Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš názor vychází z chybného předpokladu. Tedy, že WADA potrestala všechny Ruské sportovce. To neudělala. Potrestala a vyloučila Rusko z vrcholných sportovních akcí a dále suspendovala Ruskou antidopingovou laboratoř (RUSADA). Důvody jsou jednoduché. Zřizovatelem RUSADY je Rusko jako stát a přes všechna upozornění nebylo Rusko za 4 roky ochotné splnit podmínky správného fungování a vydat původní data. Ony podmínky se zavázalo Rusko plnit dobrovolně jak v MOV tak v jiných sportovních organizacích.

Ruští sportovci mohou na sportovních akcích startovat pokud splní podmínky dané WADA případně jednotlivými sportovními federacemi. Jen to není pod hlavičkou Ruska.

16 3
možnosti
Foto

I81v80a78n 94V23e34s32e77l25ý

9. 12. 2019 16:03

Než jsem si fakta ověřil napsal jste to za mě. Prostě srovnání dnešního stavu jako důsledku dopingu (nejspíš organizovaného státem) a politického rozhodnutí neúčasti čs. sportovců srovnává nesrovnatelné, protože "čistý" ruský sportovec na olympiádu může byť bez státních symbolů.

5 3
možnosti
Foto

Kdo sleduje sport, tak se nevyhne zprávám o dopingových aférách. Těch bylo, jest a bude, vždy to odnesou sportovci, kteří se na tom ve většině případů nepodílí.

Ale toto není válka proti dopingu, to je pokračování té studené a všem, kdo si váží práce sportovců a jejich úsilí o vítězstvíV, musí mrazit v srdci toto rozhodnutí, které je průhledné a z arény sportovní, se stává politická, což sportu samému velice ublíží.Rv

7 9
možnosti
Foto

Jak jste přišla ne to, že na většině dopingových případů se sami sportovci nepodílí? To by mě vážně zajímalo.

9 3
možnosti
Foto

Když víte co - tak dlouho se chodí se džbánem... Je pravda, že Rusové měli s dopingem opravdu hodně problémů, to prostě nešlo přehlédnout. Navíc si myslím, že nemáte tak úplně pravdu v tom, že za případný doping u různých ruských reprezentantů nemůže stát. Může, jistě jdou ze státní kasy nemalé peníze právě na potřeby reprezentace, takže je i v zájmu ruského státu, aby si vše okolo toho, včetně případného dopingu, uhlídal. S těmi vytrvalci z Keni jste také trochu šlápl vedle, tam hrají roli úplně jiné dispozice, nadmořská výška jejich tréningů, genetická výbava atd, než doping...

1 0
možnosti
JK

S tou Keňou částečně a jedinou pravdu má. Keňa byla donucena zřídit příslušnou agenturu, má asi padesát distancovaných atletů a pracuje na právní kvalifikaci dopinku jako trestného činu. Spolu s Ukrajinou, Běloruskem a Etiopií jsou v jaksi zostřeném sledovacím režimu. Nepomohlo jim ani občasné vlastní distancování sportovců, čímž se třeba snaží chránit další státy (Jamajka). Ale jinak je blog ideově skutečně na výši (hloubky minulého století).

0 0
možnosti
PD

P14e75t64r 78D47r95a78p10a70l

9. 12. 2019 15:12

tak jsem si vzpomněl na jeden dobový z r. 1984..."kteří sportovci jsou nejvíc naštvaní, že nejedou do LA? no ti, co už prodali nábytek"

2 1
možnosti
MB

Ona spravedlnost existuje - M. Kochová s H. Fibingerovou by mohly vzít své děti a objíždět školy. Oživit slovan - Tvárnice a bobule - Nebrat ! Jejich děti jsou zarámované - Rekordy na skobě, visící na zdi ... :-)

3 0
možnosti
MK

V tomhle případě s Vámi souhlasím.

2 1
možnosti
MK

V tomhle případě s Vámi souhlasím.

1 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, jde o politické rozhodnutí a součást tzv. sankcí proti Ruské Federaci. Karma R^

8 10
možnosti
MB

Miroslave, co je nového ? Ále zase Rusku ublížili, prý, že šňupali a 5 let od Soči nedbal varování. Takové řeči vůči národu poctivému - spiknutí je to ! Miroslave, opakuji dotaz - Co je v Rusku nového ? ... :-)

12 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik