Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

̈K Vašim dokumentům ani čárku, aleRv kolik z těch cca 300 padlých Vlasovců se podílelo na masakru při potlačení varšavského povstání? A těm stavět pomník? Když víte, že Američané jsou nedaleko a vy stojíte na špatné straně - pan Bicera to nazval výstižně: pragmatismus.

0 0
možnosti
Foto

R^VVVR^ Moc pěkné, Zdeňku. I přes smutné věci v obsahu blogu....

Karma!

Přeji Vám hezké adventní dny

1 0
možnosti
Foto

Hele... kdyz tam ten pomnik chteji jako historickou pamatku, proc ne. Kdyz si to ti lide odhlasuji, proc ne. Kdyz to ma historickou podstatu tak proc ne. Ale delat v televizi kaspara a urazek kde koho. To je je prece cloveka nedustojne a politika uz vubec ne.

1 2
možnosti

Ani slovo o chvále Novotného.

5 0
možnosti
Foto

Trochu vám pouze uniklo, že ohledně pomníku Vlasovcům nejde o pomník Vlasovcům, ale o megaprovokaci hyperegoistického Pavlíka tučného Novotného.

7 1
možnosti
Foto

Vstup do oddílů vedených Vlasovem bylo u většiny vlasovců čistě pragmatickým rozhodnutím. Hitler představoval stejné zlo jako Stalin a pobyt na frontě byl údajně příjemnější, jak v lágrech pro zajatce RA. Pragmatické bylo i rozhodnutí přejít těsně před kapitulací nacistických vojsk na stranu vítězů.

5 2
možnosti

Kdybyste, nekdy v zivote poznal skutecny, zoufaly hlad-dlouhodobe nekonecne hladoveni lepe byste pochopil "pragmaticke " rzhodnuti. Pramalo byste neco ideologickeho na takovem rozhodnuti nasel. Dokonce i nasi dedove a pradedove se "pragmaticky" rozhodli zradit cisare pana a vstoupili do legii. Ony ty ruske zajatecke lagry nebyly o nic lepsi nez nemecke. Me to rozhodnuti "zradit" pripada spis zoufale nez pragmaticke.

1 0
možnosti

Plně Vás chápu. Ovšem je potřeba rozlišovat "pomník Vlasovcům" od "pomníku Vlasovcům a současně odstranění pomníku Koněva". To druhé považuji za přepisování dějin.

8 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS