Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Spasíbo, bratja. Děkujeme vám, že nechcete bojovat, ale je vás málo.

0 0
možnosti
PC

S autorem souhlasím.

Také jaksi nerozumím emociolnálním výkřikům těch, kteří na jedné straně vehementně podporují válečné běsnění na Ukrajině (t.j. zabíjení na obou stranách!), podporují vítání ukrajinských uprchlíků (nemám má mysli ženy a děti, ale zdatné muže, kteří by logicky tedy měli za SVOU vlast bojovat, a ne odtud prchat!), ale na druhé straně ti samí odmítají přijmout Rusy, kteří jasně dávají najevo, že nehodlají narukovat do války, že se nechtějí vzájemně zabíjet (+ včetně měření životů ukrajinských žen a děti), a že tudíž odmítají podporovat ruskou agresi, která by se vyhlášenou, zatím částečnou mobilizací logicky rozšířila i za ukrajinské hranice.

Dvojí metr takových lidí je jen názornou ukázkou toho, že jim nejde ani o Ukrajinu a její svébytnost, ani o životy Ukrajinců (včetně ukrajinských žen a dětí), ale ani o mír nejen v této oblasti...

Takže stručně: tento dvojí metr není ničím jiným nežli čirým pokrytectvím.

3 0
možnosti
PC

* opr. včetně maření životů (ne měření)

0 0
možnosti
PK

Tak aby bylo jasno. Oni ani tak neprotestuji proti válce, jako spíše proti tomu, aby v ní museli válčit. Ještě před měsícem se Ukrajincum vysmivali.

No a co se týká zajatců a uprchlíků. Ti ať jdou kam chtějí. Jen je nechci v žádném případě vidět v ČR.

Těm totiž na jejich území nikdo bomby na hlavu nehazi.

Najednou nepodporuji putina? V pořádku. Je jich 300 tisíc. Nechť ho tedy svrhnou, hrdinové.

To je, pane Horner, ta nejjednodušší a nejrychlejší cesta.

3 0
možnosti
PK

A ještě dodám, že z Mercedesu, Bavoraka či Tesly, se špatně svazuje nepohodlny režim. Bude to chtít více, než je vystát frontu na hranici či na letišti.

2 0
možnosti
MM

Já bych jim poděkoval kdyby neprotestovali až v okamžiku kdy se jich ta válka začala osobně týkat.

Čest a poděkování výjimkám.

3 0
možnosti
MS

Západ musí podpořit všemi možnými cestami ony ruské protesty, protože je to nejlevnější a nejbezpečnější cesta k míru. Otázkou ovšem je, nakolik o mír někdo stojí.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792361

Takže pučisty z Majdanu jste tu hrdě kritizoval a potencionálním pučistům z Moskvy, Petrohradu, Dagestánu atd... děkujete a vyzýváte Západ, aby je podpořil, protože jedině tak dojde ke zkrácení války na Ukrajině. Pučisti z Majdanu protestovali proti jednomu diktátorovi, pučisti z jednotlivých částí Russka protestují proti jinému diktátorovi.

Pučisti z Majdanu použili násilné prostředky, pučisti v jednotlivých částech Russka pouze střílejí na odvodové komisaře a to je jen špička ledovce. Můžu jen spekulovat, jak se k dalším náborářům a náborovým budovám, které záhadně hoří zjevně od dalších nedopalků, budou chovat pučisti v dalších částech Russka.

Ale není to totéž co Majdan, který také podpořil Západ a Majdan a jeho výsledek si neustále berou do huby buď zaplacené, nebo jinak pomýlené kremrole, nebo pomatení humanisti, kteří jednu věc zkritizovali, aby pak posléze vyzvali Západ k podpoře.

1 0
možnosti
AM

A50d83a61m 51M49a12l90ý

27. 9. 2022 8:36

Dnes přijmeme ty ruské odmítače vojenské služby. Ono jim za pár týdnů otrne a budou hrdě kráčet našimi ulicemi s velkými Z na tričkách :-/

Známe to: Nelze být Rusem a zároveň nebýt hrdý na velikost a sílu této skvělé země

6 0
možnosti
MB

Naši emigranti po 68. byli tedy zakuklení komunisti, protože tady volili komunisty všichni. To je Vaše logika.

1 1
možnosti
JL

"My ruskym ruskym uprchlikum nedame vstupni vizum". nerika to jen "jakysi pirat", ale nekteri diskuteri. To je ale omyl! Rusti deserteri vstupni vizum nepotrebuji, staci, kdyz na hranicnim prechodu prvni, pro ne bepecne zeme pozadaji o politicky asyl. Jsou uprchlici svedomi, to jim nedovoli bojovat v agresivni valce a tim nuceni odejit ze sve vlasti. A maji na azyl podle mezinarodniho prava nesporny narok, aby jejich zadost byla projednana. Protoze v pripade vydani nazpet do Ruska jim hrozi dlouholete tresty! Jen se divim, ze Zelensky sam, jim ten azyl nenabidne, muze tim jen ziskat!

To same pozadovali i uprchlici z Ceskoslovenska v po unoru 1948, sronu 1968 i pozdeji, at uz na hranicnich prechodech, nebo v prvni obci po ilegalnim prechodu sumavskymi lesy.

2 0
možnosti
MB

O Rusku sedá psát donekonečna. Vidím obrovskou zemi, nicméně nesourodý slepenec obyvatel. Neuvěřitelné zdroje přírodního bohatství, ze kterého prostý občan vlastně nic nemá. Celé dějiny, v podstatě modifikace na téma "Vláda momentálního cara". Pro nás nepochopitelné. Naopak, hluboce vryté dědictví historie a tamnáích zvyků. Příčina, jako přeskakování etap ? Vážně nechápu :

Dnes válčí pouze blb. Je to drahé a ostudné. Proč se raději neobchoduje? Rusko se svou velikostí už nedá rozumně spravovat. Co s dobytým územím? Zaseta generační nenávist.Kde pořád brát kolaborantské správce, kdo je bude hlídat před atentátem? Zase represivní režim? Co je to za tezi - Nezáleží,jak se v zemi žije - Záleží jak je veliká ... !?

Upozorňuji na kuriozitu Vladimiroviče a jeho poradců. On spustil Mobilizaci dne 21,.9. 2022. To je datum - "Mezinárodního dne míru". Pokud vyšli demonstranti do ulic za mír? Nedovedu si představit, za co byli zatýkáni. Asi bonmot Jiřího Menzela v jeho "Skřiváncích na niti". Na kladenské haldě - "V naší zemi, i nemožné - možné je" ... Tak jo - Za mir, vo vsjem mire ... :-)

7 0
možnosti
SB

Když už jste otevřel téma dat v kalendáři, tak upozorňuji na ještě jednu kuriozitu:

Říká se, že připojení těch oblastí, kde proběhla ta fraška nazývaná referendem, bude ohlášeno v pátek.

To je 30. září.

Ten den byl podepsán dokument, který sice je opatřen datem 29. září, ale k podpisu došlo až po půlnoci.

Bylo to v roce 1938 a stalo se to v Mnichově.

Též v tu chvíli šlo jen o připojení pohraničních území menšího státu ke státu většímu, ale nakonec to přerostlo v nejničivější válku dosavadních dějin lidstva.

Tak aby se historie neopakovala!

Rusko se nepoučilo nachybě Hitlerově, tak doufejme, že Západ se poučil na chybě Chamberlainově a Daladierově.

5 0
možnosti
Foto

Pane Hornere, i přes veškerou nesmyslnost války ve Vietnamu tu byla alespoň Trumanova doktrína o zadržování komunismu. Jedním z jejích výsledků je třeba svobodná a prosperující Jižní Korea. Přes tři čtrvtiny vojáků nasazených ve Vietnamu tvořili dobrovolníci. Zatímco válka ve Vietnamu je dodnes v USA žhavé téma, Rusko jako nástupnický stát se k ní nikdy nepostavilo čelem. Viz zinkové rakve. Odlišnost "moderního" Ruska od západních zemí je mj. denně dokazována Rusy na sociálních sítích. Jestli Vám k pokroku Ruska stačí možnost svobodně podnikat (což je ovšem samo o sobě chucpe při plošném placení výpalného FSB), pak potěš koště.

Toho se vždy obávám, když zde čtu válečně laděné blogy zapálených blogerů, kteří by klidně na Rusko poslali jaderné rakety a pojem vyhlazení Rusů je oblažuje v nočních snech. Tímto postojem ovšem hrozí, že z Rusů budou mučedníci.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792361

Expresivnější a citově zabarvenější už být asi nemůžete, že?

Mírem se opovrhuje. Kdo prosím? Podpořit prostesty v Rusku? Nevyzýváte náhodou k tomu, co bylo na Ukrajině tak tvrdě kritizováno? (byť jsem samozřejmě pro). Jistě, jednání Ukrajinců je někdy za hranou. Říká se tomu válka a oni ji nerozpoutali. Jak se budou chovat na případně znovuzískaných územích? Růžové to asi nebude. Ale to ve válkách nebylo nikdy. A opět Váš nekonečný kruh. Kyjev tu válku nezačal. Jen se brání a chce zpět to, co mu patří. A je třeba udělat maximum proto, aby se tak stalo, protože jinak tu bude dost nebezpečný precedens, jímž se pro Moskvu už stal jednoznačně Krym. Vaše texty stále více postrádají jakoukoli logiku. Jsou to jen emocionálně zabarvené výkřiky pod pláštíkem humanismu. Bohužel. Ale z proruských postojů bych Vás nikdy nevynil.

6 0
možnosti
Foto

A jaké jiné než emocionální výkřiky tady na Blogu vlastně máme? I Vaše reakce, Jaroslave. Mírem se v některých kruzích opovrhuje, vždyť zbrojení je výborným kšeftem. Ale z proválečných postojů bych Vás nikdy nevYnila :-)

1 4
možnosti
SB

Já též děkuji těm Rusům, kteří protestovali proti válce.

Ale opravdu těm, kteří protestovali proti válce jako takové. Nikoli těm, kteí nosili písmeno Z, nevadilo jim, že ruská vojska na Ukrajině vraždí a že tam drancují záchodové mísy, ale nyní protestují proti tomu, že by do té války museli jít sami nebo třeba do ní poslat syna, manžela či někoho jiného blízkého.

Aby bylo jasné: Jsem rád za jakékoli oslabení Putiny, tedy i za ty druhé. Ale děkuji jen těm prvním. Ti druzí - fajn, lepší než nic, tedy lepší než tupá poslušnost diktátorovi a nechat se netečně odvést a posílit ruské vojsko, ale morální autority to v mých očích nejsou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,10
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik