Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane Hornere, Váš článek mě zaujal, možná dokonce strhl mou pozornost až k nadšení, že po delší době čtu něco (mým viděním) "zrale vyváženého". Takže karmaR^.

Co mám ale dělat s Vaším závěrem, který je ke zralé vyváženosti článku v přímém protikladu? Že problémy jsou vždy věcné? Nic "nevěcného" v sobě necítíte? Nevěříte v to nehmotné vis maior co nás všechny přesahuje? A kdo cítí a věří je demagog? A řešením je emigrace? Prosím Vás, kam chcete utíkat :D ? Protože kdo nepřijímá sebe ( "v tom marasmu") nemůže přijmout nikoho, aby viděl sám sebe, že před sebou neuteče. Děkuji Vám:-).

4 4
možnosti
ZH

Rozhodně se snažím plynout světem spolu s Kantovskými imperativy, ale také jsem v této zemi mnohé odsloužil a pokud není dovolání k spravedlnosti a rozumu, je třeba bojovat vážně odjinud.

0 1
možnosti
JK

Pomocí slov o demokracii obhajovat krvavou agresi je dost zvrácené. Právně válka vlastně žádná není ani na Ukrajině, Putin válku nevyhlásil, Rusko není ve válečném stavu. Jak je tedy možné, že bomby a granáty srovnávají města na Ukrajině se zemí, že umírají civilisté včetně dětí, že putinovi agresoři provádí mučení a masové vraždy? To Putin svojí krvavou agresí donutil Rusy žijící na Ukrajině si vybrat, spousta jich tak bojuje na straně Ukrajiny a ostatní kolaborovali s agresorem. Na Ukrajině je krvavá válka a za její rozpoutání může jen a jen Putin, obviňovat napadeného, že si za to může sám je taková šílenost, že snad může napadnout je úplně zatemnělý mozek.

Jakmile začne válka, demokracie končí a řízení věcí příštích přebírají generálové. Diktátor Putin se demokracie bojí jak čert kříže, takže jeho osobně neohrožuje žádné NATO, ale svobodná vůle lidu a touha po svobodě. Apelujete na dodržování principů demokracie a přitom zjevně obhajujete despotický totalitní režim.

Doufám, že dojde na vámi zmiňovaný nezávislý soud a všechny válečné zločiny budou řádně potrestány.

7 2
možnosti
ZH

Ptal jste se na to vážně v průběhu Minských dohod, které nebyly Ukrajinou nikdy plněny a značná část vlastního obyvatelstva byla prohlášena za teroristy?

0 0
možnosti
EH

Relativizace, to je nový rasismus. Aneb univerzální bič na lidi, kteří hledají souvislosti.

5 2
možnosti
Foto

Téměř nikdy jsem s vámi nesouhlasil, dost věcí vidíme jinak. A nyní musím upřímně říci, že mi mluvíte z duše. Úplně bych podepsal vše, co jste tu napsal.

9 2
možnosti
HH

Co je hloupý antikomunismus? To neco jako hloupý antiholokaust nebo antinacismus? Takže oxymoron?

3 2
možnosti
LP

Hloupý antikomunismus je to, když máme cca 40 let po vládě KSČ, kdy KSČM je cca 4% stranou a stále dokola slyšíme o nebezpečnosti komunistické strany. Kde byli tihle disidenti v dobách, když to bylo aktuální ?:-)

3 3
možnosti
Foto

Mrzí mne na Vás, že používáte tu mantru o špatných názorech, když se z Ruska valí tolik arogantních lží, jejichž cílem je vznik chybných názorů a strach z takové moci. Stejně mne mrzí, že Vás tak pohoršuje vyjádření, že jsme ve válce. Jako byste nechápal, co tím bylo míněno v čase, kdy je u nás 300 tis. válečných uprchlíků a kdy je i naší zemi vyhrožováno. Slovu kolaborant v Bulharsku rozumějí už lépe než dřív.

A k vyprovokované válce? Velmi mne zaujaly zkušenosi novináře publikované na aktuality SK a aktuálně. CZ i jinde.

5 2
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,62
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik