Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Vaši předci snad museli žít a cestovat v maringotkách :-/

2 3
možnosti
JR

J42a23n 50R32á36ž

12. 10. 2022 16:57

To že tuto válku začali Putin a spol, je neoddiskutovatelné a spekulovat jaké je k tomu vedly důvody je iracionální . Že je to válka brutální vůči civilnímu obyvatelstvu, tak o tom se taky dá diskutovat docela těžko. Rovněž je jisté, že Rusové vojensky prohrávají.

Kdo si ovšem myslí, že lze u Rusů dosáhnout stejného typu bezpodmínečné kapitulace, jako se toho dosáhlo spojencům totální porážkou Německa po druhé světové, žije v iluzorních představách. Válčí se totiž jen a pouze na Ukrajině, Ukrajina, ne Rusko je válkou lidsky i hospodářsky válkou stále víc a víc decimovaná.

Takže je čas využít toho , že Rusové jsou v nevýhodě svými vojenskými prohrami a začít jednat o podmínkách ukončení této války. A to bez zprostředkování třetí stranou rozhodně nepůjde.

O podmínkách na jejichž základě bude tato válka ukončena by se diskuze měla diskuze začít měla velmi rychle, protože čím později se bude jednat, tím bude novou demoliční ruskou strategií Ukrajina více zpustošená, utrpení civilistů, především žen, dětí i starých bude stoupat a návrat do nějakého pro většinu Ukrajinců přijatelného stavu bude čím dál víc obtížnější a bez značné finanční i materiální angažovanosti západu zcela nemožný. Jinými slovy: Čím dál bude tato destrukce Ukrajiny trvat, tím ve větších počtech budou proudit uprchlíci z Ukrajiny na západ a západ bude muset dodávat další miliardy na udržení alespoň základního chodu státu. A tyto prostředky bude muset , bez jakýchkoliv vyhlídek návratnosti zajistit dnes v prohlubující krizi se potácející "západ" .

PS. Vést silné řeči o tom, že by Ukrajinci měli bojovat až do úplného vítězného konce, ať to trvá sebe déle je sice líbivé a populární i zde, ale kdo takto hovoří nevnímá realitu opravdu strašných podmínek, ve kterých se dlouhodobě ocitnou, nehledě, že je to čeká už tuto zimu civilisté, když Rusové raketami na většině Ukrajiny vyřadí z provozu elektrárny, teplárny, zásobovací uzly i dopravní infastrukturu, což dnes programově dělají.

1 0
možnosti
IS

Autor opět nezklamal. Hledání nového argumentačního dna pokračuje.

4 1
možnosti
JD

Skvělý text pane Hornere!

Diskuze to jasně potvrzuje!

Nejmenovaný uliční výbor se může přetrhnout!;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

8 4
možnosti
JK

A jo vlastně, vy máte ten svůj uliční výbor... :-)

5 0
možnosti
AM

A89d47a80m 87M36a46l50ý

12. 10. 2022 15:34

Autor se ptá kde se má shromáždit.

Prozatím tento stát dopravu proruským kolaborantům nezajišťuje.

Takže musíte do Ruska, té země zaslíbené, po vlastní ose. Případně se ptejte na na ruské ambasádě, třeba vás svezou.

9 2
možnosti
JK

Uvítal bych nějaké příklady bezpráví na Rusech, napadení, omezování, diskriminace, myslím v naší zemi. Teoreticky máte kolektivní vinu zpracovanou dobře, jen mi tam chybí praktické příklady lynče. Aby čtenář věděl, že to, proti čemu se ohnivě vymezujete, se opravdu děje.

7 0
možnosti
Foto

Mozek je pevně zapojen do hledání vzorců a vytváření zkratek, které nám pomáhají rychle zpracovávat informace a rozhodovat se. Stejné vzorce a zkratky často vedou k předsudkům a špatným závěrůmR^ Je ovšem velice jednoduché tento fakt přisoudit druhým, a opomenout, že to platí i pro ,,hodnotitele" těch druhých;-)

4 0
možnosti
RJ

Poslouchám na netu Švejka, Bretschnaiderů je v populaci neuvěřitelné množství.

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že by bylo nadbytečné, kdybyste se ještě někde shromáždil. Ukřižoval jste se zde přesvědčivě.

Princip kolektivní viny není vždy zhovadilý nebo dokonce krvelačný. Například reparace.

0 0
možnosti
RJ

Princip kolektivní viny je vždy špatně.. Reparace vedly ke druhé světové válce.

1 0
možnosti
Foto

Těch sedm statečných, které jste v článku vyjmenoval, mají v sobě příliš jedu a na někom nebo něčem ho musí vypouštět. Třeba na panu Paroubkovi. Nejlépe je ignorovat je :-)

8 1
možnosti
JK

Už jsem se ptal pana autora, tak snad se můžu zeptat i vás, jestli znáte případy z naší země, kdy byli Rusové napadeni, lynčováni, kvůli kolektivní vině, že jsou ruské národnosti. Děkuji.

3 0
možnosti
Foto

Kde se shromáždit? No přece na blogovědiškuzní pavlači, neb tam se baletí, srdíčko, či karma, i facka přiletí, ba i frajer, či geroj až, ač ten či onen přiletí i vodletí, v klinči i v objetí. Holt virtual svět. V reálu face tu face by ovšem leckterý z nich zbled a skejs;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik