Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tvrdík Kúdelu tím prohlášením hezky podrazil.

12 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PK

"Neměli bychom mávnout rukou" , ale i nej. gesto resp. právní postup by zřejmě stejně nepomohlo v této podivné době.

Krásně to vystihl americký ekonom černé pleti Thomas Sowell : ,,Slovo "rasismus" je jako kečup. Může být kladen na prakticky cokoliv - a požadavek důkazů z tebe dělá rasistu".

4 0
možnosti
Foto

Stejně tak je to se slovem fašismus. Hodí se jako nadávka každému, kdo nemá váš názor. Komunisté to už za Stalina dotáhli k legračnímu pojmu sociálfašismus.;-D

0 0
možnosti
MS

Lingvisticky jde rasovou nadávku schovat i pod opici. Hodně záleží jak to vnímá veřejnost a ta si dlouhodobě toto slovo spojuje s Africkými opicemi a Africkými domorodci. To je ale nepodstatné. Podstatné je, že se kritici - právem - ohrazují proti zavedenému systému trestů. Trest za fyzický útok má menší závažnost, než trest za slovní útok. Tohle by měla UEFA do budoucna změnit.

Kúdela ať se klidně odvolá a podá rovnou rozklad k soudu. Je to jeho právo. Na druhou stranu o jediný důkaz obhajoby se dobrovolně připravil, když si zakryl pusu. Tedy nešel afektovaně ke Kamarovi, ale plánoval si, že k němu přijde a zakryje si pusu.

Otázka je, jaké by bylo veřejné mínění v situaci obrácené? Kdyby černoch něco pod rukou pošeptal bělochovi a ten by ho mimo hřiště fyzicky napadl? Bylo by stejné?

0 0
možnosti
SB

Máte pravdu v mnohém, co píšete, ale přesto vám v jednom budu oponovat.

Ano, Kúdela by se měl odvolat, ale jen proto, aby ukázal svou hrdost. Neměl by to odvolání psát poníženě ("uvědomuji si svou chybu, snižte mi trest a já slibuje, že se polepším"), nýbrž s hlavou vztyčenou ("trvám na tom, že jsem to neřekl").

Ale nedělejme si sebemenší iluze, že to odvolání k něčemu bude. Tohle jsou totalitní manýry se vším všudy, včetně naprosté formality procesu.

Jsem přesvědčen, že o výsledku bylo rozhodnuto již předem a že celé řízení byla jen formální tragikomedie jako při politických procesech v dobách Klementa Gottwalda, kdy též bylo rozhodnuto předem a soudní přelíčení též byla jen komediemi s tragickým průběhem a koncem.

10 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,49
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik