Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J78i98r53i 94C88i34z

10. 4. 2023 13:55

Pane Horner, ten vas poeticky pacifismus je mimo realitu sveta. Zacnu r.68, kdy jsme s klukama z mancaftu obcas hodili sutr na bolsevicky tank a pak se pripojili k obecenstvu u vojacku RA. Pokud si vzpominam prosti vojaci ve spinavych rubaskach byli evidentne z Asie, strasne smrdeli chlastem, cigarama a ke vsemu vubec nevedeli, kde se nachazi (mozna byli i negramotni). Dustojnici byli ozrali, nicemu nerozumeli a jen cosi mleli, ze nas prijeli osvobodit. O Palachovi jsme se bavili v kabine jako o cvokovi, co si hral na mnicha z Vietnamu a nekteri se smali. Byli jsme velmi mladi.

Francie po revoluci v r.1789 byla od evropskych feudalnich statu trvale napadana, protoze myslenky o rovnosti lidi by zcela podkopaly jejich feudalni system. Francouzskou republiku zachranil Napoleon, ktery po vyhlaseni valky evropskymi mocnostmi jako Rakousko, Prusko nebo Rusko je svoji vojenskou genialitou smetl a revolucni system se udrzel. Valky proti Francii sponzorovala Britanie tzv. subsidiemi, ktere nakradla v koloniich. Francie se behem par let za Napoleona stala z feudalni monarchie modernim statem a jeho Code civile (Obcansky zakonik) byl pozdeji podkladem pro vsechny ustavy ostatnich statu.

Prubeh a vysledky I. a II.WK jsou znamy, jen se jaksi programove zapomina, ze nacisticke Nemecko nebylo samo, ale po jeho boku bojovali vojaci Italie, Madarska, Rumunska, Bulharska a predstavte si, ze i Slovenskeho statu. Po II.WK doslo k obrovske migraci a cca 9mil nemecky mluvicich obcanu z vych.Pruska prchalo pred bolsevickou RA pres celou Evropu na zapad. Co se delo tady je taky znamo tem, co chteji neco vedet. Na zaklade bolsevickych dekretu Benese byly povrazdeny desetitisice deti, zen a starych lidi. A cca 3mil ruznych etnik (Rakusane, Nemci, Madari, Polaci) bylo vyhnano z domovu.

Zaver je, ze pacifismus ma svuj vyznam, ale nemuze nikdy udrzet svet v demokracii, protoze vzdy se najdou nejaci Putinove, kterym je nutno se branit. Pana Trcalka neznam a nevim, o cem pise blogy.

1 0
možnosti

J49a48n 76M52a29r63e15k

10. 4. 2023 16:33

Pana Trčálka neznáte...o nic jste nepřišel

6 0
možnosti
Foto

V roce 1968 bylo úplně jedno, jestli nás obsadili Ukrajinci, Kazaří, Armémci, Litevci, a já nevím kdo ještě všechno, prostě nás obsadili Rusáci prostě vojska Sovětského svazu. Tak jsem to viděl a chápal.

8 0
možnosti
Foto

Mám hmatatelný důkaz, nedávno jsem našel v parku, u něhož sídlila centrálně umístěná vojska spřátelení ráže (v čs. kasárnách) část této cedule:

http://www.nebakov.cz/vtipy/prijem.jpg

"Okno prijema praznoj posudy". Text je v ruštině. Ovšem vlastní soldáti spíš vypadali na obyvatele dálného východu. Jak mohl zjistit, kdo se do parku odvážil.

1 0
možnosti
Foto

Ve svém relativizujícím textu jste bravurně smíchal hrušky a jablka, na jednu roveň vedle fakt postavil vlastní dojmy i fikci a to vše s cílem kritizovat Trčálka a trčálkovinu, přičemž jste stvořil hornerovinu. Ať již s tvrzenou neúčastí Ukrajinců v ́68 nebo předvedeným pel-mel od franc. revoluce, přes Napoleona, Hitlera Salotha Sara, Stalina a Putlera s nenápadným, a o to horším, podsunutím komunisty Jana Palacha, a to vše s cílem obhajoby udavače z Těšína?

A na rozdíl od neviditelné ruky trhu, neviditelná ruka demokracie neexistuje, o demokracii se musí bojovat, jednotlivě i kolektivně. Někdo jí uznává, jiný zase ne. Ano, lidé se mění, někteří však k horšímu. A vůbec nejde o to, že StB neexistuje, protože po jednom prohřešku (všimněte si, jak jsem tolerantní) je pravděpodobnost jeho opakování při další příležitosti velmi vysoká. Podstatně vyšší, než u neshrbených.

.

.

.

Palach coby napravený či sebeobětující se komunista.... to mi hlava nebere, to už musí bejt sakra ouvej.

12 0
možnosti
Foto

:-) Demokracie je systém vládnutí., nikoli ideologie. Jejím problémem je, že se zamněńuje s bojem o ideologie, ač primárně jde o udržení onoho systému. Autor blogu evidentně, a záměrně ,,švejkuje", A CHTÍT Z JEHO BLOGU PROVÁDĚT COSI JAKO NUCENÝ VÝSEK, JE TAKÉ SPÍŠE ÚSMĚVNÉ;-)

0 0
možnosti
Foto

;-D Viděl bych to na ripstole. Zavěsit, skrčit, vytrčit, trčit, spustit. I se. Polemicky. Jako vždycky. Myšlením i myšlenkově. Staronově. Což leckdo, nejen autor, ovládá. Lze se u toho i smíchy válet, či si jen lehnout. Na záda;-D

0 0
možnosti
Foto

Neznám nikoho, kdo by věřil či říkal, že se okupace v roce 68 neúčastnili Ukrajinci, naopak jsem už několikrát slyšel, že to byli právě oni, a to přesto, že pamětníci mluví o množství vojáků ze sovětské Asie.

Tím chci jen říci, že jste nekorektní a demagogický hračička, který mezi pravdivá historická fakta míchá vlastní pohádky.

10 1
možnosti

To, že nikoho neznáte, neznamená, že je to důkaz. Ale vám to v nějakém tom útoku nezabrání, naopak to zabrání odpovědět něco k meritu věci. Jste posedlý ad hominem.

5 7
možnosti
Foto

To nebude láska, pane Hornere, to budou prozaičtější důvody. 😃 R^

4 0
možnosti

To bude láska propojená s prózou.R^V

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik