Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor se ohání studiem historie, ale evidentně to sám nedělá, takže mu doporučuji nastudovat si, kdo byl Chamberlain a kam vedla jeho politika. Jenom hlupák si může myslet, že ustupováním agresorovi dosáhne mír.

0 0
možnosti

Henry Kissinger v minulosti vždy prokázal velkou předvídavost a je docela možné, že ani dnes ještě netrpí demencí, jako jiní političtí představitelé za velkou louží - a nejen tam.

0 1
možnosti

Poznámka pro autora: Zeměkoule je rozpůlená od doby, co se Putler stal prezidentem. Ovšem jeho věrní pohůnci na západě se nás dvacet let snažili přesvědčit, že to není pravda, zatímco nám slovanští bratři za zády nechali vybuchnout muničáky ve Vrběticích, pořádali kyberútoky na naše nemocnice a ovlivňovali volby a referenda po celém západě, aby nás co nejvíce rozložili.

Kissingerem se nezaštiťujte. Ten už má svůj věk na to, aby si ho individua jako jste vy brali za rukojmí.

0 1
možnosti

Vrbětice stále nejsou vyšetřeny, kyberútoky dělala ukrajinská hackerská skupina, známá jako Carbanak. Navzdory uvěznění tří svých členů dál pokračuje v činnosti.

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-hackerska-skupina-carbanak-funguje-dal-navzdory-zatceni-tri-clenu-40010648

Na volby a referenda se specializovala Izraelská společnost ......

V r. 2016 odsoudili všichni slova ruského prezidenta Vladimira Putina, který pro americkou televizní stanici NBC naznačil, že za manipulací amerických prezidentských voleb v roce 2016 mohou stát Židé

A v roce 2023 se jeho slova potvrdila:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evropsti-novinari-prisli-na-izraelske-hackery-voleb.A230215_120656_zahranicni_esed

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-tajna-izraelska-skupina-manipulovala-volby-a-verejne-mineni-po-celem-svete-225811

1 1
možnosti
Foto

J74a48n 53S78v69a93t56e91k

22. 5. 2023 6:16

Základní otázkou je, zdali má právo obyvatelstvo a vláda napadené země (zde Ukrajina) nezadatelné právo bránit územní celistvost své země proti agresorovi, který chce ukrást část jejího území?

Je-li odpověď ANO, potom je v naprostém pořádku nejen obrana Ukrajiny, ale i jakákoli (ekonomická, morální i vojenská) podpora Ukrajině (zejména ze strany evropských států).

Je-li odpověď NE, potom se autora ptám, zdali souhlasí s tím, jak nás "spojenci" zprvu (během mnichovských jednání v roce 1938) "hodili přes palubu", aby pak byli sami rádi, že i Češi a Slováci bojovali i za jejich svobodu?

Navíc jde i o to zdůvodnění, proč k válce mezi Ruskem a Ukrajinou došlo. Podle Rusů kvůli potenciálnímu riziku vstupu Ukrajiny do NATO (zaznělo v roce 2008). Reálně však Rusové napadli Ukrajinu v roce 2014 poté, co se její obyvatelé vzepřeli "křivému jednání" svého tehdejšího prezidenta, který nesplnil to, s čím šel do voleb (chtěl zahájit rozhovory s EU), a naopak rozhovory ukončil a začal se paktovat s Ruskem... výsledkem byl Majdan, vskutku projev vůle lidu (minimálně v podstatné části Ukrajiny).

Rusům ve skutečnosti nevadila Ukrajina v NATO (to by přece zaútočili dříve), ale Ukrajina veskrze úspěšná skrze vstup do EU a s ním spojenými demokratickými změnami ve společnosti (bez těch změn by do EU přijata nebyla).

Putin si tak řešil především vnitroruský problém, protože v důsledku úzkých (rodinných) vazeb mezi Rusy a Ukrajinci, by si mohli Rusové pokládat otázky - Proč to jde na Ukrajině s jejími neustále se obměňujícími lidmi u moci a proč to nejde u nás v Rusku s jediným pravým Voloďou v Kremlu? Putin si byl setsakra vědom toho, že vstup jakékoli země do EU (spojený s nutnými demokratickými změnami) vede ke zvyšování životní úrovně obyvatel. A zvýšená životní úroveň nutně vede k přemýšlení - a to v Rusku u svých "poddaných" Putin nechce a nemůže dopustit!

4 3
možnosti

Máte velmi pomýlené názory.

Rusům nevadila samostatná Ukrajina, pokud by byla pod vlivem Ruska.

Pokud by byla pod politickým vlivem kohokoliv jiného - to by Rusku vadilo příliš a její členství v NATO je pro Rusko naprosto nepřijatelné.

Rusko doufalo v mírové řešení této problematiky, ale když vidělo, že ani Minské dohody nepřiměly Ukrajinu k plnění, ztratilo trpělivost a je odhodlané si vzít zpět to historické území s ruskojazyčným obyvatelstvem, které mu Ukrajina de facto ukradla při vystoupení ze svazku SSSR.

2 3
možnosti

Takle pitomou uvahu jsem uz dlouho nevidel.

3 6
možnosti

Vzacne pitoma rozvaha.

0 5
možnosti

Pan Jurčák, si osvojil, zdá se, oblíbenou metodu našich pravdivých, protože nepodvolených médií, totiž nenápadné lhaní.

Snad bude tak hodný, a napíše, kteří vůdci, o nichž se zmiňuje ve svém příspěvku, dostali Nobelovu cenu míru.

Já vím, psal to Vidlák, ale stejně bych to rád slyšel i od něho.

Nebo tím myslí snad Matku Terezu?

8 9
možnosti

Třeba Obama a Carter.

6 0
možnosti

(nejen) pro pana Snajdra: Nemám rád a nesouhlasím s žádnou agresí. Nicméně vidím svět takový jaký je. Amerika si hájí své zájmy přes mrtvoly, Rusko také. Bohužel. Je to sice špatně, ale je to tak. Vsadím kýbl své nejlepší slivovice proti flašce rumu do čaje, že dřív nebo později stejně dojde k jednáním, Krym zůstane ruský a území na levém břehu Donu bude mít minimálně nějaký zvláštní statut. Myšlenka, že Rusko bude poraženo dle představ vás a zdejšího uličního výboru jsou nereálné z více důvodů z nichž ten hlavní je jaderný arzenál. Může se nám to nelíbit, můžeme atd... No a mezi mým řešením a řešením zde všeobecně podporovaným jsou statisíce a možná i miliony mrtvých a tisíce a tisíce km2 zdevastovaného a zamořeného území. Každý ať si vybere dle libosti.

19 11
možnosti
Foto

Takový svazácký postoj. Přijmeme fakt, že Rusko je agresor a nepalme si prsty. Máte to hluboce zažrané v kůži.

11 18
možnosti
Foto

L43i81b68o30r 63F38r93a35n14k

21. 5. 2023 15:11

Já vám toho russáka znásilňující batolata do těch palic natluču jako hrdinu, i kdybych vás měl umlátit Kissingerem😂👎 Troubo omezená.

6 4
možnosti

Kissinger není hoden pozornosti, je to stoletý dědek a někdo, kdo hodil přes palubu Čínskou republiku kvůli komoušům na pevnině.

8 11
možnosti

možná je vhodné si připomenout, že tou dobou byl Taiwan vojenská diktatura a kult osobnosti jak vyšitý, země vlády jedné strany a dlouhodobého stanného práva, která krvavě a bez soudu terorizovala jakýkoliv disent

2 5
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik