Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes jsem viděl dokument o tom, jak jsme se zbavili německých odpůrců nacismu. Smutné. A jejich osudy .........mnohé také. Nechci Váš článek posuzovat z právního hlediska, nejsem erudovaný. Ale nechápu, proč jste sklidil takové reakce, z nichž některé hraničí až jakoby s nepříčetností. Rozhodně Vás nevnímám jako sprostého provokatéra. Co jsem však považoval za sprostotu, bylo předvolební varování před pane Drahošem v souvislosti s přistěhovalci. Takové demagogie vyvolávající iracionální strachy považuji za chucpe prostředek jak dosáhnout vítězství. Nedivím se Vám, že jste napsal i o tématu strach.

2 0
možnosti
AM
MK

RvRvRv Že jste sprostý provokatér, to už jsem v minulosti napsal, ale přirovnávat mnichovskou zradu k čemukoli dle Vašeho popisu je překročením hranice obyčejné občanské morálky, kterou nezastřete žádným adresováním do oblasti ironie, nadsázky a nebo kdoví kam ještě.

Nečtu Vás, jen titulek avizoval, že tady někdo překročil hranici možného; ani sto těch nejhorších expresiv nemůže vyjádřit to morální bahno, ve kterém si rochníte.

1 1
možnosti
PK

...ale no tak lidičky pan autor chce jen vyvolat diskusi,jinak je to slušný človíček,nosí kravatu a chodí s dětmi do kina...tak to tak neprožívejte ..keep smilling;-D;-D;-D

2 1
možnosti
PB

P33e93t69r 35B39u67r58i18a93n

2. 10. 2018 14:02

Pane Hornere

Chcete-li argumentaci k onomu prvnímu odstavci, tady ji máte: Prezidenta jste označil za rasistu, ačkoliv nenaplnil jediný znak takového kritéria. Čechy, tedy celou naši společnost, jste označil za lokaje nacistů, čímž jste urazil památku všech odbojářů a statečných lidí, kteří toto nelidské období museli snášet. Lžete a urážíte nás, když tvrdíte, že jsme okupantům sami vydávali naše spoluobčany k likvidaci kvůli jejich majetku, že chceme vydat syrské sirotky do Sýrie (a kam asi jinam?) a že chceme vydávat naše romské spoluobčany totálnímu sociálnímu vyloučení (pozoruhodný větný paskvil spíše na úrovni grafomana než absolventa VŠ). Prakticky lžete, urážíte a naznačujete, že jsme jen národem odporně zbabělých krys, který trpí chronickou fóbií a permanentním strachem, a který chce všechny jakkoliv odlišné genocidně vyhladit.

V tomto ohledu jste opravdu odporný charakter, který je schopen kvůli svému mindráku pária a svému zviditelnění se napadat všechny slušné lidi okolo. A není to poprvé. Téměř všechny vaše blogy nesou takovéto znaky nenávisti ke svému okolí a snahu pozurážet pro své maloduché ego celou společnost.

Vaše neustálé plošné a lživé napadání celé české společnosti vykazuje nepřehlédnutelné znaky patologické obsese.

Nedělám si žádné iluze o tom, že v dobách krutých totalit nacistického protektorátu a komunistických čistek vy byste byl zrovna tím morálním neochvějným majákem a hrdinným bojovníkem lidskosti. Naopak. A mrazí mne z toho.

10 0
možnosti
JS

Pane Hornere, problém je v tom, že Vy ve svých článcích v míře více než hojné užíváte manipulaci. Neznalý čtenář by z Vašeho článku mohl usoudit, že Mnichovská dohoda byla něco jako výrok ústavního soudu týkající se průběhu voleb.

Manipulace ve Vašem podání má přímo učebnicové znaky demagogie – Vy jste schopen mezi sebou propojit výrok ústavního soudu, Mnichovskou dohodu a syrské sirotky. Dokonce píšete o "vydání syrských sirotků Assadovi do Sýrie". Syrské sirotky zatím ještě nikdo ani nedokázal identifikovat, natož přivést do Česka, ale podle Vás už jsme je vydali Asadovi.

Vy si možná o sobě myslíte, že "zaujímáte konkrétní provokativní postoje". Nikoli. Podstatná část politické reprezentace Evropy má přesně ty samé názory, jako Vy. Je to doslovný hlavní proud evropské politiky. Ten proud ale začíná narážet na překážky v podobě občanů s vlastním názorem. Je čím dál obtížnější do tohoto proudu všechny strhnout.

Podle Vás je Ústavní soud zřejmě stejně hloupý jako většina voličů a ústavní soudci se nechali oklamat "volebním podvodníkem" v podobě "rasistického prezidenta". Přesně tohle je ústřední myšlenka Vašeho článku.

Zavírání očí před fatálními problémy, nálepkování a perzekuce lidí, kteří na ně upozorňují, politika ústupků (appeasement) – to je přesně to, co pozorujeme v západní Evropě. Tam se ukazuje analogie s Mnichovskou dohodou, a nikoli v tom, co naznačujete Vy.

20 0
možnosti
TK

Není mi jasné, proč se vaše podivné výlevy tak často dostávají do výběru. Nejsou ani chytré, ani zajímavé.

13 0
možnosti
PK

Zeman není jiný než Havel nebo Klaus. Jsou to v podstatě miláčci, protože lidé si konečně musejí zvykat, že je normální mít úplně jiný (třeba blbý) názor. Představte si opak – prezident, který by se líbil všem. Já bych ovšem z něj asi hned vrhnul a nebyl bych sám, takže by se stejně nelíbil všem. Mně se líbí prezident, který se nechce líbit všem. I s tím rizikem, že po Zemanovi tam přijde někdo, kdo mi bude ukrutně protivný. Ostatně pár prezidentů už taky pamatuji a všechny jsem zatím přežil!

Opravdu nechci společnost jednotnou a nerozborně semknutou, to je hrůzná představa. Demokracie je totiž zřízení, které funguje, když se lidé naučí inteligentně řešit spory. A demokracie je založena na svobodě vyjadřovat odlišné názory, čímž vznikají ty spory. A chceme-li tu spolu žít, musíme se naučit je řešit. A ne jen lhát a urážet, jak to předvádí „předlistopadový lidový demokrat“ Kalousek.

Signatář Charty 77, bývalý zpravodajec BIS, spolupracovník LN a bezpečnostní expert Jan Schneider pro ParlamentníListy.cz obsáhle hodnotí současný politický vývoj na domácí i zahraniční scéně.

3 0
možnosti
VB

Pokaždé, když vidím záběry Zemana, tak mám radost.

0 1
možnosti
PV

Cesi se pred valkou bali uspesnych Zidu, proto byli za rasisty. Dnes se boji Romove uspesnych Cechu, presto jsou za rasisty oznaceni zase Cesi. Kupodivu za tehdejsi problemy Cechu nemohli Zide, tak jako za dnesni problemy Romu nemohou Cesi. Lidska malost je vsak obrovska.

7 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik