Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Lidé, kteří komunistickou totalitu pod vedením SSSR nezažili, mají na celou řadu věcí jiný pohled a nerozumí obavám mnohých z nás. I proto je pro ně byznys na prvním místě. Až to pochopí, múže být pozdě.

0 0
možnosti
DR

Musk se nyní chová jako takový slalomář. Opatrně kličkovat na všechny strany a tudíž nikde si to nerozházet. Co kdyby náhodou někde eskaloval že.

0 0
možnosti
JK

J63a38n 45K91y63š73k94a

14. 2. 2023 12:12

Jako "slalomáři" se chovají i pánové Biden, Sholz, Makron a další...

Vy byste se choval jinak, kdybyte měl co do činění s šílencem (cit.: prezident Zeman) ?

1 0
možnosti
JK

J12a51n 93K53y55š92k73a

14. 2. 2023 11:10

Elon Musk je soukromá osoba. Elon Musk nejsou Spojené Státy. Elon Musk není NATO. Jeho firma SpaceX vlastní konstelaci Starlink, což je konstelace cca 12000 komunikačních družic velikosti zhruba pračky, pohybujících se nad našimi hlavami ve výšce od 370 do 550 km. K nejbližší družici Starlink je to zhruba jako z Ostravy do Prahy. Rusové loni sestřelili jednu svoji vysloužilou družici a zaneřádili oběžnou dráhu desítkami tisíc úlomků, projektilů letících rychlostí 28000 km za hodinu, uhrozili dokonce i vesmírnou stanici ISS, jen aby světu ukázali, že "na to mají".

Z těch plánovaných 12000 družic má Elon Musk na oběžné dráze zatím asi čtvrtinu, tedy kolem 3000.

Družice Starlink nejsou před sestřelením nijak chráněny, ani to technicky není možné.

Proto se nedivím Elonu Muskovi, že se o své pomoci Ukrajině vyjadřuje "opatrně". Má hodně co ztratit. Opatrně k pomoci Ukrajině přistupují i v NATO, tak proč ne Elon Musk.

Kromě toho, třeba USA (Biden) taky prohlašoval, že žádné Himarsy, žádné Bradleye.

Hlavní je, nenaštvat Russa, nedat mu záminku k eskalaci, ale přitom co nejvíc pomoci Ukrajině.

Za mě dobrý. Sláva Ukrajině!!!

2 0
možnosti
ZZ

To je celkem normální postup USA i NATO.

Nic nedodáme, sami máme málo a potají to tam lifrují horem dolem.

;-D

0 0
možnosti
JK

Tihle "rozvážní" komentátoři jsou hotové neštěstí. Ukrajinci lapají po dechu, rusáci jim vraždí příbuzné včetně dětí, rovnají se zemí města a moudrý autor se pohoršuje, že ze zoufalství křičí, když jim někdo ucukne s pomocí. Vy toto nejste schopen vidět, přitom na pochopení velmi jednoduché. A Muskovi vzdávám hold, protože jeho podíl na udržení rusáckých vrahů na uzdě je obrovský.

4 1
možnosti
MS

V minulé diskuzi paní Voříšková citovala Ghándího. Až pochopíte čím konkrétně oslovil širokou veřejnost a získal si u ní respekt, pak pointa vašich článků nebude upozaděna.

Naprostí pitomci jsme tu všichni vás ani mě nevyjímaje. Zde na blogu IDnes (nota bene v ČR) nejsou oběti. Ty jste zmínil v textu článku (válka, zemětřesení).

Až si uděláte srovnání počtu obětí tam a zde na blogu IDnes (potažmo v ČR), pak se to snad projeví i na úrovni vašich článků.

Když vám pan Ulman tolik leží v žaludku, proč jste dosud nedodal ty vědecké a právní důkazy o nesmyslných tvrzeních, které ve svém článku vyvracel? Máte vědecký a právní důkaz nasazení Zelenského na post prezidenta Západem? Až tolik Západ dokázal ovlivnit volby na UA?

Máte vědecký a právní důkaz amerického vlivu na rozhodnutí Putina napadnout UA? (V Minsku nebyli, Krym zabral Putin dřív - dostavba USA základny se nekoná, vstup do NATO přes šibeniční podmínky, které v dohledné době nemají šanci splnit a každý to ví - i naprosto pitomí dezoláti, a nakonec obnovení tajného programu na premium nevíte, protože nemáte premium. Takže nevíte jestli ten tajný program skončil v době SSSR, nebo po anexi Krymu a nevíte kolik tajných programů má Rusko v Evropě - čti kolik evropských politiků ještě nebylo dopadeno a předáno soudům za dodávání tajných inforamcí Rusům)

Ale přesně víte, že vědecké a právní důkazy americké spojitosti s rozhodnutím Putina napadnout Ukrajinu jsou - vaše slova z minulé diskuze.

6 0
možnosti
ZH

Nelze předkládat na každou žádost každému, co si zamane. Navíc je otázka, zdali to má smysl. Kdyby ty důkazy vedly k závaznému přehodnocení, pak by to smysl mělo. Také mohu položit otázky. Byl Majdan (Kyjev 2014) státním převratem? Proč Minské dohody obsahovaly ustanovení o ukrajinské úpravě ústavy směrem k autonomii "neposlušných provincií" s příslušným termínem realizace? A tak bychom mohli pokračovat. Hnedle málem před rokem jsem napsal článek na základě knihy o nezákonných válkách od švýcarského publicisty, kterou u nás vydala Grada. Byl to z mého pohledu důkaz o vadně vedeném diskurzu o Ukrajině. Přijal jste snad nějaký z mých argumentů, které jsem v průběhu posledního roku publikoval, takřka vždy s odkazy? Jak to doložíte vy nebo já? Nijak. Diskuze zde je nezávazná a je jen na oko. Vy nechcete naslouchat nějakému odlišnému pojetí, vždy ho jen spěcháte zdiskreditovat. Tímto naše rozmilá komunikace končí. Přesazuji vás mezi osoby s nimiž je diskuze nadále nekonstruktivní, tudíž nic už vám odpovídat nebudu. (O americkém ovlivnění politiky UA jsem nikdy nepsal víc, než že Američané odmítli jednat a tím došlo k válce, to je objektivní fakt. Verzi Premium já mám, ale řada čtenářů si ji třeba nemůže dovolit, proto bohužel.)

3 3
možnosti
AM

A63d40a88m 36M71a49l45ý

14. 2. 2023 8:14

Pan Musk je další v řadě, kterému se popletly pojmy.

Pojem mír se mu jaksi zaměnil za pojem ruský mír.

Mír = není válka.

Ruský mír = všichni se podvolte ruské vůli jinak vás denacifikujeme speciální operací.

Rv

3 1
možnosti
ZZ

Já si myslím, že opět jde jen o peníze.

Musk investoval do technologií, které mu mají vydělávat peníze.

Nabídl je bezplatně Ukrajině k ověření, která z těchto technologií byla nadšena - ale když přišlo k placení, tak platit nechtěla.

Tak už to ve světě chodí, že zbraně, střelivo, žoldnéři i služby s tím spojené, je nutno platit.

Kdo neplatí, nic nedostane.

;-(

0 1
možnosti
Foto

Fajn článek, dobrý závěr - "velmi správný pevný názor 1 nebo 0" (tím také odpovídáte panu Fürstovi, který se ptá zbytečně, přece ten článek o dezolátech nyní vede žebříček nejčtenějších).

Ale nejvíce mě pobavila odpověď německého ambasadora Zelenskému. Na hloupou otázku přiléhavá odpověď ;-D (je vůbec povoleno se tady ještě zasmát?)

2 4
možnosti
VF

Milá paní, pokud autor blogu reaguje na článek jiného autora, měl bych uvést odkaz.

0 0
možnosti
Foto

👍 pro mě čtená radost, že už konečně i chytrouši můžou chápat, že o lidskost nejde, jde o rychlost, výkon a zisk. Protože "Takový miliardář je majetkem všech. Je povinen se postarat a rozdat...". No ne? 😆 Děkuji srdečně ❤️👍

2 1
možnosti
JK

Trochu se zamyslete, protože pan autor si tu větu "Takový miliardář je majetkem všech..." vymyslel a vy se v ní nekriticky vyplácáte jako řízek ve strouhance. Fakt to chce trochu přemýšlení o tom, co vám pan autor efektně cpe před oči.

5 1
možnosti
LP

A abych nezapomněl...Zasloužená karma:-)R^

4 0
možnosti
LP

Dezolát a užitečný idiot.:-)

1 1
možnosti
ZH

a naprostý idiot ne?

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik