Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za všechno mohou USA...neposlouchaly ruské obavy...bla, bla, bla...Za totality také mohly za všechno USA - jsem již pamětník. Jen připomínám pár faktů. Rusko napadlo Ukrajinu, západní Evropa včele s Německem by ji zpočátku klidně vyměnila za levný plyn. V určité fázi nabízel Biden evakuaci Zelenskému, čímž mohl silně oslabit morálku Ukrajinců. Jenže Ukrajinci svou statečností, odhodláním i schopnostmi překvapili celý svět. Teprve potom začaly dodávky některých zbraní na Ukrajinu. Na můj vkus pozdě a pomalu, Ukrajina může padnout a je jen otázka času, kdy budeme problémy s rozpínavým Ruskem řešit u nás. Pátou kolonu si tu pěstuje už dávno.

3 0
možnosti

A poslouchali snad USA před válkou ruské obavy? Nikoli, vůbec se o nich tehdy nechtěli bavit.

To samozřejmě Rusko za to, co následně provedlo, absolutně neomlouvá, nicméně to ukazuje že to není tak černobílé jak si to někteří z Vás představujete.

1 1
možnosti
Foto

Mám pocit, že před nějakou dobou bychom nemohli číst ani o autech, ani o západu (níže citace). Něco se mění ?

Rusko i Ukrajina byly loni v březnu, tedy asi měsíc po zahájení ruské invaze na Ukrajinu, ochotny dohodnout se na příměří. Naděje ale v zárodku utnul Západ, přesněji politické špičky USA, Německa, Francie a Velké Británie, které nabyly dojmu, že je třeba Rusy oslabit. Tvrdí to bývalý izraelský premiér Naftali Bennett, který se snažil příměří zprostředkovat.

Rusko i Ukrajina stály o příměří. Zazdil ho Západ, tvrdí bývalý izraelský premiér - Novinky

2 2
možnosti

Promiňte ale asi nebudete mít na to, abyste zjistil, že jste úplně mimo a navíc i lžete. Navíc věta, že Ukrajinci chtějí válčit je na pár lepanců. To jste úplně ztratil soudnost?

11 1
možnosti
Foto

Nacionálně ladění Ukrajinci určitě bojovat chtějí. Rus na ně působí jak rudý hadr pro býka, natož když je v jejich teritoriu.

2 0
možnosti
Foto

Karma. R^ Ono nevystřízliví... Pojedou na té svá bláhové euforii dál - jako na splašeném koni - a to do té doby než je ne vyhodí ze sedla. Těm mladým, nezkušeným a povrchním se nedivím, zhlédli se ve vizáži P.P. - vizáži populárního amerického herce, ale ne tak těm šedivým kmetům co již ledacos pamatují. Ti by měli vědět jaká bije, a neměli by se nechat opít pozlátkem. Ale co nadělat, mezi takovými jsme se narodili, mezi nimi musíme žít. Blízká budoucnost ukáže. Zatím se ten náš nastávající prezident P.P. nijak extra neprojevuje. Zdá, se že umí jen to, co ho naučili jako vojáka, podezřívat, poslouchat nadřízené a udílet neuvážené rozkazy. (Připomíná mi přehorlivého válečníka z filmu Císařův pekař a Pekařuv císař, (ošavlovaného herce Růžka). Ach jo.... Dějiny českého národa jsou pestré a překvapivé. Kdo by se byl nadál , že si Češi , Moravané a Slezané za třiatřicet let od svržení komunismu v zemi zvolí prezidentem absolventa vojenské školy A. Zápotockého. To by si snad nevymyslel ani dnes neuznávaný historik a spisovatel Alois Jirásel. ;-)[>-]

6 13
možnosti

Co vás bolí? Bachor, čepec, kniha, sléz?

3 2
možnosti

Zbožňovaný idol, to je dobrý. ;-DR^

0 6
možnosti
Foto

Ano, dobře jste připomněl Pavlovův reflex. Expremiér zazvoní a pan Horner nasliní tužku. A už to jede. ;-D

17 2
možnosti

Na zazvonění od premiéra jsou tu jiní borci: Mudra, Dvořák, Ziegler, Flaška ..... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Ten russismus se vám do nadpisu dostal latentní touhou, nebo to máte dáno archetypálně?

17 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,51
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik