Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vite pane Zdenku Hornere, nechat vse na vladnich byrokratech je opravdu obrovska zatez. Zde ani pan Jurecka nebude moc uspesny. Vite, je na to jen jediny lek.

Vsechny sluzby verejnosti predat soukromnikum a kontrolovat jen provadeni pravidel, ktere podepsaly na zacatku sve cinnosti. (muze byt dano zakonem) Obcan si vybere tyto podniky podle sve uvahy a za poplatek bude vedet, jakou sluzbu musi dostat. Kontrola platiciho pouzivatele sluzby je na servisnim podniku.

Priklad, servis pri onemocneni je dan doktorem, nastup prijmu pro nemocneho po tydnu a delka oplatby podle onemocneni. Detaily pri zacatku servisu a podlozeno smlouvou s provadecem.

Kontrola provadecu je snadnejsi. Pravidelnost je dulezita a nutna.

Statni pridavky na cokoliv, je obtizne kontrolovat. Snad odecteni dane z prijmu je ten nejlepsi krok.

0 1
možnosti
ZZ

To by ten příjem ty vybrané skupiny, které chce kontrolovat, musely mít !!!

On chce proto kontrolovat zejména ty skupiny, kde jejich jediný příjem jsou ty sociální dávky.

;-)

0 0
možnosti
JV

Když tak dobře pracuje, měl by pokračovat v okleštění inflační doložky k církevním restitucím. Nebo tam abnormálně vysoká inflace nevadí a církvi se miliardy navíc vyplatit mohou?

Asi ano, protože Lidovec Jurečka, že.... Kázat vodu a pít víno jim šlo vždycky dobře.

4 0
možnosti
MS

No je to skandál, že Jurečka konečně chce vyhovět přání velké většiny občanů ČR, která nadává na jistou etnickou skupinu (a nejen na ni) jestli náhodou při pobírání dávek nepodvádí a tím pádem neokrádá ty skutečně potřebné, kterým by dávky měly být adresovány. Asi byste si měl ujasnit, koho teda chcete hájit.

2 0
možnosti
OD

Ale no tak, proti nepřizpůsobivým lze bojovat jen tak, že vynecháte sociály domácí a soustředíte se na ty přízvukem a výzorem nepodobné.

Stejně tak, jak jsou "nelidské" ploty proti Syřanům z celého světa, tak je nelidské poskytovat pomoc Ukrajincům, protože jednak neexistují a kromě toho, co Libye, Irák, atd.?

Český levicový intelektuál je natolik obětí dialektiky, že už vyrábí "Dějepis Hornerova světa".

Doporučuji svázat poslední tři roky tvorby do "Kroniky rozpadu Hornerovy osobnosti".

1 0
možnosti
VT

Navrhuji místo dávek zavést jen úlevu na dani. A pokud odpuštění celé daně z příjmu nebude stačit, pak mohou nastoupit dávky... Takže na dávky by měl nárok jen ten, kdo pracuje... je na tom něco špatně ? [>-]

4 0
možnosti
MS

Je. Protože i nešikovný pracovní úraz vás může doživotně zmrzačit a vy tak elegantně spadnete do skupiny práceneschopných a tím pádem nepracujících. A sám byste se vyřadil z nároku na dávky.

1 0
možnosti
VF

Máme doma dvě babičky 90+. Požádali jsme o příspěvek na péči. Podle Vás tedy nejsme slušní lidé. Díky za nálepku.

Osobně souhlasím s tím, aby stát kontroloval, zda jsou různé dávky vypláceny skutečně těm, co na ně mají nárok. Ti se kontrol bát nemusí.

9 0
možnosti
Foto

Možná by nebylo od věci rozkrýt, jak se hospodařilo s těma 130 miliardama, které byly díky vysokým cenám vybrány navíc na DPH.

5 1
možnosti
RK

Padly třeba na zvýšené náklady, právě kvůli inflaci. Nebo si myslíte, že náklady státu se nezvyšují?

0 2
možnosti
Foto

J19a32n 18Š60i85k

22. 2. 2023 9:21

Nevím, co je špatného na přísnější kontrole nároku na dávky, zvlášť, když plno křiklounům z řad geniální opozice vadí jejich neoprávněné čerpání. Prý v miliardách naposled prý poblafkával nějaký pan Tomio....Hlavně do toho nezapomeňte ihned zamotat Vámi nenáviděnou Ukrajinu.

9 4
možnosti
Foto

Tak s Ukrajinou jste začal vy.

2 1
možnosti
Foto

:-)Připomněl jste mi jeden film s Belmondem.

4 0
možnosti
PV

Takže podle vas je normalni, kdyz se podvadi?

2 0
možnosti
MB

Všichni víme, že to tak dál nejde. Řidiči busů mi kdysi radili, kam se přihlásit k lékaři. Po vyčerpání 25 ŘD? Pracovník si udělí pokračující volno sám. Zhrození ráno při nástupu - "Nemám svůj autobus, je v poruše? Odcházím, jsem nemocen". Zrušení karenční doby? Super! 1 pivo 30 Kč, jako nějaká regulace u doktora? Nikdy! A do důchodů, zdravotníkům přidat ... !

Všechna čísla dokladují zřejmé. Masivní zneužívání všeho. Vyjímkou je OSVČ. Ten je záhadně zdravý. Čím to tak asi bude? Jistě, kdo do toho řízne - To je zloduch ! Dohoďte tam nějaké prachy, nic nekontrolujte! Tak bude líp .. :-)

3 5
možnosti
Foto

V minulých stoletích to bylo jednodušší a člověk se dokázal o všechno postarat sám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,53
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik