Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Blog jsem s přemáháním přečetl až do konce.

Autor v závěru vybízí k selskému rozumu. Ok, tak si to tedy selsky shrňme - Rusko v r.2014 obsadilo Krym, Ukrajina vojensky neodpověděla a zkoušela mírově vyjednávat. Jak to bylo úspěšné, jsme viděli 24.2., kdy začala válka (i když i o tom Rusové lžou a tvrdí cosi o speciální vojenské operaci).

Ruské požadavky při současných "diplomatických jednáních" jsou jsou spíše podmínky bezpodmínečné kapitulace - Ukrajina se vzdá, Rusko dosadí proruskou vládu a navíc Ukrajina oficiálně uzná Krym, Luhansk a Doněck za ruská území.

Autor si stěžuje, že byly zakázány některé profláknuté weby šířící lži a ruskou demagogii, což mu údajně brání si udělat objektivní pohled. To je tak absurdní, že se to nedá ani komentovat (stejně jako "objektivitu" celého blogu).

Pane autore, bojuje se snad na území Ruska a jsou ruští civilisté ohrožováni na životu? Nikoliv - zabíjeni, znásilňováni a masakrování jsou pouze ukrajinští civilisté. To je objektivní fakt, na to snad není potřeba proruské weby.

Kdo dva dny před vojenským přepadením Ukrajiny tvrdil, že bylo ukončeno vojenské cvičení a ruští vojáci se vrací do kasáren ve vnitrozemí ? Aha, Kreml! Kdo neustále tvrdil, že zprávy CIA o chystané agresi vůči Ukrajině jsou nepravdivé? Aha, Kreml! A kdo tvrdil, že agrese se neúčastní žádní branci, ale pouze profesionální armáda? Že by zase Kreml?!!! A kdo vyhrožoval, že plyn bude prodávat jen za rubly, i když je to v rozporu s podepsanými smlouvami ? Že by zase Moskva?!

Vybízí-li autor blogu k mírovým jednáním, tak by si měl především uvědomit, že jen zcela naivní hlupák by dnes Rusům věřil byť jen jediné slovo.

0 0
možnosti
ZH

A kdo tvrdí, že je ve válce a není ve válce? ;-D

0 0
možnosti
JP

Docela nesmyslně plácáte. Jaká válka? Jde o napadení jednoho státu druhým, jeden se brání, druhý útočí.Asi patříte k těm , pro které je Rusko (Sovětský svaz) vyvolený stát, kterému je vše dovoleno a všichni by měli jeho "zájmům" ustupovat - aby byl mír.

1 0
možnosti
JL

Srovnani pana Hornera, opravnenosti US intrvenece v Iraku a ruske na UKrajine vic nez kulha. Kdyz uz by nebylo nic jineho, Ukrajinci se nikdy nedopustili masakru na hrane genocidy, jako Saddamuv rezim ve vyvrazdovani kurdskych vesnic chemickymi zbranemi. Na Ukrajine slo, nebo jeste jde, o diskriminaci jazykovych zakonu etnicke ruske mensiny.

A tady poukazi na srovnatelnou podobu toho jak postupoval ve veci nemeckojazycne mensiny ve druhe polovine lec trcatych Adolf Hitler, ktery se takto stal vzorem V. Putinovi. Obe vlady, jak ceskoslovenska, tak ukrajinska maji v tomto ohledu maslo na hlave. Obe dve vsak byly schopny sve problemy resit bez zasahovani zvenci. Proto aba, Jak Hitler tak Putin vyuzili nespokojenosti mensin a organizovali z extremistu mensin teroristicke oddily kteri byli ochotni pouzit i nasili. V Sudetech to byli Henleinovi Ordneri kteri prepadali vladni urady a cetnicke stanice. Na Donecku a Luhansku totez delali Putinovi "zeleni muzicci" pod velenim ruskeho dustojnika Girkina. V kvetnu r. 1938 se Cs. pokusila udelat poradek a poslala do Sudet vojsko, Hitler vystupnoval svoji aktivitu ktera vyustila mnichovkym diktatem. Putin na to sel od lesa, udrzoval "valku hybridni". O reseni na urovni mezinarodni nestal. Az nakonec ztratil nervy a poslal na Ukrajinu ruske vojsko. Ukrajina na rozdil od predvalecne CSR ma sympatie evropske verejnosti na sve strane. To je jediny rozdil ktery dokazu v pocinani techto dvou agresivnich kazisvetu dokazu videt. Rozhodne je zrejme vic podobenstvi nez odlisnosti. Toz tak, po obou zustavaji hory mrtvol a trosky rozbombardovanych mest a vesnic! Heil Putin, pane Hornere!

2 0
možnosti
Foto

Těch zavražděných Kurdů bylo 100 tisíc, nedivím se, že na to Saddám všechen plyn spotřeboval, takže se pak nenašel.

Ještě pro připomenutí: smlouva Molotov-Ribbentrop a společné zahájení války útokem na Polsko.

0 0
možnosti

"Mírové uspořádání nemůže být diktátem jedné strany konfliktu. Proto je potřeba vnímat a poslouchat i ruské požadavky, což se bohužel nedělo v době před konfliktem."

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785939

Autor spadl z hodně vysoké višně. Jestli tady někdo celou dobu diktuje své požadavky a doprovází je vyhrůžkami celému světu, je to právě putinovské Rusko.

6 0
možnosti
Foto

Abych předešel případným nedorozuměním (můj koment. v 11:54), přidávám překlad textu:

Starosta ruského Belgorodu dnes oznámil evakuaci všech škol ve městě a regionu. Včera v Belgorodu začali místní obyvatelé ze strachu z biologických zbraní otravovat holuby. Informovalo o tom Centrum pro boj proti dezinformacím při Radě národní bezpečnosti a obrany.

Přečtěte si nás v Telegramu: ověřená fakta, jen důležitá

Rusko podle JRS připravuje nové provokace proti Ukrajině.

Dne 5. dubna údajně začali obyvatelé Belgorodu otravovat holuby ze strachu, že byli infikováni viry, které měly vyhladit Rusy údajně vytvořené v ukrajinských biolaboratořích, což oficiální Kyjev a další země a další mezinárodní organizace opakovaně popřely.

Starosta Belgorodu Ivanov dnes, 6. dubna, oznámil evakuaci všech škol ve městě a regionu. Ráno podle něj na e-mail místního vzdělávacího střediska přišla zpráva o odminování všech vzdělávacích institucí.

"Člověk může jen hádat, co příští propaganda vymyslí, protože je nemožné předvídat cirkus," uvedl JRS.

29. března explodoval muniční sklad poblíž Belgorodu a 31. března ropný sklad .

Tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Danilov řekl , že Ukrajina do toho není zapojena . Město zároveň nazval „Belgorodská lidová republika“ a nevyloučil, že se podobné požáry mohou opakovat i v jiných částech Ruska.

5. dubna byly v oblasti Belgorod vykopány zákopy . Místní vládní úředník řekl, že to bylo pro "zajištění". Odkaz na zdroj: https://news.liga.net/ua/politics/news/vchera-v-rossiyskom-belgorode-nachali-travit-golubey-i-ryt-okopy-segodnya-evakuiruyut-shkoly

1 0
možnosti
Foto

Ano, ano, kdyby toho "ošklivého", mocinky fuj fuj fuj Západu nebylo, zavládl by v celém světě blahobyt z dílny vždy moudrých ruských politických velikánů... Bodnout se jděte...

5 0
možnosti
ZZ

Ano - už jste pochopil.

;-D

0 0
možnosti
Foto

Aktualita z Twitteru: https://twitter.com/DzamilaStehlik/status/1511858847169798154?s=20&t=Lfp21X5O287DOcEW_xnKtQ

5. dubna v ruském Belgorodu začali kopat zákopy a trávit holuby ze strachu že jsou infikovány viry "na Rusy", vytvořenými USA v biolaboratořích na Ukrajině. Starosta Belgorodu Ždanov řekl, že „zemní práce“ se provádějí "pro jistotu"

Zatím ani slovo o tom, že byl nalezen jediný infikovaný holub.

1 0
možnosti
JK

Pane Herda, teď si nejsem jistý jestli logika u vás zvítězila nad přesvědčením. Správně přesvědčení věřící dokáží občas uvěřit i sebevětší šílenosti.

Já zas viděl příspěvek o cvičených bojových holubech co rozpoznají ve vzduchu ruskou stíhačku a v hejnu ji sestřelí. Prý čipové implantáty, asi už se nedávají do covid vakcíny a protože jsou universální, řídí se jimi holubi.

1 0
možnosti
Foto

Klasické kecy zdejších (a nejen zdejších) putinifilů. Každý z vás neopomene do svého paskvilu dát větu ve smyslu, že zdůrazňuje, že je proti válce a jakékoli vojenské agresi. Ale ani jeden z vás ruskou agresi (vojenské napadení Ukrajiny) neodsoudil. Nejste schopný uspět s jinými tématy, ale zjistil jste, že s tímto vám karma jen pokvete?

5 0
možnosti
Foto

putinifilů má být

0 0
možnosti
JZ

Irák a My Lai, už jste s tím trapní papoušci. Ale nejste vůbec originální, dopředu jsem odhadl s čím se vytasíte. :-)

5 0
možnosti
Foto

Irák. Zase ten Irák. Ovšem. Ale Rusko přece netrestá civilní obyvatele Ukrajiny za válku v Iráku.

Ale když jste se pověnoval i Iráku, jedna podobnost tu je. Tehdy dostalo americké letectvo či spíše USA od Iráčanů nepříjemného faciáše.

Po krátkém čase se ukázalo, že počty tanků zasažených střelami nejsou tak skvělým výsledkem, jak se zdálo. Iráčané tehdy nafoukly metalizované makety tanků a nechali americké letce vystřílet munici na tyto atrapy. Jak se to u všech všudy mohlo stát? Prostě tak, že Irák použil to, co jim někdy dříve poskytly USA.

Máte málo pravdivých informací z ruských webů? Já zase z veřejnoprávních médií ČR. Moc rád bych se podíval na diskusi o tom, jak ČR spolu s dalšími zeměmi NATO a EU navzdory embargu dodávala zbraně Rusku, které jimi dnes vraždí ukrajinské civilisty.

1 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik