Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Amerika se pasovala do role světového četníka a podle toho se také chová. Koho chce, označí za hrdinu, koho nechce, za teroristu a podle svého o jeho bytí či nebytí rozhodne. Nemějme iluze o americkém svatém boji za svobodu , zatímco si osobovala pouze svobodně rozhodovat o jiných. Je to údělem a výsadou velmoci, vše do času.

11 12
možnosti
DR

Osobně o nich nemám vůbec žádné iluze, ale je spousta takových co je mají a nadšeně panáčkují nad každou jejich hloupostí.

5 5
možnosti
Foto

Nejen, že to je vražda. Navíc tím Amerika legitimizovala vraždění cizích politiků na mezinárodních letištích. To je otevřený teroristický útok, provedený tak, aby maximální možnou měrou vyprovokoval protivníka. A na takový útok nejde nereagovat.Teď je otázka, jakou formu Iran zvoli... ovšem dobré to nebude pro nikoho.

18 18
možnosti
Foto

Tato vražda cizích politiků v cizí zemi na mezinárodním letišti (kromě Sulejmáního Američané zavraždili další politicky a vojáky) je pro USA průšvihem (zločinem) takového rozsahu, že může sjednotit i odvěké nepřátele šiíty a sunity v Iráku. Potom už by USA v Iráku nenašly žádného kolaboranta ochotného s nimi spolupracovat. Osobně jsem zvědavý, zda irácká vláda vypoví vojska USA ze svého území, když se i premiér Iráku účastní protestního pochodu proti USA.

10 9
možnosti
MJ

Tak to autor nazve vraždou, no a? Na jeho názoru vůbec nikomu nesejde, terorista je mrtvej a to je jedině dobře. Jestli to někdo nazve vraždou, kanárkem nebo stromečkem, je úplně ukradený. ;-D

14 6
možnosti
Foto

J93a37n 62Š42i53k

4. 1. 2020 12:43

Mám jiný názor. Nesouhlasím s Vámi. Ve válce jsme, jen byla vyhlášena jinými prostředky. Jestli jste si nevšiml, pravidla se dávno změnila. USA nebyly těmi, kdo pravidla změnil. Sám píšete o ose zla a zlu je potřeba se postavit. Jsem proti zabíjení i proti násilí. Ale zabití jednoho z těch, kdo v pozadí pomáhal teroristům je správná věc. A ano, bez soudu. Protože je válka. Váš článek jen svědčí o jedné věci. O tom, v jak krásné a bezpečné zemi žijeme, protože to, že se i za naši svobodu bojuje někde jinde, nedokážeme vnímat. Hezký den pane Hornere

31 7
možnosti
Foto

Proč tedy nejsme ve válce se Saúdskou Arábií, která islámský terorismus odstartovala?

Místo Saúdské Arábie jsme vojensky napadli Afghánistán, naprosto bezdůvodně jsme napadli a zcela rozvrátili Irák a Libyi a podporovali islámské radikály v Sýrii.. To snad nebyla změna pravidel nastavená USA a jejími vazaly?

Čemu se potom divíte?

12 8
možnosti
JB

Taková pitomost. Kolik vražd bez soudu má na krku Sulejmání? Kolik dalších připravoval? Nemíním obhajovat politiku USA, je to takové lítání odezdi ke zdi, nemíním prolít jedinou slzu dojtí, nad smrtí toho člověka. A také nebudu hned kopat protiatomový kryt, ono už bylo zabito takových " hrdinů", bylo už vyřknuto takových výhrůžek...

6 6
možnosti
Foto

Přesně tak, já se vždy bavím, když v nějakém mafiánském filmu zabíjí mafiánovi, který má na svědomí desítky životů nevinných lidí, někoho z rodiny, jak truchlí.:-)

5 3
možnosti
JN

Cituji Vás: "Nic cennějšího, než mír nemáme." a odkazuji na ́Vyšší princip ́.

11 0
možnosti
RP

A kdy USA napadnou Saudskou Arábii? Hlavního tvůrce napadení dvojčat, největšího podporovatele teroristických skupin světa.

Válka západu s IS byl vidět 5let, kdy IS jen obsazoval území. Poté co se toho chopil ten zlej Putin a ještě zlejší Irán je IS téměř zničený.

11 5
možnosti
Foto

Myslím, že to je věc USA a ne vaše.:-/

7 9
možnosti
PB

P24e95t39r 20B22r79o15ž

4. 1. 2020 11:37

Fajn. A zabíjení civilistů islámskými fanatiky je tedy co?

16 3
možnosti
Foto

Vražda on to snad někdo zpochybňuje?

Jde jen o to, že zabití Solejmáního je v podstatě vládou provedený teroristický útok nic jiného.

9 13
možnosti
HN

„Z hlediska vyššího principu mravního.... a to byste měl znát dál.

9 0
možnosti
MM

Zabití civilisty rozsudkem soudu, máme s tím vlastní zkušenost, je morálnější než zabití vojenské osoby, která nabádá a velí k zabíjení civilistů?

6 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,49
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik