Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ajta krajta...a copak je na tom, co jste sem nasdílel nebo napsal, zakázaného?8-o

0 0
možnosti

Asi každý čteme něco jiného. Já v těch citovaných textech nic tak převratného nevidím. Ten podle vás asi nejvíce "výbušný" odstavec končí větou "Ukrajinské armádě mají za zlé, že okupaci zastavila tanky a stihačkami, jejichž bomby dopadaly i na jejich paneláky". Pro mne je to potvrzení faktu okupace a odporu proti ní, což může bohužel postihnout i civilní obyvatelstvo. Ale ta prapůvodní příčina je pořád stejná - o k u p a c e.:-/

0 0
možnosti

Snad by bylo lepší zde uvést ty knihy, které byly u nás skutečně (opakuji, skutečně) zakázány než tady naříkat nad asimožnánejspíšzákazy, které neexistují. Prosím tedy o pár reálně zakázaných titulů, děkuji.

0 0
možnosti

Výborně jste zazdil pointu článku (která je mimochodem výborná) vaší tradiční formou psaní. Tak moc chcete, aby se čtenáři zamysleli, že v diskuzi je vidět pravý opak.

Vy jste jediný bloger, kterému věřím jeho lidskoprávní zásadovost. Oproti jiným zdejším lidskoprávním pozérům (kam vítr, tam plášť) jste se vymezoval proti výhružkám smrtí Putinovi, protože vám primárně jde o to, aby se Západní civilizovaná společnost nezvrhla ve východní a děláte to tak urputně, že si pro své názory vyberete tu nejtrapnější dětinskou formu "podívejte, jak mi ostatní ublížili".

Mě to je celkem jedno. Já si vás vážím právě kvůli tomu, že jste v minulosti neuhnul a vždycky jste se vymezil proti násilí ať už proti nevinnému, tak proti lidské zrůdě, tedy dehumanizaci Západní společnosti.

Já to vidím tak, že je lepší tu dehumanizaci urychlit ve světle historických zkušeností. Jste geneaolog, historik, takže víte, co předcházelo každé renesanci společnosti, každému osvícení.

Co se týče současného morálního bahna blogu IDnes, na které v tématu o smrti Duginové diskutéři tak rádi poukazují, ať si každý takový morálně nadřazený diskutér hrábne do svého svědomí jak moc svými projevy v diskuzích to morální bahno pomáhal vytvořit. Stačí se podívat na konkrétní názory na šibenice na demonstracích, když se měl projednávat pandemický zákon. Na smrt Floyda. Na relativizování válečných zločinů na Ukrajině neustálým omíláním pluku Azov a podobné perly a pak se může vrátit spílat na současnou úroveň společnosti, nebo blogu IDnes.

1 1
možnosti
Foto

Z morálního bahna k moralizujícímu blátu je ale jen kousek cesty...

0 0
možnosti
Foto

Ta kniha by skutečně mohla být nejen cenzurována, ale i zakázána. Kbyby k nám Rusové přijeli v železných hranatých maringotkách. Ale tu už by u nás byla jiná vláda. A ti noví vládcové, ať už ti protektorátní nebo ruští, by byli jiní sekáči. Ti by se nezakecali.

Tak jděte, prosím, k čertům. Vy, lidé. Vy, kteří máte k tomu vlohy, a vápnem bílým čertům blogerem Hornerem zas malovaným, zkuste alespoň zamalovat rohy.

1 1
možnosti

Přečetl jste si normálně vydanou necyklostylovanou knihu, na veřejném fóru pod svým jménem jste z ní zveřejnil ukázky a okomentoval ji. A teď hořekujete nad tím, jak bude jednou cenzurovaná nebo zakázaná. Cítíte se dnes jinak dobře?

2 0
možnosti
Foto

:-) Doufám, že z pohodlí svého domova nezačnete psát na pokračováni disidentské dopisy z vězení.

1 1
možnosti
Foto

To jsou paradoxy, pane Vaněk. Nedávno jsem dal pod svůj článek odkaz na rozhovor s autorem té knihy. Ovšem ze zcela opačných důvodů, než které vedly Vás k napsání Vašeho varovného textu.

2 0
možnosti

Nikdo tu knihu nezakázal, nikdo necenzutoval, tak aspoň napíšete o tom, že to v budoucnu určitě udělá. To už je fakt diagnóza.

3 1
možnosti
Foto

J61a81n 94Š25i66k

25. 8. 2022 5:20

To, zda zemřete v reálném komunismu je jen vaše volba. Nikoho jiného. Hezký den

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS