Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V 70. letech 19. stoleti byl komunizmus jiz na svete.

Komunisticky manifest je z roku 1850.

Kapital byl napsan 1867.

Komunardi se v Parizi pokusili o revoluci 1871.

0 0
možnosti

Jen tak improvizovaně: samoděržaví bylo v 19.století drsné, ale kam se hrabalo na vládu osvíceného komunisty Stalina...Kdyby Dostojevskij zlobil Džugašviliho, buď by byl zastřelen, nebo vyhoštěn nebo zgulážován. ...Carové navíc prováděli určité reformy ve prospěch lidu, lehce uvolňovali svoji diktaturu (protože co to bylo jiného), ale komunisti v Kremlu velký zájem o uvolňování neměli - chvíli něco za Chruščova a pak za Gorbačova a to byl konec komunistické ruské velkoříše. Teď se to chudák penzista Putin snaží ještě rychle napravit - nejprve se hodlá prostřílet na Ukrajině ke kdysi ruským územím. to by mohlo stačit, jako glosa.

1 1
možnosti
Foto

Žádné běsi nikdy na dovolené nebyly, a to nejen v Evropě, ale ani ve světě. Jen někdy, ač jak pro koho, zdánlivě (!) spaly, a mnozí naivkové se diví, kdeže se zase vzaly. A pak je tu proklínají, tu by jim až hold vzdali:-/

0 0
možnosti
Foto

Zdeňku, občas čtu tvé stati a pokaždé je tam něco překvapivého, nad čím stojí si popřemýšlet... hezký letní víkend a R^

4 1
možnosti
Foto

Spíš - nad čím zůstává rozum stát.

3 0
možnosti
Foto

Solženicyn v publikaci Rusko v troskách (česky 1999) želí rozpadu Sovětského svazu a oslabení ruské nadvlády nad dříve porobenými národy. Obává se nastolení parlamentní demokracie, kterou chápe jako úpadkovou formu vlády, import dekadentního Západu, přičemž jeho ideálem je návrat k systému lidové samosprávy v tzv. zemstvech, což byla instituce založená roku 1864 carem Alexandrem II. v rámci nutných reforem říše. Solženicyn lituje v tomto díle rozpadu říše zla, jejíž gulagy představil Západu před několika desítkami let, lituje osamostatněním Ukrajiny, jeho nostalgii po údajně harmonickém soužití národů pod ruským patronátem v Sovětském svazu. Solženicyn považuje Židy jako náplavu ze Západu, jako něco, co není v Rusku původní, co znečišťuje ruský národ i zemi. Mám pocit, že není co dodat.

6 0
možnosti
Foto

„Jestli se chce někdo hádat o historické kořeny a na jejich základě legitimizovat současnou vojenskou agresi, tak rovnou můžeme Doněck a Luhansk vrátit Británii, K rozvoji tamní metropole Doněcku s původním názvem Juzovka. O to se zasloužil velšský obchodník John Hughes, který tam vybudoval ocelárnu. Za prací se do lokality stahovali bezzemští rolníci z okrajových gubernií Ruské říše. Sověti v roce 1924 přejmenovali Juzovku na Doněck. Jinak území dnešního Doněcka bylo do 17 století prázdné a ovládali jej Záporoští kozáci. Po ruské občanské válce byl Donbas začleněn do Ukrajinské sovětské socialistické republiky. Chrušov nemohl nic v té době darovat, protože nebyl u moci.

2 0
možnosti
Foto

Pane Hornere, srdíčko Vám neposílám, stejně jako pan Červenka, za toho Solženicyna. A nepůsobí moc dobře, když několikrát připomínáte, že Rusové nejsou hloupí. Málokdo si myslí, že náhle zdegenerovali. Ostatně ani Nikita Michalkov není blb, i když se za něho vydává.

3 0
možnosti
Foto

Odmítám černobílé vidění Ruska. Vadí mi absolutní ostrakizace a strkání všech do jednoho pytle, pane Hornere. Ale jak píše paní Korbelová, Solženicynem jste si celý článek potopil. Pochopitelně i Západ se mýlí a jedná často hloupě, ale právě tento člověk je důkazem fatalického ruského nacionalismu. Myslím, že mám slušné vzdělání, znalosti i zkušenosti. Přesto mě Solženicinovy postoje šokovaly. Můžete vyzdvihovat ruské génie jak chcete, až příliš saháte do minulosti a v sousčasnosti Vám nějak řídnou. Jednoduše proto, že na vědeckém poli ustupuje Rusko zásadním způsobem do pozadí. Ujel jim vlak. Právě v armádě je to vidět hodně.

7 0
možnosti
Foto

Zdenku, schytáte to! Jiný než oficiální pohled je takřka zločin! Hezký pátek a víkend V

2 5
možnosti
Foto

Vy jste snídala paranoidní kaši? Netřeba se o autora bát. Přečtete si něco o tom, jak vznikl název Novorusko, ostatně už ten by Vám měl napovědět.

3 1
možnosti

Teď jsem byla tak naštvaná, že jsem omylem dala karmu. Antikarma a velká. Obhajujete imperiální choutky ruska a velkoruský nacionalismus, všechnu tu bídnou russáckost a přesvědčení o takzvané velikosti ruské duše. Hlavně ten Solženicin je důkaz toho, že ani takzvaní disidenti nikdy neopustí svoji ruskou nadutost a rozpínavost. Copak nevěděl, že Stalin nejdřív vyhubil polovinu Ukrajiny a pak tam nasadil ruské obyvatelstvo? A tihle v podstatě okupanti mají pocit, že když se jim Ukrajinci neklaní, tak jsou ohrožena nějaká jejich práva. Žádný russák nikdy v hlouby duše neuzná, že je russko jen vřed plný smrdutého hnisu. Nevěřím ani těm, co říkají, že jsou proti Putinovi, stejně si myslí, že jsou něco víc a námi pohrdají.;-€

10 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS