Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti, co si říkají Palestinci jsou přistěhovalci, kteří se do Palestiny přistěhovali po první světové válce z Egypta, Sýrie v době, kdy byla Britským mandátem. Bylo to území, které nebylo komu přidělit, protože území nepatřilo žádnému státu. Židé si území v Palestině si kupovali od bohatých Arabů. Kupovali si bažiny, plné hadů štírů, které dokázali zúrodnit. Původní obyvatelé muslimové žijící na území státu Izrael mají stejná práva jako Židé, mají zastoupení v jejich parlamentu, vyučují na jejich školách a slouží dobrovolně v jejich armádě. Na závěr na území Palestiny vznikly dva státy Jordánsko a Izrael.

3 0
možnosti

L90u91k61a79s 79F25i28k54r

27. 3. 2023 5:38

Vzdyt to, ze “palestinci” nejsou narod tvrdili sami palestinsti vudci vcetne Jasira Arafata.

4 0
možnosti
Foto

PRO P. HORNERA---Pokud jste tím největším zdejším přítelem Izraele myslel mne, pak si dovoluji Vás upozornit, že nepíšete pravdu. K tématu "Palestinci" v souvislosti s vyjádřením ministra Smotriče nejenže jsem nemlčel, ale napsal jsem zde na blogu už 20. března poměrně obsáhlý článek nazvaný "Palestinci? Zavádějící označení". Doporučuji ho Vaší ctěné pozornosti.---Kromě toho jsem o svém vztahu k současné koalici v souvislosti s justiční reformou v Izraeli také psal, nejnověji dnes večer v článku hned nad Vaším - také doporučuji k seznámení. Jedna věc je můj řekněme rezervovaný postoj ke Smotričovi a Itamaru Ben Gvirovi, jiná věc dlouhodobé aspekty tamního konfliktu, ale to je mimo rámec diskusního příspěvku.---Vyjadřovat se ovšem nehodlám k Vašim paralelám Izrael - Rusko/Palestinci - Ukrajinci, neb při sklizni na naší zahrádce také nemíchám hrozny s jahodami a ořechy se švestkami. ---A konečně: nejsem tisková agentura, ani nemám povinnost ke všemu se vyjadřovat, hovořit o něčem takovém je z hlediska principu dobrovolné blogerské aktivity absurdní. Přeji klidný večer v letním čase.

6 0
možnosti
Foto

Smotrich je krajně pravicový nacionalista a chová se tak dlouhodobě. Ne, že bych s jeho výroky souzněl, ale je to od něj jaksi očekávatelné. Vždyť asi před 3 týdny se vyjádřil, že palestinské město Huwara je třeba vymazat. A pokud bude své výroky gradovat, tak za pár měsíců má Izrael zásadní problém.

1 0
možnosti
Foto

Tak on má Izrael zásadní problém už teď a po vyhazovu Gallanta, kdo ví, co bude. Svet je iný než som myslel, zpívala Tublatanka. Příjemný večer.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS