

3 1
možnosti

Souhlas R^R^R^

Po 30 letech asi málokdo čekal takový úpadek na vrcholných pozicích pseudopolitické scény ČR. To, co předvádí hradní kreatura a zločinci jí obklopující, importovaná stb figurka bureš, či aktuálně i jakýsi havlíček, to je vrchol lhostejnosti k obyvatelům ČR, vulgarity etc, etc, etc...

1 1
možnosti
Foto

Slyšel jsem i jiný důvod, který se mi zdá být věrohodný:

Premiér sám nakoupil od amerických farmaceutů inovativní přípravky Bamlanivimab a Regn-CoV2,které měly být využity při léčení covidu.

Oba „Babišovy léky“ jsou v Česku v desítkách tisíc balení za stovky milionů korun. Podle informací z nemocnic, které jsou pověřeny jejich rozdělováním, však není pro ně po opadnutí pandemické vlny dost indikovaných pacientů. Ministr Blatný prý využívání obou léků nepodporoval a proto musel odejí.

Tak toto přece nejde, aby premiér nakoupil v Americe léky a jeho ministr zdravotnictví bránil jejich využití.

4 0
možnosti

Je to velmi možné. Jedna dávka stojí 60tisic. I když má velmi přísná kritéria pro podání, nemocnice opravdu dostalynevidane zásoby. Dříve o drahé léky skemrali.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik