Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Anglosasizace...jestli vy náhodou taky neprznite češtinu?

10 1
možnosti
LP

To je uplne jedno, co kdo, kde a kdy rekl. To nejsou zadna fakta. Faktem je, i kdyz se to kolaborantum a chcimirum nelibi, ze Ukrajina bojuje za nasi svobodu. Kdyz ted Ukrajine nepomuzeme, tak se zastavi az pobrezi Atlantiku v Portugalsku. A cestou vam ukradne zachod a znasilni vam starou a vase decka. Pri bombardovani se zameri hlavne na skolky a detske domovy. Odpurcum bude urezavat fogly. A tomuhle vsemu dezolati a flastenci vaseho razeni fandite ...😩👎

6 5
možnosti

Máte pravdu, už několikrát bojovala Ukrajina za naši svobodu, např. během WWII, potom významně přispěla i svou bratrskou pomocí v roce 1968, a znovu třeba teď, jak píšete. Akorát to nešťastně formulujete, jako že by se měla v tom Portugalsku případně zastavit Ukrajina. Vážně to snad nemyslíte. /Kdyz ted Ukrajine nepomuzeme, tak se zastavi az pobrezi Atlantiku v Portugalsku."

0 0
možnosti
Foto

J28a15n 67Š74i93k

8. 8. 2023 9:16

Začal jste tak hezky a oslím můstkem se zase dostal k Ukrajině. Z Vaší strany to nelze vnímat jinak než jako manipulaci. Jinak vo se týká Vašeho okrajového tématu článku, totiž češtiny. Ano je to krásný jazyk a zaslouží si ochranu. Jenže pokuty a nařízení jako obvykle nic nevyřeší. Cizí výrazy do češtiny vnáší mladá generace, která hodně cestuje a s tím se dá dělat jen jedno. Hodně dětem číst, třeba každý večer pohádky, číst s nimi ve školách, povídat si s nimi, atd. To se neděje. Proto to bude časem ještě horší. Hezký den

10 0
možnosti
Foto

Ale za trest nám zase mladší generaci nerozumí. Vnoučci potřebují vysvětlit každé druhé slovo, které řeknu. Např.: ocelka, fěrtoch, kosiště, ošatka, bekovka, postraňky, kozlík, vantroky, etc. Chudák Karel Čapek a jeho slovní zásoba 170 tisíc výrazů.

Ale raději budu číst text s poangličtěnými výrazy, než slova, která nám tu občas naklade pan autor.

3 0
možnosti
Foto

Víte Zdeňku, zdaleka ne všechno co se u nás děje mě uvádí do euforických stavů, ale taková dehonestace sebe samotných je taky mimo mísu. A namontovat do toho Ukrajinu ? Národy se nedělí na dobré a špatné. Jen na malé a velké. Ty velké mají mnohem prostor pro budování pěkného národního obrázku. ( No a často se jim to taky moc nedaří)

9 0
možnosti
  • Počet článků 831
  • Celková karma 22,17
  • Průměrná čtenost 964x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik