Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

To není o iritování, to je o mluvení nesmyslů... islamismus neexistuje jako neexistuje radikální islám... je pouze islám.. i turek Erdogan to řekl... a když si "připustít" tuto skutečnost tak se Vám možná otevřou oči....

stejně jako si nění špatné připustit, že muslimové lžou nemuslimům a tím si to vše usnadňují ...

0 0
možnosti
Foto

jak pročítám diskuzi vidím že iritujete stále ty samé osoby-karma za tu výdrž a odvahuR^;-)

0 2
možnosti
PT

P16e44t74r 78T16o96m84e46k

16. 11. 2018 22:33

Řeknu to hodně jemně. Když tohle nechápete, je mně vás líto. Otázka nezní jak porazit islamismus ale jak porazit islam. Nebo ty davy, které chtěli veřejně pověsit Bibi a zabít soudce, kteří ji osvobodili, to byli islamisti? Ne to byli obyčejní muslimové.

2 0
možnosti
ZH

Kultura vycházející z islámu má výrazně odlišné pojetí toho, co jsou lidská práva, svoboda atp., než kultura vycházející z křesťanství. Pokud je pravda, že jste Korán četl, jak jste mi jednou tvrdil, měl byste to vědět. Vnucování našeho pojetí lidských práv a svobod takto odlišné kultuře nemůže nikdy skončit nijak dobře. Naší starostí by tedy nemělo být vymáhání dodržování našich hodnot jinými kulturami, ale bránění pronikání pro nás nepřijatelných cizích hodnot do naší kultury. Třeba i tím, že jim nebudeme vnucovat hodnoty naše a jejich pro nás nepřijatelné hodnoty u nás postavíme mimo zákon - a hlavně budeme účinně stíhat jejich porušování.

0 0
možnosti
Foto

Tak v prvé řadě je potřeba si uvědomit, že islamismus je ve skutečnosti islám. Pak je potřeba přiznat si, že máme strach z toho, že když budeme o islámu hovořit negativně, mohlo by se nám něco stát. Protože pokud se budete bát, že kdybyste řekl něco negativního o islámu, tak by se vám něco mohlo stát a nepříznáte si ten strach, tak budete mimo realitu a ten strach vás bude ovládat a budete si vymýšlet výmluvy typu "nekritizuju islám protože nejsem islamofob".

3 0
možnosti

P79e19t96r 74Č92e11j37k34a

16. 11. 2018 17:54

Wilders navrhne v Holandsku soutěž karikatur, což spustí protesty Pákistánu, kde se do toho vloží Pákistánská vláda a v Evropě ticho po pěšině.... a v důsledku teroristických výhrůžek dojde k zrušení karikatury. Tohle je cesta naprosto špatná a vede do pekel. Tou správnou je něco jiného - sdělit, že v Evropě je zásadní hodnotou svobody slova, ke které patří i karikatury a fakt, že islámská pravidla obecně něco zakazují, nás v Evropě v podstatě vůbec nezajímá - islámská pravidla se vztahují jen a pouze na muslimy.... a úplně stejně to je u nějaké té snahy zakázat jeho twitterový účet, protože to co na něm píše je v některých zemích zakázané - zase, co je komu do toho???? V těhle chvílích má přijít třeba Jean Claude Junker (protože nejde zdaleka jenom o holandský problém) a sdělit "můžeme si o té soutěži karikatur myslet cokoliv, ale politický nátlak ze zahraničí na její zrušení je pro nás neakceptovatelný, nemluvě o výhrůžkách, protože ta soutěž karikatur neporušuje žádné zákony a je projevem naší zásadní hodnoty - svobody slova". Tady jsme v situaci, kdy nejde o obhajobu Wilderse - tady jsme v situaci, že hájíme základy naší svobody a naší společnosti. Já fakt nechci žít ve společnosti, kde budu mít náhubek a bát se něco říct, či napsat, aby to nedejbože někoho neurazilo a on mi za to nechtěl uříznout hlavu..... a tu naší svobodnou společnost budeme mít jen tehdy, pokud si jí nenecháme vzít těmihle útoky a pocitem uraženosti zvnějšku.... Fakt, že islám něco zakazuje, mě jako člověka, který není vyznavač islámu, opravdu nezajímá.....

3 0
možnosti
JS

Nejvyšším morálním vzorem islámu je Prorok Muhammad, kterého od islámu prostě nelze žádným způsobem oddělit. Bez Proroka Muhammada prostě není islám. Muhammad vedl loupežné a válečné výpravy, nechával mučit předáky přepadených vesnic, aby prozradili, kde je ukryt majetek a ženy, pořádal hromadné popravy, při kterých si stovky lidí museli vlastníma rukama vykopat hrob, bral si každou ženu, které se mu zachtělo, včetně ženy svého adoptivního syna a tak bych mohl dlouho pokračovat. Náboženství, které má takový morální vzor, NEMŮŽE být mírumilovné. Prostě nemůže. To věděl už Václav Budovec z Budova, který sepsal "Antialkorán" již v 16. století. Jediné naše štěstí je, že většina muslimů nebere své náboženství příliš vážně a vnímají ho jen jako soubor rituálů. Ti, kteří chtějí vyznávat autentický pravověrný islám – pro ty byl zaveden pojem islamismus. To je pro nás ale velmi špatná zpráva – protože skutečný muslim by měl vyznávat právě onen autentický islám. A jak to vypadá, když si muslimové vezmou k srdci alespoň malou část autentického islámu – to můžeme velice názorně pozrovat ve všech zemích, kde nějakou roli hraje islám. Nejnověji se nám autentický islám ukazuje ve Vámi zmíněném Pákistánu, kde lidé při masových demonstracích požadují popravu jakési křesťanky, která možná před osmi lety urazila Proroka.

Aplikovat koncept lidských práv do prostředí islámu je principiálně vyloučeno. Jakýkoli pokus kdekoli na světě vždycky selhal. Islám není založen na lidské rovnosti a svobodě, ale na pravém opaku – na nerovnosti z hlediska víry, pohlaví i národa. Pokud proti takovému agresivnímu konceptu budeme bojovat zpochybňováním sebe sama, tak prostě končíme. Jak vypadá začátek toho konce – to názorně ukazuje Váš článek.

2 0
možnosti
JT

J20i49r77i 34T11i40c22h44y

16. 11. 2018 16:27

Pochybny clanek. Mnozi diskuteri to jiz zhodnotili. Proti islamu plati jen tvrdy postup. Bohuzel, zmekcili vudci "zapadu" zpusobili jeho proniknuti do kdysi nejpokrokovejsich demokratickych zemi. Reseni tohoto problemu nevidim.

1 0
možnosti
MK

Až lidé jako vy pochopí, že to co nazýváte islamismem a extrémem v islámu je v islámu jako takovém normou a ti "islamisté" jsou lidé, kteří se přesně drží učení islámu a života Mohameda, tak bude pozdě. Pozdě pro všechny. V to Pakistánu nedemonstrovali islamisté, tedy ti, které si pod tímto slovem představujete, ale obyčejní lidé. Tu křesťanku neudali islamisté, ale její sousedi. Stejně jak v Egyptě nevraždí křesťany islamisté, ale obyčejní muslimové, sousedé od vedle. Co muslimy a islám drží v nějakých normách není učení islámu, ale více či méně "osvícený" vládce a jeho armáda a policie. V Maroku král vládne za pomocí represí a díky nim se snaží Maroko dostat mezi moderní země. To samé je v Tunisu, Egyptě, Alžíru. Můžete si říkat co chcete, ale ve všech islámských zemích, když byla dána demokraticky hlasovat ve volbách, tak většinově zvítězily strany,které mají v programu to, co vy nazýváte extrémismem, ale v jejich pojetí je to návrat k hodnotám proroka Mohameda. Můžete mluvit o zemích jako je Indonésie, Malajsie? Turecko, všude jsou represe vůči jinověrcům a zároveň se vláda snaží potlačovat některé projevy islámu. Ne proto, že by potlačovala "extrémismus", ale proto, že současném propojeném světě, je třeba vytvořit zdání jakého si právního státu.

Když televize al-Jazeera zveřenila průzkum,kde 80 procent jejich sledovatelů což ze 100 mil, je 80 mil. sympatizovalo s Islámským státem, tak z toho měli novináři z The Guardian takový šok, že celý průzkum smetli ze stolu, jako neodpovídající skutečnosti. A stejně jako novináři z Guardianu, i vy zacházíte podobně s tím, co se Vám nehodí do vidění Vašeho světa.

7 0
možnosti
TB

Aha, takže "islamismus" prý porazíme nadáváním domácí populaci do extremistů. A kolik Čechů páchá to, co ISIS by mě taky moc zajímalo.

6 0
možnosti
PB

P66e60t97r 90B83u98r11i83a94n

16. 11. 2018 11:50

Měli bychom se poučit z politických postojů k vlastnímu extremismu, jejž také neumíme vytěsnit.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687959

Tak to mě sice mrzí, že neumíte ze své hlavy vytěsnit extremismus, ale s tím asi už nikdo nic nenadělá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik