Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jak hluboko ještě chce tento zbabělý kolaborant klesnout? Za okupace by jistě rád donášel gestapu, aby posílil mír v zemi. Hanba. Ne, necítím nenávist, jen strašné pohrdání.Rv

8 2
možnosti
LP

Není vaší povinností kolaboranta nahlásit ?

2 1
možnosti
SB

Podle toho, co píšete, vláda říká, že takové zhoršení situace nečekala. To já jsem od vlády neslyšel, ale tím neříkám, že to nevyslovila. Je možné, že to zaznělo a já o tom nevím, protože nikdy nemůže slyšet a číst všechno. Píšete to vy a já se na vás odvolávám tím slovem "jestliže". V tom ůpřípadě byste měl pravdu, když píšete, že to je alaramující. Vláda může nečekat přírodní katastrofu, miliardové škody v případě něčeho podobného, jako byla v tehdejším Sovětském svazu havárie černobylské jaderné elektrárny, nebo třeba epidemii nějaké choroby.

Ale nespočítat si, kolik budou stát opatření, která budou zaváděna plánovaně a o nichž se ví s předstihem, to by od vlády bylo věru nehorázné.

V tom vám za pravdu dávám, jestliže to ta vláda takhle řekla a jestliže jste si to nevymyslel nebo nějak nepřekroutil jinak formulovaný a jinak zamýšlený výrok.

Ale pokud jde o podporu Ukrajiny, má tato vláda můj stoprocentní souhlas a mou stoprocentní podporu, přestože ji v mnohých jiných aspektech nevěřím.

0 0
možnosti
OD

Pane Ráž, kdo tady má kapacitu a talent na řešení současné situace? Já, jak se dívám okolo, nikde nikoho takového nevidím. Rozměr a komplexita téhle šlamastiky jsou takové, že u nás prostě není nikdo, kdo by se vyprostil ze schémat "drobné politiky okresního formátu" a měl odvahu říci, že tu již dekádu jedeme na dluh a něco s tím udělal.

Chybí národní vize, chybí základní celospolečenská domluva na tom, co je nad politikou, co je zájem a cíl. Tak se střídají kabinety dobrovolných hasičů nezamýšlených požárů v domácnosti.

Očekávat, že by tu někdo povýšil nad tu politickou fackovačku o to, kdo utratí státní rozpočet, je naivní. Máme v tom třicet let praxi.

Politiků je tu "za korunu pytel", státník chybí.

3 0
možnosti
Foto

Když Babišova vláda nečekala covid a odrazilo se to v prohloubení státního dluhu, byla Fialova opozice chytrá jak gramofon a po Babišovi jela jak slepice po flusu. Teď Fiala vládne a také je zaskočen. Válkou, inflací, nedostatkem energií a surovin. Je zajímavé, že vysokoškolsky vzdělanému politologovi najednou vadí chování Babišovy opozice.

7 5
možnosti
Foto

Babišova vláda covid totálně podcenila. O covidu věděla už od ledna a byla poslanci na to upozorňována. Babiš v době , kdy covid řádil v Italii, ve Francii na ČT bláboli svoji hatlamatilkou, že co se týká covidu je zbytečná panika vyvolávaná opozicí a nic nám nehrozí. Dne 12. března bylo vyhlášeno první opatření proti COVIDU. Neměli jsme žádný zdravotní materiál, protože Babiš jej poslal jako humanitární pomoc do Číny. Pak se za těžké peníz kupoval z Číny zpět.

2 6
možnosti
OD

Impulsivní výron levicové intelektuality ve vší kráse

1. Vláda nemá plán. Kdo ho má? Která vláda ho má? Německá? Ani náhodou. Francouzská? Ta vládne jen, když nevládnou pouliční kravály ve žlutých vestách a to jen tam, kde ještě nevládne šarija. O Ibérii jsme od konce letních požárů neslyšeli. V okolí? Poláci plán mají - nepřipustit proliferaci konfliktu na západ. Orbán má sice spoustu plánů, ale nějak mu žádné nefungují. Plán má Putin - vrátit svět zpět do dob, kdy o všem na světě rozhodovali dva lidé a jedním z nich byl sovětský satrapa. Takže tak.

2. Vysoká očekávání od vlády, kterou nevolil, to je typický příklad levounství a zoufalství.

Máme kabinet "všech okresních talentů", nepřekvapivě jsou na komplexitu situace připraveni stejně málo jako kdokoliv před nimi. Kapacita českého politika obecně sotva stačí na udržení kontroly nad státním aparátem a opisování nápadů z okolí. Tak to bylo, je a bude do té doby, než generace bolševikem vymytých hlav proletí komínem na věčnost. I potom budeme sklízet hořké plody třicetiletého monopolu gerontů na rozhodování o povaze státu.

Realistickým pohledem po politickém spektru tu vidím vládní slepenec, pak tu vidím "Stranu důchodců, erárních pojištěnců a korporací" pana Babiše a pak hromadu neužitečných parazitů s impaktem na hladině několika procent podpory.

Pozorujeme tristní konec veselého živobytí generace baby boomerů - lidí, kteří celý život věděli, jak má vše být, ale nikdy toho neuměli dosáhnout, protože jsou příliš sobečtí, bázliví a za třicet let nebyli schopni definovat ten nejjednodušší raison d°etre této země a tohoto národa. Co ovšem vědí přesně, je to, kdo co dělá špatně a pak to, na co mají "právo a nárok".

Chaos je tedy přirozený, řekl bych přímo národní a proto naprosto nepřekvapivý.

Ukrajinu dnes vynechám, protože za to, co pan Horner napsal o Ukrajině, patří po zásluze za katr.

8 1
možnosti
OD

Douška na závěr. Dost mne baví ta podobnost argumentace - ukrajinský fašista je novým hrdinou, vystřídal oblíbeného izraelského sionistu.

Levičák potřebuje nenávidět, nenávist je hnací motor všech levounských hnutí. Ještě to oblečeme do "lásky k trpícím a mírového hnutí" a je hotovo.

Chybí jen rezoluce pracovních kolektivů.

3 5
možnosti
JK

Ukrajině je třeba pomáhat všemi způsoby. rusáci jsou roztahovační, tlačili by se v případě úspěšné krádeže i na nás. Proto je pomoc Ukrajině nesrovnatelně více motivační než pomoc migrantům např. ze Sýrie. Pohoršování není na místě.

8 1
možnosti
Foto

Dobrý den Zdeňku.... Třeba to prostě řadě z nás vychází tak, že ústupky RF vycházejí vždy ještě dráž.... A nemusí být člověk ani křikloun , ani fanatik. Byť mě děsí vyhlašování třídních nepřátel, tu důchodci, tu osvč... Kdo bude příště ? Stále mi vychází ve všech ohledech ubránění Ukrajiny jako nejlepší varianta. Vůbec v tomto příspěvku neřeším příčiny, nebo spravedlnost, protože ta stejně v absolutním měřítku nebude existovat nikdy... ( to jen na okraj, aby to někoho nesvádělo)

4 1
možnosti
Foto

Jak může skončit vyzbrojování Ukrajiny?

1) Válka potrvá dokud bude ještě někdo na Ukrajině ochoten s konvenčními zbraněmi bojovat a až padne poslední, tak skončí.

2)Ukrajině se pošlou zbraně nekonvenční a válka skončí spolu s naší civilizací. Evropu časem obsadí jako jediní přeživší primitivní migranti z Nové Guinee a na našem území obnoví zaniklá keltská sídliště.

0 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik