Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konzervativci ztratili kredit již po 1. Vatikánském koncilu (1870), kdy se velice pozdě vymezila dosud panující katolická církev vůči problémům, jejichž reformovatelnost více než nazrála. Definitivně přišli o veškeré zbytky kreditu a myšlenkové přijatelnosti v okamžiku, kdy dopustili rozpoutání zcela zbytečné 1. světové války.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773740

Tak přesně potud jsem byl ochotný tolerovat levičácký fanatismus. Víc jsem zkrátka nedal. A to jsem na vojně absolvoval třídenní bojovku přežití.

0 0
možnosti
Foto

Rádoby zasvěcený rozbor, ale jinak blábol, nechápající, co je konzervatismus. S první světovou válkou neměla církev nic společného „První světová válka vzešla z celého systému rozporů mezi mocenskými bloky. Šlo o válku dobyvačnou, která měla buď zásadně změnit nebo potvrdit dosavadní rozložení sil, udržet či získat kolonie a trhy. Světovou krizi vyprovokovala snaha zemí toužící po změně a uspořádání vztahů v rozdělení světa. Svůj nesouhlas s válečným řešením konfliktu soupeřících stran papež vyjádřil ve své vstupní encyklice Ad beatissimi Apostolorum, ve které zdůraznil využití lepších prostředků k obnově porušeného práva. Papežovou první snahou bylo zabránit válce diplomatickou cestou. „Benedikt XV. vytrvale hledal další cesty vedoucí k míru. Žádal představitele velmocí o ukončení bojů, avšak setkal se s odmítavým postojem. „Když Německo veřejně oznámilo svoji ochotu k mírovým rozhovorům, dala Anglie Vatikánu na vědomí, že papežova podpora této mírové ofenzivy je nežádoucí, neboť pozice ústředních mocností je příliš výhodná. Následně se kurie pokusila o zprostředkování dohody mezi válčícími mocnostmi. Papež vypracoval mírovou nótu, která obsahovala sedm bodů k ukončení války, a dne 1. srpna 1917 ji předal válčícím mocnostem. Byla odmítnutaRvRvRv

5 1
možnosti

Dobře předvádíte historický materialismus ;-D

1 6
možnosti

Vaše vidění světa, je diametrálně odlišné od toho mého. A dovolím si tvrdit, že od velké většiny dalších lidí.

12 0
možnosti
Foto

Ano, těch 5 dalších Vám dalo plus. ;-D

0 0
možnosti

Vaše velmi tvrdá a obsáhlá kritika K. je podkladem pro disputaci se stejně vzdělaným a duševně založeným člověkem, tím nejsem a navíc , nestudoval jsem filosofii a proto se mohu mýlit, leč přidržím se svého prostinkého názoru.

Je velmi jednoduchý, mám respekt k tradičním hodnotám a institucím, počínaje rodinou, přes náboženství a konče svobodou, nebo v obráceném pořadí.,,,a proč. Protože tento směr a i já věříme, že tyto instituce jsou historické, a tedy čas prověřil jejich platnost, člověk je nemůže racionálně pochopit, a proto je ani nemůže měnit, pokud ano reforma musí být opatrná. Radikální změny, mohou způsobit chaos, totalitu a utrpení lidí ..vítejte v dnešním světě.

Vy, se svými názory, patrně kráčíte zcela opačně a to ve šlépějích EU, což je liberální projekt, spoléhající na posilování centra na úkor národních vlád. Cílem je rozbití národní loajality a národní kultury ve jménu liberální antikultury a tato myšlenka je přímo zakódována v pomyslné DNA Evropské unie. Angličané to pochopili jako první, jen doufám, že po letech to dojde i dalším,,,

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS