Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I don't wanna be a hero, mama, I don't wanna die :-).

0 0
možnosti

Ne, opravdu ne všichni, kdo chtějí mír, chtějí zároveň obětovat Ukrajinu, jen část z nich. Ten zbytek chce mír a vůbec o tom, co by to znamenalo pro Ukrajinu, nepřemýšlí. Mnohokrát jsem se jich ptal, jestli ví, jaké důsledky by pro Ukrajinu mělo, kdyby přistoupila na podmínky rusáků k mírovým jednáním. Nikdo mi na tu otázku nikdy neodpověděl. Vy neodpovíte také. Moře slov, odpověď žádná.

13 1
možnosti
Foto

Otazka zni spise, jake dusledky bude mit pro UA pokracovani ve valce. Zvlaste, pokud doufame, ze male jaderne zbrane budou mit dopady jen na uzemi UA a ne jinde. Motivaci pro schvalovani valky je mozna radost z oslabeni Ruska ale rozbodne nikoho ve skutecnosti nezajima Ukrajina. Coz Ukrajincum pomalu dochazi: zapad je jen vyuzil a krvave na to doplatu.

2 5
možnosti

"Válka je především nesmyslným mrháním hodnotami a lidskými životy", píše nezúčastněně autor blogu, což u těch nezúčastněných a rádoby objektivních nelze nazvat jinak než prázdné žvanění. Pokud jedna strana napadne jinou zemi, kde páchá genocidu, válečné zločiny, jaké si normální člověk neumí ani představit, slušný člověk se nemůže tvářit nezúčastněně, ale postaví se na stranu oběti a snaží se jí pomoct. Pro oběť pak "mrhání hodnotami a lidskýmni životy" je přesně naopak, a sice boj za hodnoty a obětování života za tyto hodnoty, což těmto zbabělým teoretikům asi nikdy nedojde. Autor pak navíc doplnil svoji úvahu o objev: "Proto je mír mnohem lepší i pro rozpočty vyspělých zemí", což jsou nejspíš ty jeho pravé hodnoty.

12 0
možnosti

V armádě bývalého Sovětského svazu sloužilo velké množství Ukrajinců.

Aby ne, když to byl 2. největší národ SSSR.

A tak jsou i takoví, kteří nefandí ani jedné z válčících stran a považují to za boj mezi našimi bývalými okupanty.

2 3
možnosti
Foto

David Svoboda:

„Válečný konflikt stále probíhá. Jak víme, tak první obětí každého válečného konfliktu je pravda. Máme spoustu informací, někdy protichůdných," O tom, že je Rusko agresor: "Může to být klidně mýlka. Co já vím. Já to nevím, nechci to rozhodovat. A nemám ambici to rozhodovat.“

Co na tomhle chcete obhajovat nebo omlouvat? Vy už jste fakt jen hlásná trouba Kremlu. Už ta Vaše frazeologie o Majdanském puči a pod.

14 1
možnosti

Ano pane Hornere, vy nechcete mír za každou cenu, vy ho chcete na cenu Ukrajiny. Dovolím si vypíchnout pár věcí , které jste napsal. Rusko vede agresi, to je nade vší pochybnost fakt, ale zdali je opravdu nevyprovokovaná je stále nedořečená otázka.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800159

Buď vedete agresi nebo ne, nikdo vás nenutí. Je to jen rozhodnutí Ruska.

Existují důkazy, že po Majdanském puči byly neposlušné východní provincie prohlášeny za teroristické a byla vyslána armáda.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800159

Byla tam regulérní občanská válka. Takže žádní andělé.

6 0
možnosti

Minské dohody, ať již je Německo či Francie považovalo za lest k získání času pro vyzbrojení Ukrajiny, uznávaly lidsko právní entitu na Donbase a ustanovilo prostřednictvím pozorovatelské mise OBSE pozorovatele na linii dotyku.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800159

Pokud jste četl vyjádření paní Merkelové k Minským dohodám, nikdy by jste tohle nemohl napsat. Jasně řekla, že Minské dohody se musely podepsat, jinak už by Ukrajina nebyla. Žádná lest, jen nutnost.

Naivní a hloupé názory na podporu Ukrajinců mohou sehrát i horší úlohu než ruské dezinformace.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800159

to co píšete jsou ruské dezinformace, i když se to snažíte zaobalit.

3 0
možnosti
Foto

Popsal jste podstatu, inteligentní karma.

4 6
možnosti
Foto

Inteligentní karmu od Vás vidím za poslední dny už asi potřetí. Jenom nechápu jak zrovna Vy můžete argumentovat slovem "inteligentní".

6 4
možnosti

Už na samém počátku před rokem bylo zřejmé, že Rusko se pokusilo svrhnout vládu na Ukrajině s cílem dosadit tam svou loutkovou. Znaků, že tomu tak bylo, je celá řada. Armáda bez logistické podpory, očekávání, že nejpozději do týdne bude hotovo a tak dále. Jen že ouha, Ukrajinci dobyvatele dle původního očekávání nevítali, ale začali se bránit. Rusák pak nebyl schopen nějak smysluplně přehodnotit svou chybu a prostě v agresi dál pokračoval.

A jak je to s tou vaší tezí o vyprovokování? Mám si to představit tak, že vám někdo nadává a posmívá se vám, tak mu dáte jednu pěstí? Jenže on si to nenechá líbit, pěstí vám vrátí. Tak ho zboucháte do kulata do šišata? A budete tvrdit, že si to zasloužil, protože vás vyprovokoval? Nebo snad dokonce, že někdo třetí tvrdil, že dotyčný vás pomlouvá a posmívá se vám, tak vás to vyprovokuje a vy dotyčného zmlátíte? Tohle může (jen někdy) fungovat mezi malými kluky, ale už ne mezi dospělými.

6 1
možnosti
Foto

Denacifikace Německu probíhala pro potřebu "vítězů" a ve prospěch všech, včetně potomků válečných zločinců. Jen pro upřesnění.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik