Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den Zdeňku, domnívám se, že to co se děje je sice smutné protože Fialova vláda nedokázala opět věc udělat v pořádku a souladu se zákonem. Ovšem stejně tak se domnívám, že jste při tom všem filozofování ještě nedospěl k poznání , že peníze, jídlo ( většinou, ovoce pominu) ani nic z toho co nás obklopuje neroste na stromech a aby se to mohlo rozdat musí se to nejprve vyrobit.... Ovšem nestejně první, extrémisté z levicového spektra na tomto jednoduchém faktu troskotají se svými plány již stovky let.... A prosím, neoznačujte lidi jako já za asociály. Potřebným se snažím pomáhat dlouhodobě. Abych to ale mohl dělat , musím mít z čeho.

2 0
možnosti

Ač důchodce dokáži se smířit s danou situací, ale s čím se nemohu smířit je, že se takhle nepostupuje v celém národním hospodářství. Kecy o tom, že snížení valorizace zachrání rozpočet jsou výsměchem a hlavně blábolem.

7 0
možnosti

J76i84r81i 54P54i73l13n81y

9. 3. 2023 8:51

A až tu inflaci porazíme, tak už tu nebude nikdo mezi živými. Asi tak.

2 0
možnosti
Foto

J64a15n 25Š50i33k

9. 3. 2023 7:47

Je komické, jak tolik lidí dělá z valorizace důchodů jakousi nepopiratelnou a věčně nárokovou modlu, která tady byla od Sámovy říše a měla by platit na věky věků. I kdyby aktuální návrh nebyl realizován, nebo byl zrušen, fakticky je to zcela fuk. Budou totiž muset přijít zákony (a možná už jsou připraveny), které růst důchodů zbrzdí takovým způsobem, že tahle aktuální věc, co se řeší, jako kdyby snad mělo jít o umírání seniorů na ulicích, bude naprostá prkotina. Rozdíl je jen v tom, že kdyby se neprovedla, bude vydrancovaná státní pokladna zase o něco chudší. Proto je tento krok naprosto správný, on totiž navíc kvůli němu nikdo umírat nebude. Hezký den

9 0
možnosti

Je ale zřejmě také komické, že většina lidí si myslí, že se mají zákony dodržovat a také je dodržuje. Naše strana a vláda bohužel ne.

5 0
možnosti
Foto

V táborském antikvariátu jsem před nějakými šedesáti lety koupil dvě knihy v angličtině. Jednalo se o válečné projevy W. Churchila. V jednom ze svých projevů pronesl W. Churchil: Is this the End of the Beginning or the Beginning of the End? Můžeme se ptát podobně.

1 0
možnosti

Přitom je to tak jednoduché. Jak moudře naznačuje kolega Hladík. Vše vyřeší Zákon. Průměrný důchod, bude vždy vyšší, jako ten průměrný. Spravedlivá valorizace bude zajištěna. Jak k cíli? Zkrácením pracovního týdne a vyšším příjmem pracujících. Pochopitelně větší dovolenou a benefity. Nesmysl, kde na to vzít? Proč to řešit - bude to v Zákoně. Nezákonně postupovat nelze. Tak se blaho nastolí hravě. Cesta vede přes deficitní rozpočty. Vhodné zejména v konjuktuře. Zásadně nic neušetřit, nereformovat. Česká cesta k prosperitě. Tak bude lépe ... :-)

2 0
možnosti

Tak nevím kdo tady napsal x komentářů jak Babiš porušuje zákon.:-P teď najednou zákon nepotřebujeme protože strany a vláda rozhodla...přitom stačilo velmi jednoduše zákon upravit, ale v termínu a podle pravidel... jenomže volby že😋 nebo snad mám věřit tomu lhaní pana ministra že on ještě 20. ledna nevěděl.... Tak to nemá na této pozici co dělat..

7 0
možnosti

Bohužel milá prosperita bude v háji pro Vás i pro Vaše vnuky. Stařečkové tuto zemi nezadlužili, ale svými daněmi podporovali Vás i Vaše vnuky. Tak jim všem poděkujte. Politikům poděkujte také, protože lumpárnu valorizace si nechali na poslední chvíli, až začali počítat.

7 0
možnosti
Foto

Tak duchodci dostanou přidáno a je to lumpárna... neskutečné.

3 7
možnosti
Foto

Tak podle takových jako Vy vede cesta k prosperitě stále vyšším zadlužováním. Dovede si představit hospodáře, který zadluží statek jen proto, aby stařečkové z vejminku mohli na dluh hodovat? Stařečkové to přece tak chtějí a vůbec je nebude trápit, že jejich vnuci budou muset dluhy jednou zaplatit. Po nich potopa...

4 8
možnosti

Tak raději pravděpodobně porušíme zákony, je to ok.k?

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS