Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy jste snad spadl z višně. Zatímco většina špičkových sportovců se musí podřizovat dopingové kontrole a hlásit místo svého pobytu, aby byli kdykoliv k dispozici antidopingovým komisařům, Rusové na to kašlou. Komplikují komisařům kontroly jak jen mohou a je dokonce znám případ, že komisaře na dva dny zadrželi kvůli nějakým údajným vízovým problémům. Přitom už jen vyhýbání se dopingové kontrole stačí, aby sankce trvaly dál, aniž by byly nalezeny důkazy o dopingu. Jde totiž o to, že doping umožňuje vyšší tréninkové dávky, které se pak dají zužitkovat v závodě, na který sportovec dostaví už "čistý".

1 1
možnosti

Že Vy jste nedával pozor, když jste sbíral informace, co bylo a nebylo zakázáno ruským sportovcům poté, kdy se v Rusku falsovaly výsledky dopingovych testu...

1 1
možnosti
Foto

Dost mne udivujete. Chápu, že doping je něco jako hloupost lidí - nedá se úplně odstranit, ale bojovat se musí stále.

Ale pokud nedokážete rozlišit závažnost problému při individuálním dopingu a závažnost státem organizovaného dopingu, s nímž neskončili přes opakovaná varování a výstrahy..... pak jste nemohl být nikdy SPORTOVEC.

4 0
možnosti

Po dlouhé době mě někdo rozesmál, díky.

1 3
možnosti

A22d18a41m 59M54a50l76ý

9. 12. 2019 20:20

Je to kámpáň.

Jako napotvoru zrovna před olympiádou.

To není náhoda.

Udavači chtějí poškodit Rusko, které už dávno není Sovětským Svazem.

Sportu zdar

1 0
možnosti

P49e50t57r 85T37o56m57e66k

9. 12. 2019 20:01

Co vy jste zač pane Hornere. Komu vy to vlastně fandíte? Nenávistné islámské ideologii, podvodným státním ruským agenturám, určitě i komunistům a kdybyste zažil fašisty tak těm byste jistě fandil taky.

5 1
možnosti

Zase to černobílé vidění? A to jako musí povinně stát na nějaké straně barikády?

Každý fakt nemá potřebu si hrát na ty Vaše osobní třídní boje proti soudruhu nepříteli.

1 0
možnosti
Foto

Tu studenou válku, chcete-li tomu tak říkat, začal Putin.:-/

7 1
možnosti
Foto

Tak na to je příliš mladý

A o nové studené válce první psal: LUCAS, Edward. Nová studená válka. Kdo zvítězí v novém konfliktu mezi Východem a Západem? Z angl. originálu přel. Pavel Vereš. 1. vyd. Mladá fronta, 2008. 304 S. ISBN 978-80-204-1879-1

1 0
možnosti
Foto

Dnešním lidem, živících se profesionálně aktivitou, které se zmatečně říká sport, by se nemělo říkat stejně, jako se říkalo sportovcům, pro které byly tělesné aktivity nevýdělečným koníčkem po návratu ze zaměstnání. Honba za mimořádnými výkony přesahující lidské možnosti a byznys sport nepozvedly, ale zničily.

4 0
možnosti

Štěpáne, já si vrcholového sportovce podefinoval jako - Živnostníka , který živnostní ve sportu ! Oba víme, že tak tomu bylo i v socialismu - Jinak se to dělat nedá. Šolich je to zvláštní, taková s.r.o - Na dobu určitou, věk, zranění ap. Pak je zase dobré mít nějakou důstojnickou hodnost - Výslužné, hodnostní - Major Šebrle a Špotáková ! Neumanová, pracovnice Ministerstva národní obrany ! Obětavá, beztrestná ! Jako organizátor Liberce - vinu nenese, viz zprávy :-)

1 0
možnosti
Foto

Nemuvíte pravdu jako vždy.Rusko nesmí příští čtyři roky vystupovat na vrcholných sportovních akcích pod svou vlajkou a se svou hymnou. Týká se to olympijských her v Tokiu 2020, zimní olympiády 2022 v Pekingu a světových šampionátů v různých sportech. Kvůli dopingovému skandálu, jehož posledním dějstvím byla manipulace s daty z moskevské laboratoře, o tom v pondělí rozhodl výkonný výbor Světové antidopingové. Ruský doping příliš dlouho znevažuje čistý sport. Rusko dostalo spoustu příležitostí dát věci do pořádku a připojit se ke světové antidopingové komunitě v zájmu svých sportovců a poctivého sportu, ale místo toho si vybralo pokračování v podvodech a zapírání. Sportovci Ruska mohou sportovat ale ne pod vlajkou Ruska a s hymnou Ruska.

12 3
možnosti

Dnes souhlasím. Tohle rozhodnutí, kdy všechny hodili do jednoho pytle (asi je to pohodlnější) je špatně.

Nevidím jediný důvod, proč by ti sportovci kteří prokážou svoji nevinu, poněvadž se na těchto čachrem nepodíleli, nemohli startovat pod svoji vlajkou.

5 8
možnosti
Foto

Zarmoucený z rozhodnutí Světové antidopingové agentury je také legendární hokejový obránce Vjačeslav Fetisov. Na druhou stranu, dopředu před ním varoval.

„Měli jsme možnost vyjít z dopingové krize a získat zpět důvěru. Jedním z kroků bylo poskytnutí údajů (z laboratoře), ale experti zjistili, že byly změněny. Co jsme mohli v takové situaci očekávat? Může to zničit celý ruský sport. Kdo nám teď vrátí reputaci? To bude nesmírně složitý proces,“ řekl Fetisov

Zdroj: https://www.idnes.cz/oh/olympismus/marija-lasickeneova-fetisov-medvedev-ohlasy-reakce-rusky-trest-doping.A191209_154308_sport_oh_mt2

1 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik