Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

"Proruské nepokoje" v roce 2014.....záběry na "povstalce", kteří měli perfektní výzbroj včetně rukavic a brýlí ...čili ruské speciální jednotky.

1 1
možnosti
Foto

"Možná proto, že nikdo v zemích sousedících se Švýcarskem nerozpoutal válku a nezabíjí tam občany švýcarského původu." Přesně, pane Petříku, přesně jste to popsal. A zároveň jste vyřešil i záhadu, proč chce do NATO i Švédsko a Finsko, sousedící s Ruskem ;))

Predválku a nezabíjí tam občany švýcarského původu.

0 0
možnosti
Foto

Pane Boháčku, ale se Švýcary jste přišel Vy a já na Váš příspěvek pouze reagoval.

A proč chce do NATO Švédsko a Finsko je sice moje spekulace, ale myslím si, že logická. Možná by nebylo od věci, kdyby v uvedených státech proběhla referenda. Zajímavé totiž je, že co se týká "vstupů" do NATO, tak nikde referenda neproběhla.

Ale, abych byl upřímný, když v březnu 1999 vstoupila do NATO naše země, byl jsem pro, protože politická situace u náš ještě nebyla příliš zkonsolidovaná.

Jenže, už za necelých 14 dní USA začaly sypat bomby na hlavy srbských civilistů, tak jsem zásadně změnil názor, který se během uplynulých roků ve mně utvrdil. Vojenská napadení dalších zemí, statisíce mrtvých, zcela rozvrácené státy.

Ani SSSR neposílal naše vojáky do svých válek, jako to prováděly USA.

1 0
možnosti
Foto

Autor sice paralelu odmítá, ale ta se opět nabízí. Vizme parafrázi jeho textu posunutou o tři čtvrti století zpět:

"Mír není proněmecký postoj. Mír je v zájmu lidstva, když hrozí konflikt mezi velmocemi. Mír je v zájmu miliónů občanů Sudet, z nichž se většina jen veze a hrozí jim postihy spojené s kolaborací z obou stran."

Výsledek známe: Mírová dohoda o separatistickém území, následovaná okupací neseparatistického zbytku a pak válka s desítkami milionů obětí.

1 0
možnosti
JZ

Taková zásadní věc, v ukrajinských televizích nezaznívají výzvy k vraždění dětí, v ruských ano.

7 1
možnosti
ZZ

Kde jste na to přišel ?

8-o

2 2
možnosti
Foto

Koukám, že tu zmizel slušnej balík příspěvků.

2 0
možnosti
ZZ

Nejspíš se cenzorovi nelíbily.

;-D

0 0
možnosti
Foto

"Podle podrobného základního popisu situace se na východě Ukrajiny stalo něco úplně jiného. Na neprávní svržení řádně zvoleného prezidenta reagovaly některé regiony pučisticky. Ukrajinská vláda udělala několik chyb. Vyslala tam armádu a prohlásila separatisty za teroristy. Byly oběti na životech, které jen vyeskalovaly problém. Ukrajinská vláda také místo nějakého mírového vyjednávání vydala v této citlivé době nový jazykový zákon. To jsou fakta. Kdo je respektuje, ten je podle Turnerova schématu negramotný lůzr.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798751";

Klidně to odsouhlasím. Základní problém je ale v tom, že nic z toho neopravňuje Rusko k těm krokům, co udělalo. Kdo nerespektuje tento základní fakt, skutečně se mnohým může jevit jako negramotný lůzr :)

2 2
možnosti
Foto

To jsou zástupné příčiny agrese. Hlavní byl strach z NATO na Ukrajině.

0 3
možnosti

Jako nejsem profi publicista, ale nedělá se to normálně tak, že když chcete polemizovat s nějakým článkem, tak si ho přečtěte?

2 0
možnosti
Foto

Pane Řehounku, ano většina chtěla Janukovyče za prezidneta a stejná většina jej chtěla později odvolat, protože nesplnil to co slíbil a za co mu dala většina svůj hlas. Janukovyč v roce 2010 podepsal smlouvu která prodloužila ruský pronájem námořních zařízení na Krymu. Dohoda, na Ukrajině obecně známá jako Charkovská smlouva, umožnila Rusku ponechat v krymském přístavu Sevastopol svou Černomořskou flotilu. Odmítl podepsat v listopadu 2013 smlouvu o spolupráci mezi EU a Ukrajinou a to vyvolalo vlnu protestů, tak zvaný druhá Majdan. Nechal střílet do demonstrantů. Je to kůň Ruska a měl být Putinem dosazen do čela Ukrajiny,

6 1
možnosti
Foto

Zelenskyj sliboval ukončení občanské války na východě Ukrajiny a odstranění korupce. Janukovyč couvnul od podpisu smlouvy o spolupráci s EU na základě nepřijatelných podmínek od MMF.

5 9
možnosti
Foto

Pan Bárta Kecá a kecá. Přestavte si mistře, že v roce 1994 Rusko oficiálně podepsalo s NATO vstup do Partnerství pro mír .Partnerství pro mír je program spolupráce Severoatlantické aliance s armádami států, které nejsou jejími členy. NATO poskytuje účastníkům projektu pomoc s modernizací armády a tedy i Rusku, sestavováním vojenských rozpočtů, pořádají se společná cvičení a tedy i s Ruskem.. Rusko v roce 1997 podepsalo s Aliancí NATO takzvaný Zakládající akt o vzájemných vztazích, spolupráci a bezpečnosti, ve kterém je omezeno stálé rozmístění významných bojových sil na území bývalých států Varšavské smlouvy. Preambule smlouvy uvádí, že Rusko a NATO se navzájem nepovažují za protivníky. Obě strany budou společně budovat trvalý a komplexní mír v euroatlantickém prostoru na principech demokracie a kooperativní bezpečnosti. Sdílejí cíl překonat pozůstatky dřívější konfrontace a konkurence a posílit vzájemnou důvěru a spolupráci. Tento akt znovu potvrzuje odhodlání NATO a Ruska dát konkrétní obsah svému společnému závazku vybudovat stabilní, mírovou a nerozdělenou Evropu, celistvou a svobodnou, ku prospěchu všech jejích národů. Obě smlouvy Rusko jednostraně+ ukončilo v době útoku na Ukrajinu. Tak co nato mistře.

7 1
možnosti
DR

Co má pan Bárta společného s tímto elaborátem o Partnerství pro mír sice netuším, ale jinak to jste fakt objevil Ameriku.

2 6
možnosti
PJ

tak se koukám, že pan Horner opěte udělal past na bany :))). Lidi že se na to nevykašlete. Horner je Horner a jiný nebude , tak se na něho vykašlete, všichni už víme jaký je. Tak ať mu chodí do diskuze jeho rudá úderka , ono je to stejně jedno :)

5 0
možnosti
DR

Úderka? Spíš koukám, že se tu slétl téměř celý místní uliční výbor a už zuřivě mínusuje. Kdo nám ještě chybí? Kněžínek? ;-D

4 7
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik