Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý článek, pane Zdeňku. Zamýšlet se nad souvislostmi už je dnes o strach, napsat něco o novodobém ukrajinském nacionalismu a jeho obětech (ono se na Ukrajině válčí už desítky let), to je těžký hřích. Možná že tento článek na hlavní straně nezůstane, přestože je dosti mírný [>-]

5 8
možnosti
PD

a které souvislosti máte na mysli? že rusko nemá kontrolu nad celým územím, tedy cesta vlakem z polska do kyjeva je normálně možná? a nebo že prodat někomu zbraně je ok, ale dát mu je zadarmo je podněcování konfliktu?

5 1
možnosti
Foto

Je naprosto v pořádku klást si otázky a hledat odpovědi. Jsem rád, že jsem se narodil v Mladé Boleslavi a nikoli třeba v Rusku nebo na Srí Lance. Máme sice svobodu volby, ale místo narození mezi ně nepatří. Ani to jestli se narodíme do chudé nebo bohaté rodiny. Občanů Ruska i Ukrajiny je mi líto, ale oni nemohou za to, kdo jim vládne. Jenom se s tím musejí nějak vyrovnat a pak už je to na svobodném rozhodnutí zda-li zůstanu nebo emigruji... A logickou otázkou je i kam.

3 1
možnosti
EK

Ale mohou. putin vládne, protože to rusáci chtějí.

1 0
možnosti
PD

slovo "logické" je v titulku asi omylem, opravte si to

5 0
možnosti
PB

Tohle odmítám už i jen komentovat. Bylo by to pod mou úroveň.

4 1
možnosti
HH

Odsuzuju to znásilnění, ale mohla si za to sama, protože se oblíkala moc vyzývavěNavíc jsem ji mohli pomoci, ale raději jsem nepomohl, abych útočníka nedráždil, co když má také těžký život...jinak je mi z Vás na zvracení...

13 0
možnosti
PK

Pro mě je situace zcela jasná a nepřipouští jakékoli pochyby.

Putin je válečný zločinec a Ruský národ za tuto okupaci musí zaplatit.

V ideálním světě musí Putin, Šojgu a Gerasimov viset. Stejně tak, jako velitelé, kteří stojí u rozkazů, útočit na školy, nemocnice, divadla, školky...prostě na civilní cíle.

Vůbec nepřipouštím debatu o tom, kdo za to může, co bylo rozbuškou a už vůbec mě nezajímají kecy, o bombardování Sýrie, Jugoslávie, Drážďan .... je naprosto jasné, že rozumný člověk se má z historie poučit. Trapné ovšem je, pokud někdo ukazuje na historii, kterou ospravedlňuje přítomnost.

Takže ještě jednou, pro tupé lidi na tomto blogu. Putin je válečný zločinec. Neexistuje obhajoba pro jeho agresivní válku, proti svobodnému národu.

10 2
možnosti
HH

Gratuluji vám. Máte to v životě krásně jednoduché.

1 2
možnosti
MB

Já jsem Ruskem dlouhodobě fascinován. Země je předurčena k blahobytu, od surovin po odolné lidi. Vetnuté stoleté agrese a imperiálních výbojů. Jiné myšlení a kultura - jiná cena lidského života. Hrdost nad vlastní chudobou a zaostalostí! Již užaslost RA v Berlíně - Němci mají RD, krytinu na střeše , stolování a příbory. Proč začínali válku? Putinovy výsledky? = Rozvojová země. Muži, o 15 let věk nižšího dožití. Už to je na obžalobu, populační exploze se nekoná. Ten národ statisticky vymírá. Největší země, chce být ještě větší? K čemu je to dobré, vždyť se to nedá řídit už nyní. Budoucnost, mladé chlapy poslat zabít? Být bez spojenců, vedle Polska doživotně dožrat Ukrajince? Chvála bohu, že tam Fiala jel. Rýsuje se nám spojenec skutečný. Třeba mu pomáhat, dále navazovat. Ideální pro české firmy, spolupráci ap. Smějeme se poměrům v Severní Korei. Čím se od Ruska vlastně liší ? Vládnou tam blázni ... :-)

12 0
možnosti
RP

Země je předurčena k blahobytu, od surovin po odolné lidi. Vetnuté stoleté agrese a imperiálních výbojů. Jiné myšlení a kultura - jiná cena lidského života. Hrdost nad vlastní chudobou a zaostalostí!

toto přirovnání platí pro velkou část Afriky

0 0
možnosti
AM

A42d67a44m 87M22a76l41ý

17. 3. 2022 7:55

Autor nechce zpochybňovat, ale zpochybňuje ... :-/

Logicky to nezní.

Je to utrápené hledání skulinek proč Ukrajině nepomáhat nebo alespoň pomáhat méně.

Rv

9 0
možnosti
JG

Proboha kde autor píše něco o nepomáhání (nebo méně) Ukrajině?

0 0
možnosti
JK

Měl bych jen malou výhradu k prvnímu odstavci, Kyjev zatím není zdaleka tak atakován jako třeba Charkov, je relativně bezpečný ( v kontextu současné Ukrajiny ).

0 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik