Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dávám jako obvykle karmu. Je až zarážející, kolik lidí nechce a nehodlá pochopit psaný text.

Zase převládají "inteligentní" urážky a to je velká škoda!

1 1
možnosti
Foto

No, hlavně že vy chápete, Juro, na to to stojí a padá...;-D

3 0
možnosti

Vy celkem dle nadpisu nemáte co ztratit, protože jste nikdy žádnou neměl.

5 1
možnosti
Foto

Tohle je nechutné mnichovanství, navíc postavené tak, že Němci a Češi jedna pakáž jsou. Dnes podle Vás Rusové a Ukrajinci.

4 3
možnosti
Foto

Rusové a Ukrajinci jsou jeden spolek. Tam odtud nikdy nic dobrého nepřišlo.

1 0
možnosti

Házením obou stran tohoto konfliktu do jednoho pytle jen dokazujete, že vám nejde o nic jiného, než o relativizaci viny Ruska, která je ovšem nezpochybnitelná, protože ono je agresor. K tomu lze jen dodat, co už níže napsal pan Jiroudek - v čím zájmu, v koho prospěch píšete. :-/

10 1
možnosti
Foto

Já bych z toho nevynechal nejen pana H., ale i toho, s kým se snaží ,,polemizovat":-) U TAKOVÝCHTO ,ÚDERNÝCH" blogů vždy vzpomenu ,,zlaté časy" s hesly typu ,,ruce pryč od Kuby", A TO NEJEN U TĚCHTODVOU ,,PERSON";-) Neb viz.:Za skutečným vývojem událostí má nepochybně zpoždění a jistě bude v některých ohledech nepřesný. Řadu tvrzení lze potvrdit jen se zpožděním, potažmo vůbec. O zdrojích ani nemluvě

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788091:-)

1 0
možnosti
Foto

To už není ani vtipný, to už je jen blbý...

11 1
možnosti
Foto

Seriózní = solidní, spolehlivý, poctivý. Ovšem i to lze různě ,,prezentovat". A nejen na blogu. Např. i účelově, tendenčně, atp. A k tomu lze dodat i ono, v čím zájmu, resp. v koho prospěch;-)

2 0
možnosti
Foto

To jste mi neměl dělat. Takhle veřejně a necitlivě odkopnout nás, laickou veřejnost, a odmítnout náš zájem o dění na Ukrajině-"Chybovat je lidské, ale omluvit se a napravit věci je božské. Odborná veřejnost stejně z většiny ví, jak se věci mají. Utajení prostě v současném světě není možné."

Nesmlouvavě jste ukázal nám, laikům, naivitu, s níž nahlížíme na světodějné události, protože např. mne by vůbec nenapadlo jako logické a správné, že bránící se strana se musí omluvit teroristickému agresorovi za své (jakékoliv) chyby.

Stejně nesmlouvavě jste nám (mně) vysvětlil, že je nezbytné sklonit hlavu a v oboustranných jednáních agresorovi vyvrátit argumenty, "... které nejsou údajně ze strany Ruska pravdivé." Já, blbec, jsem celý život promrhal v bludu, že co je ukradeno, má být vráceno a že vražda je zločin. Ano, je přímo povinné se zlodějem a vrahem jednat a vyvracet mu údajně nepravdivé argumenty i kdyby na žádné jednání nepřišel.

Dokonale jste vyrval z kořenů mé dosavadní základní přesvědčení a žebříček hodnot, že se budu muset rozhodnout, jestli budu dál vegetovat jako podřadná laická veřejnost nebo se vzmužím a zařadím se do jediné znalé a osvícené odborné veřejnosti. Doufám, že se mi to podaří, protože pak bych i já mohl prezentovat svou osvícenost a zadupávat laiky svými moudry typu:

"Pojem oběti není totéž, co mrtvý jedinec. Mezi oběti se počítají mrtví

...." nebo "Mírový mír (zde pacifismus) není kolaborace s jednou stranou, jak se zde snaží mnozí nalhat. Mírový pacifismus říká: začněte obě strany mluvit pravdu a obhajujte svoje argumenty čestně před nezávislou veřejností."

Uznejte (i vy, nehodnotná laická veřejnosti), že je to neskonale lákavé a stojí to za to.

Odborné veřejnosti se ani neptám, protože ona ví. Jdu študovat a zdělávat se.

10 0
možnosti

No, tady jste si pane Hornere naběhl a zejména tady. Zřejmě Vás pomýlil páně Zieglerova věta o nedávném článku.novináře Krupky. A tohle dostanete doslova sežrat od těch morálních správňáků. Víte, co je půvabné? Že jim vlasttně říkáte, že za vše může Putin, přesto se tu objeví ziegelovec s tou módou, že jste nechutny, manipulativni lhar a prototyp prorusackeho presstituta, zjevně na základě Vaší nepozornosti. Nicméně v té podstatě stran míru a jednání máte v zásadě pravdu a z vícero důvodů. Víte, nedivte se těm všem reagujícím, oni opravdu informace zoufale postrádají. Celý racionální svět už vlastně píše, jak ta válka dopadne. Od USA včetně prakticky celého západu, po sousední Německo. A ono to tak opravdu dopadne. Vzpomínám na rok 1989, kdy to padlo už všude, jen u nás ne a ne, byli jsme poslední. Tu tradici holt dodržíme i v tomhletom. A zejména tady u těch idealistů. Víte oni koukají opravdu jen na tu ČT a na „zpravodajství“ Novinek, MFD atd. On ten idealizmus v politice prostě nefunguje a fungovat z mnoha důvodů nemůže a nebude. Kdyby snad chtěli zase tvrdit, že u nás cenzura není, tak holt je. Dal jsem sem odkaz na to, co píše Blomberg, italský a švédský tisk. Pan Banga usoudil, že to, co píší, je trolling. Ony to dříve či později začnou psát i tady a nakonec i v té ČT. Bohužel s tím idealizmem dobra to opravdu nebude mít nic společného. Interpretace? Ta bude nesporně velice „zajímavá“.

5 10
možnosti

Tak seriózně musím říci, že jde o obhajobu Putinova Ruska. Voláte po pravdivých informacích a dialogu. Proč ne, hned potom co zalezou vojáci všech stran na svoji stranu hranice stanovené podle Budapešťského memoranda, pak může zasednout mezinárodní tribunál a po vyřešení spáchaných válečných i jiných zločinů, může dojít k mezinárodní dohodě o poválečném uspořádání.

Putin tohle nikdy neudělá, takže se nyní čeká na jeho nevyhnutelný konec, politický, nebo úplný, pak teprve bude možné jednat s Ruskem. Bohužel ta diktátorova agónie každý den stojí mnoho lidských životů.

9 3
možnosti

Dobře víte, že toto Rus nikdy neudělá a nikam nezaleze.

Rus je připraven, stejně jako Zelenský, na dlouhé poměřování vzájemných sil.

Rus si tuto válku vede sám. Zelenskému tuto válku financuje celé NATO a navíc EU s USA mu ještě finančně přispívají. Takže v konečném důsledku chudne Rusko, ale i celá EU i NATO.

Mám vážné obavy, že obyvatelé Ruska vydrží déle vzdorovat snižování své životní úrovně než obyvatelé těch států, kteří se proti Rusku postavili.

;-(

4 3
možnosti
Foto

Jeden Chorvat mi krátce po skončení tamní války řekl, že ve válce se v lidech projeví všechno špatné (sva mrža, sve prljavo ide vani). Mluvili jsme o temných věcech, neměl tedy důvod dodat, že mnozí si naopak sahají do sebe pro to nejlepší, co v nich je a pomáhají druhým přežít.

Ale napsat, že válka je oboustranně špatná, je spíše lež než pravda. Přesnější by bylo napsat, že obraná válka je vedena k odvrácení či zastavení zla a utrpení, a nelze se v ní vyhnout dalším ztrátám na životech.

Situace, kdy jedni nasazují vlastní životy za životy druhých známe i v míru. Například u záchranných sborů.

Ve výjimečných situacích se i v míru dokonce přijímají tvrdá opatření, aby se zabránilo zneužití okolností pro rabování. Stanné právo bývá dost nekompromisní.

Ve válce dochází k excesům na obou stranách. Nedivím se. Lidé nejsou schopni zvládat mezní emoce v konfliktech vznikajících v míru. Jak by tedy mohli vždy ustát například situaci, v níž dopadnou spratka, který posílal souřadnice těm, kteří na ta místa pak poslali "denacifikační" rakety?

Mrzí mne, že jste tak směle odbyl rozdíl mezi ruskou dezinformační válkou a tím, co považujete za lži ukrajinské strany. Věřím, že i Ukrajinci někdy taktizují, ale Rusko šíří permanentně a účelově obludné nesmysly. Dělá to samozřejmě i proto,

aby se jich mohli chytat i jeho služebníci, kteří pak do veřejného prostoru vypouštějí mlžná vyjádření zpochybňující například pravost záběrů a snímků z obce Buča.

Nebyl jsem na Ukrajině. Také jsem odkázán na informace. Tře na texty Tomáše Forró, který dost podrobně vysvětluje příčiny konfliktu. A jsem rád, že jsem mohl mluvit s Ukrajinci z ruskojazyčné oblasti (které nikdy nikdo za jazyk nešikanoval).

11 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik