Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když jsme s manželkou poprvé navštívili Chorvatsko, jeli jsme tam už se znalostí základních frází . I cestou jsme ještě listovali ve slovníčku. Nejenže nám to usnadnilo pobyt, ale umožnilo nám to navázat velmi příjemné vztahy. Velmi srdečné vztahy. Za několik dní jsme se stali známými tím, že se neválíme jen na pláži, ale že putujeme každý den po ostrově, prolézáme trním a objevujeme i odlehlé a nesnadno dostupné zátoky. Zajímal nás ten jejich malý ostrov i život ostrovanů. Za pár dní jsme se už domlouvali snadno a rádi chorvatsky. Styděl bych se jet na delší dobu do jakékoli země a neprojevit tamním lidem úctu alespoň několika větami v jejich jazyce. K občanství by mělo patřit víc, než tam být.

1 0
možnosti
Foto

Válka bude, a víc vám neřeknu (Švejk):-)

1 0
možnosti
Foto

Významné důvody se utajily a příčina se svedla na zabití arcivévody. Copak se asi za pár desítek let prozradí na tuhle?

0 1
možnosti
ST

„Mírové uspořádání nemůže být diktátem jedné strany konfliktu. Proto je potřeba vnímat a poslouchat i ruské požadavky, což se bohužel nedělo v době před konfliktem.“

„standardní preventivní úder“

„Proto bych neposílal zbraně, ale mluvil o míru a zprostředkovával jednání a humanitární příměří“

8-o8-o8-o

Vyprávějte o „standardním preventivním úderu“ v Buče...

Prý "konflikt"... Sprosté, zákeřné, nevyprovokované napadení jiné země, vraždění, znásilňování, rabování, plus milion tun lží...

A ještě něco pane autore: normální je, že nějaký stát nediktuje nějakému jinému státu"požadavky".

6 0
možnosti
Foto

Prozřete, neboť žijete v iluzích. Normální je, že se státy neustále přizpůsobují daným okolnostem a respektují okolní silové uspořádání. Ani my si nemůžeme dělat, co by se nám líbilo. Když se Maďarsko jen trochu odkloní, je za to kritizováno a trestáno.

2 4
možnosti
ZZ

Váš blog tady dnes asi nikdo z blogerů nechápe.

;-(

0 4
možnosti
Foto

A Vy jen chladně přihlížíte. A necháte nás tápat, skoupý na byť jen jediný paprsek světla svého. Své moudrosti, prozíravosti, důvtipu a znalosti příčinných souvislostí. To vše si pro sebe jen šmudláte jak nepřející mudrc či filosof, jenž uzavřený ve svém světě klenoty posbírané hýčká si a leští do ještě větší krásy a střeží si je žárlivě, aby se s nimi jednoho dne v hrob svůj odebral snad? Či přímo vrhl zoufale, že není nikoho, kdo zřít by schopen byl ten jas?

Tak jo, tak nic, tak vem Vás ďas, ovšem jen pokud sám budete chtít.

2 0
možnosti
JZ

Pobaltské republiky dávají občanství automaticky všem Rusům narozených po roce 1991, tedy po znovuobnovení nezávislosti. A rovněž i Rusové narození v Pobaltí před rokem 1940, tedy před sovětskou respektive ruskou okupací dostali automaticky tamní občanství. Problémy měli a mají pouze Rusové, kteří do země přicházeli v letech sovětské okupace jako okupanti a to zcela právem. Těm není důvod udělit místní občanství. Autor blogu zcela záměrně pomíjí zvěrstva, jakých se rusáci v Pobaltí dopouštěli.

Koneckonců Češi Němce v roce 1945 vyhnali, Litevci, Lotyši a Estonci postupují vůči ruské menšině daleko humánněji.

2 0
možnosti
Foto

https://twitter.com/nikorepi/status/1505145133595045889?s=20&t=U1eIVt7YrCo08eWeZ-Kcughttps://youtu.be/qtlHmjfu7KA

https://www.forum24.cz/ruska-agentura-vyzyva-ke-zniceni-ukrajiny-exemplarnim-trestum-dosahneme-nevratnych-zmen-pise/

Pane Hornere, mrzí mne, že mne napadá tato otázka, ale musím Vám ji položit jako reakci na Vaši větu: Po zákazu dezinformačních „ruských“ webů nemohu posoudit, zdali Rusové říkají, co se u nás píše či probleskne.

To si děláte vozy?

Potřebujete si přečíst nebo poslechnout co? Nikitu Michalkova, Timofeje Sergejceva nebo Vladimira Žirinovského? Abyste nalezl pravdu? Co kdybyste se obrátil na Ruskou ambasádu s otázkou, zda již byly objeveny ty laboratoře, v nichž se provádí výcvik ukrajinského ptactva k biologickému útoku na Rus? Vy jste přece dost inteligentní na to, abyste svoji otázku doplnil i všetečnými podotázkami. Například jakým způsobem Ukrajinci dosahují vštípení vypočtené letové trajektorie do mozků ptáčků zpěváčků? Zda je jedná o individuální pohovory s jednotlivými ptáky či zda se vštípení dosahuje hromadnou sugescí v hypnóze? Mohl byste pak o dialogu s ruskou ambasádou napsat interesantní článek. Tak mne napadá, jestli byste měl odvahu tyto otázečky položit nějakému ruskému úředníkovi. představte si, že byste žil v Rusku a upřímně by Vás to zajímalo. Co by se asi stalo? Dostal byste pendrekem? Nebo by Vás odvezli do blázince za takovou provokaci? Nevím. Jen tuším, že ptát se na něco, čemu tvůrci lží sami nevěří, může být v Rusku nebezpečné.

A nyní malá poznámka k jedné jistě velmi smutné události. Nikoli však pro mne, neboť nepatřím k lidem, kteří se za všech okolností drží zásady "o mrtvých jen v dobrém".

Ke smrti dospěl Vladimir Žirinovskyj. Gauner (viz odkaz výše)

4 0
možnosti
JK

Válka je válka, v tomto případě Putinova genocida Ukrajiny. Jediné jednání s Putinem je před mezinárodním tribunálem pro válečné zločiny. Máte nějaký návrh pro Putina, jak by mohl odčinit vraždění Ukrajinců, starců, žen a dětí? S čím by měl přijít na jednání jako vstřícným návrhem?

Vy ne, vy jste jen jak ta Chytrá horákyně, adorujete Rusko a Putina, ale dáváte si pozor, aby to nebylo na žalobu. Nic hlubšího než tato propaganda v to není.

5 0
možnosti
Foto

Připusťme, že zabití několika tisíc civilistů znamená genocidu. Potom však začněte stejným metrem posuzovat všechny agresory, kteří bez výslovného souhlasu k zásahu od OSN vstoupili na území cizí země, nebo na ní svévolně začali pomáhat jedné z bojujících stran.

1 2
možnosti
Foto

Nevím, jak vysoké nároky mají pobaltské země na jazykové znalosti, ale nijak mne nepohoršuje, když si člověk osvojí nutné základy jazyka země, kde chce žít či dokonce být jejím občanem. Získat občanství ve Švýcarsku také nebylo a není nijak snadné, a jak víme, i azylanti museli mnoho let splňovat řadu předpokladů, které se nám mohly jevit a také jevily jako více než přepjaté.

K mírovým jednáním:

Stávalo se i za strašných bitev, že bylo vyhlašováno krátké příměří, aby obě strany mohly posbírat raněné a mrtvé. Dokonce se vojáci obou stran někdy sešli a vyměnili si dárky. Rusové v této své válce střílejí i civilisty. To asi nevyjadřuje vůli k jednání o míru.

5 0
možnosti
Foto

Mělo by to tak být. Když se člověk rozhodne v cizí zemi žít, měl by se co nejrychleji přizpůsobit a zmizet v davu. Bohužel mnoho cizinců uvažuje jinak a v cizině vymezují území, připomínající jejich domovinu jak řečí, tak i vzhledem a způsoby chování.

0 0
možnosti
OF

V podstatě souhlasím. Já v diskusích stále píši, že americká a západní diplomacie má velkou vinu na rozpoutání války.

Zhlédl jsem video, jak Biden skoro mlátil do stolu, když se rozhodovalo o bombardování Jugoslávie. Co dělal Biden celý rok 2020 ?

Purin určitě svoje stanovisko neměnil. Nedalo se dohodnout. Dalo.

Biden má štěstí, že Německo se připojilo, ačkoli neochotně a neúplně k sankcím.

Pokud by Německo, jako dříve / Rapallo a pakt Ribentrop- Molotov/ se dohodlo s Ruskem, tak je s USA konec. A skoro by to bylo lepší. EU a Německo dojedná mír

,přijatelný pro Rusko a Ukrajinu, EU postaví na nohy Ukrajinu, v Evropě bude mír

a spolupráce, i s Ruskem a USA může začít děla peklo na druhém konci světa.

Biden postrčil Rusko do náruče Číny a zapříčinil krizi v Evropě. Američanům

můžeme být vděční za účast v obou světových válkách , ale co předvádí

USA dnes je popřením zdravého rozumu.

4 4
možnosti
MS

Zajímavý paradox. Morální pan Horner, který v minulosti prokazatelně vyhrožoval a zastrašoval neonarcisty trestním stíháním tu bude kázat o morálce trestního stíhání za schvalování agrese na Ukrajině, když není vyhlášen válečný stav a ještě v závěru píše o braní rozumu do hrsti. V minulosti, kdy sám přímo v blogu vyhrožoval neonarcistům předmětným trestním stíháním, měl rozum kde?

Morální pan Horner se ohání morálkou a zároveň přizná, že by neposílal zbraně. Jak to dopadlo v Buči, kde Ukrajinci neměli zbraně už je jasné.

Samozřejmě podobní morálně falešní pacifisti by mírumilovně jednali i kdyby jim neonarcista před jejich zrakem sexuálně zneužil jejich rodinu i s dětmi a nakonec povraždil umučením. I v takovém případě by morálně zvrácení pacifisti nesáhli po zbrani, protože jsou naprosto zásadoví v mírumilovnosti a diplomatických kecech, který si agresor vyslechne metodou jedním uchem dovnitř a druhým ven a mimo dohled se těm samým mírumilovným kecům akorát vysměje.

Jejich jediným argumentem jsou zločiny v Iráku a Sýrii, kde v Sýrii rusák mimochodem operoval taky, a stejný pan Horner přizná, že v justici došlo k vyšetřování válečných zločinů. Zároveň přizná, že ve Rwandě došlo k regulérní vendetě.

Takže úplně nejlepší pro nejaderný světový mír - tak jak si ho přejí morální pacifisti - je, nechat ať se v jiných státech dějí zvěrstva na úrovni středověku. Prostě v národě jedna část prokazatelně fyzicky, sexuálně a psychicky bude mučit tu druhou část národa a my si budeme řešit maximálně jak správně třídit odpad. Tak tenhle článek vím kam patří.

Tak jo, prostě se všichni dívejme jinam. Nejlepší argument je, že se údajně všichni dívali jinam i v tom Iráku. Jak tedy došlo k vyšetřování a potrestání válečných zločinů netuším, když se všichni dívali jinam, ale je to důležitý pro světový mír.

Nebo evidentního barbara uchlácholme ústupky, tak jak to udělal Chamberlain a Daladier. Kolik obětí si ten ústupek nakonec vyžádal je v každé učebnici dějepisu od firmy Grada.

7 0
možnosti
MS

Celkem by mě zajímalo co by pan Horner dělal, kdyby se jeho rodina a hlavně jeho sestra dostala do spárů Azatbeka Omurbekova?

Pořád by nesáhl po zbrani a zůstal by zásadový ve svém pacifismu?

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik