Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

... co od potomka ševců očekávat ..... No, rýpnout si hrdinsky umíte, ale diskutovat se bojíte. To je k článku ze dne 30.4.. (Nebo je to apríl?)

0 0
možnosti

Těmito domněnkami chcete omlouvat hanebnou ruskou agresi? I kdyby to byla pravda, ruský útok to neospravedlní. Patříte k těm, kteří se se snaží ruskou agresi ospravedlňovat. Až dorazí k nám, budou je někteří otevřeně vítat, zbabělci jako Vy to budou nějak zjemňovat, omlouvat, vykládat to jako objektivní nutnost a hledat na tom pozitiva...Bezzásadovost a prospěchářství k nám tak nějak patří, jsem starší a velmi dobře pamatuji rok 68, převlékání kabátů a normalizaci.

7 2
možnosti

A všiml jste si, že článek se jmenuje "Co se stalo v Oděse" ? Nejmenuje se "Co se stalo v Oděse, to omlouvá hanebnou ruskou agresi".;-)

2 0
možnosti

Člověče, Vy to prostě nedáváte. Vaše úporná snaha se alibizovat, umýt si ruce a dál si hrát na mírumilovného pacifistu je v kontextu doby směšná a zoufalá. Zdá se mi, že prostě hledáte hnídy, abyste později mohl říci to klasicky české - "já nic, já muzikant".

Hornere, válka je čas, kdy se přestává filozofovat, válka je čas, kdy se zabíjí. Já chápu, že jako příslušník generace, která nemusela nikdy udělat nic, co by se příčilo Vašim křesťanským zásadám, se války bojíte a děláte správně. Pokud Ukrajina padne, válka přijde k nám. Byl jsem ve dvou občanských válkách a rovnou Vám říkám, že před ní neutečete. Válka si Vás najde a pokud budete stejným způsobem moralizovat, skončíte dříve či později s kulkou v hlavě. Ta kulka bude velmi pravděpodobně domácí výroby, protože pokud Putina nezastaví Ukrajinci, budeme to muset udělat my. Pamatujte, že v každé válce umírají nejen vetřelci, ale i domácí kolaboranti. Já vím, že u nás "se to nedělalo"

, my jsme mistři v ohýbání a kolaboraci, ale časy se mění. Stane se to, co se dělo na Kavkaze, v býv. Jugoslávii, co se dělo v každé válce. Dejte si pozor, protože Vaše psaní by si mohl nějaký agilní četař vyložit jako podporu nepřítele a pak rychle skončíte s prostřelenou hlavou. On nebude studovat Vaše výlevy, aby poznal, že jste jen zbabělec, který se vymlouvá. V žádné válce si obránce nedovolí nechat v zádech ty, kdo zrazují, ti umírají jako první. A zde to nebude jiné.

Válka je svinstvo a umaže každého, kdo se jí účastní. Vaše černobílé vidění Vás nezachrání, tak se koukejte umazat na té správné straně

9 4
možnosti

Ano, jsem tak zbabělý až se nedám zastrašit. ;-D

0 0
možnosti

Pro mě je důležitější současnost, kdy rusáci záměrně ostřelovali v Oděse civilní cíle a zavraždili přitom tříměsíčního kojence. Rovněž masakry v Bučea jiných ukrajinských městech, kde rusáčti okupanti zavraždili několik set ukrajinských civilistů včetně žen a dětí.

10 0
možnosti
Foto

Ruským majstrštykem je ta ostřelovaná škola (zdemolovaná), co se v ní proradní ruští vojáci opevnili.

2 0
možnosti

Autor píše o kauze, kterou těžko nějaký Čech objektivně posoudí, pokud čirou náhodou v té době nebyl na Ukrajině policista nebo prokurátor, který to měl na starosti. Autor by mohl, když ho to baví, osvětlit, jak to bylo se svlékáním z kůže a zabíjením ruských dětí v Donbase...Stalo se to? Byl někdo vyšetřován a obviněn? A dále končí - že ve sporu rusko-ukrajinském nemá nikdo pravdu. No já si myslím, že právo stojí na straně Ukrajiny, která brání své území. A pokud někdo hájí činy Ruské armády, tak má asi nějaký problém...nebo nechce vidět a slyšet, co se děje. Samozřejmě určité procento populace jsou sadisti, případně zločinci, agresoři, těm určitě vraždění civilního obyvatelstva ze strany vojáků nevadí...dokonce k tomu přidávají smajlíky. Patologie.

14 0
možnosti

;-D;-D;-D

TAK to se vám moc nepovedlo !

Vždyť prokuátor měl za úkol očistit nacionalistické fanatiky z jasných trestných činů !!!

;-)

1 9
možnosti

Ono je taky třeba se zamyslet nad tím, co se dělo před tímto incidentem - anexe Krymu a separatistické akce na Doněcku a Luhansku. Na tom videu je kromě jiného i vidět, jak proruští obyvatelé Oděsy vykřikují hesla na podporu separatistů. Protiruské náladě se tedy nelze vůbec divit. Že tam došlo k násilí a ke ztrátě životů je politováníhodné, ale to se bohužel při takových hromadných a emočně vypjatých akcích stává. Nedělejme si taky žádné iluze, že eskalaci nepřiživovali i provokatéři z řad ruských tajných služeb. Ale ať se tehdy (před 8 lety!) dělo cokoliv, žádným způsobem to neospravedlňuje současnou "speciální vojenskou operaci", která se zpočátku tvářila jako údajná denacifikace Ukrajiny a teď je čím dál tím jasnější, že jde o imperiální agresi za účelem zisku území. Na tom pane autore nic nezměníte, i kdybyste zde napsal ještě deset rádoby "objektivních" článků.:-/

19 2
možnosti

K článku: K požáru by vůbec nedošlo nebýt ozbrojeného útoku na průvod fotbalových fanoušků. Nikdo aktivisty nenutil zaútočit.

K vaší osobě: Buďte si i smrdutou pacifistickou hyenou, chcete - li. S každým dalším vaším Hornerovským ukřivděným chudáčkováním, že jste byl takhle označen, se skutečnému pacifismu vzdalujete a je to vaše volba. Pacifista neválčí, takže skutečný pacifista neprovokuje, nedává záminky. Ale je to vaše věc.

10 6
možnosti

řekl bych, že pacifista je člověk odmítající války, pokud ale ospravedlňuje nějaké násilí vojáků na civilistech, válečné zločiny, je otázka, co je to za psyché.

0 0
možnosti

Útok ruské ozbrojené gerily na dav ukrajinských fanoušků a její následné zatlačení do domu odborů a zpacifikování byl řádně zdokumentován a vyšetřen.

A jen tak mimochodem, následný požár a výpověď okolních svědků přímo z místa jsem sledoval na streamové TV v reálném čase.

4 1
možnosti

Lepší by bylo citovat zdroj, kde je zdokumentováno a vyšetřeno. Proč by zrovna vám měl kdokoli věřit.

2 1
možnosti
Foto

Ukrajinci pohrdají a nenávidí Rusy. Dívají se na Rusy spatra a pokládají je za lenochy a ožraly. Lenoši jsou, protože i turisté si všimly, že v Rusku často i těžké práce vykonávají ženy. Může to být pozůstatek z války, kdy muži bojovali na frontě, ale to je dnes už jedno. Alkoholici jsou také. I to může být pozůstatek z války, kdy bez ruma není šturma. I jejich nenávist má reálné kořeny. Stačí vzpomenout na likvidaci ukrajinského zemědělství a následné hladomory. Když stát razantně nekoriguje národnostní vášně, mohou se rozrůst a skončí jako v historii často opakované pogromy na židy. Západní státy si toto stále doutnající nebezpečí uvědomují a zadupávají i jiskřičky, aby se nerozhořely. Ukrajinská vláda to podceňuje.

4 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS