Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte v mnoha věcech pravdu. V naší "demokracii" nikdo za nic nemůže, a jestli může, tak to nikdy nejsem "já", ale ti druzí... Navíc se tam střídají jako ponožky. Dnes prakticky všichni pracují jen pro peníze a po mně potopa. Autoritářské režimy mají také své klady. Například za komunistů se mně nestalo, že by mně o víkendu neměl kdo ošetřit bolavý zub. Někdo řekne, maličkost, ale když se podobných maličkostí sejde více, jde i o život. Však víte své.

1 0
možnosti

Dokud si nezačnou připlácet státní pojištěnci a bude stejná výše odvodů, tak se nic nezlepší. Je například fér, aby státní pojištěnec, který do systému nic nepřivádí, denně vyhulil 20 cigaret denně a pak v budoucnu čerpal zdravotní péči? To samé mezi ostatními, kteří odvádí. Někdo žije - pokud možno zdravě a má menší riziko, že bude čerpat zdravotní péči - a přesto odvádí stejně, jako někdo, kdo na svoje zdraví vyloženě kašle.

0 0
možnosti

Nízký odvod státu za jeho pojištěnce, kteří přitom už z principu čerpají více péče, než zaměstnaní lidé, je jedna z příčin podfinancování zdravotnictví. Na druhou stranu, tyto odvody jdou ze státní kasy, čili z prostředků nás všech, takže to zase není primární řešení do budoucna.

0 0
možnosti

Vaše výroky a závěry vycházejí z totální neznalosti a chybného úsudku. Ty strašlivé poplatky a spoluúčast na péči nejsou žádnou další daní, ony mají regulační funkci, přestože to nechcete přiznat. Zdravotnictví je typickou ukázkou systému s omezenými zdroji ale s neomezenými možnostmi čerpání. Pokud chcete systém udržet stabilní, musíte buď peníze přisypat, nebo čerpání regulovat. Spoluúčast je jednou z velmi efektivních možností, jak výdaje omezit. Těch 5mld, ketré se v době fungování poplatků vybraly, teď prostě chybí. A ty výdaje nebyly "za zády" pojišťoven, ony o nich dobře věděly, počítaly s nimi a při dohodovacích řízeních o platbách pojišťoven na další roky se o tuto částku platby krátily. Možná ani nevíte, že některé pojišťovny dnes chybějící poplatky zdravotnickým zařízením kompenzují.

Samozřejmě, že to není jediná prostředek ke stabilizaci financí ale prostředek velmi účinný a lehce realizovatelný - kdyby byla politická vůle a ANO nebylo držené pod krkem komunisty ze dvou stran

1 0
možnosti

"Ať se to lékařům líbí nebo ne". To je Váš recept na oživení zdravotnictví? Chcete doktory uvázat za nohu u ordinace jako psa u boudy? Sebrat jim pasy, aby nemohli odejít za lepším? Nebo rovnou znovu obehnat Česko ostnatým drátem, aby ti schopní nemohli do světa a museli zůstat tady?

Takhle je to levicově správně?

0 0
možnosti

Ať si lékaři dělají, co chctějí. Ale podle mne nemají na žádné přifinancování nárok, protože jim tahle situace velmi vyhovuje a vy se prosím nesnažte podsouvat článku, co v něm není. O nějakém uvazování ani slovo.

5 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,31
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik