Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přiznávám se, že jsem také rád za to, že ústavní soud rozhodl tak jak rozhodl... Tady totiž ani tak nešlo o zdanění, jako o to, že si nikdo - ani stát - nemůže měnit jakékoliv smlouvy tak, jak se mu zachce...Nikomu z nás by se nelíbilo, kdyby např. banka změnila již uzavřenou smlouvu např. o půjčce, s tím, že by zvýšila poplatky, úroky...

2 0
možnosti
Foto

Církev je už dlouho cosi jako klubová záležitost. Koho si zvolí klub ( církev) a jaká pravidla pro volbu má je její právo. I občané mají jistá omezení pokud se ucházejí o některé státní místa. Možná, pokud jste jen tak nechtěl plivnout na pana Duku ( syna piloto RAF v II. WW) a pokud mne paměť neklame i vězně komunistického žaláře, pak byste měl dát odvolávku na jeho řeč, která se vás dotkla. A pokud jsem pochopil vaše poznámky o LGBT, pak se měl, jeho excelence Primas Český a kardinál Duka dopustit. S tím pánem ( nejsem katolík ani v žádné církvi) jsem hovořil o věcech světských a jeho názory mi přišly úměrné tomu, jaký úřad zastává.

0 0
možnosti
Foto

.. dopustit urážek LGBT.

0 0
možnosti

Docela by stálo za rozbor, proč katolická církev požaduje po svých úřednících takovou hovadinu, jako je celibát. Tak jestli mohu poprosit...

0 2
možnosti

Katolická církev to nepožaduje, je to slib čistoty na základě života Krista a listů Pavla. Kněz se stává knězem po slibech a svěcení. Jedním ze slibů je slib čistoty, což znamená, že nebude mít styk se ženou. A promiňte, před sliby je adept na kněze několikrát dotazován, zda na sebe vezme toto břemeno celoživotní sexuální abstinence. A každý i po slibech má možnost se tohoto břemena vzdát a po odsvěcení sloužit dál Církvi anebo sobě. Celibát je dobrovolný, závazný se stává slibem, ale ten slib může být zrušen biskupe.

4 0
možnosti

Pane Hornere a jak berete průzkumy z Velké Británie, kdy mladé ženy závidí svým babičkám, které byly v domácnosti? Kdy tyto ženy vyslovují přání být ženami, které muži obletují? Kdy tyto samé ženy se vyslovují proti tomu LGTB apod? Nebo poslední příklad, kdy několik tisíc těch údajně nevyrovnaných ve své sexuální identitě si nechalo změnit své pohlaví a dnes chtějí být tím, čím se narodili? Najděte si to na ECHO 24, ale i na aktualne.cz i jinde. Na jednu stranu se lidé jako vy ohání přírodou a na druhou stranu jí potlačují, protože holčička s mašinkou boří předsudky. A to se vyplatí

1 0
možnosti
Foto

Zdanění restitučních náhrad by mělo tu pozitivní stránku, že by už konečně nastal klid. Teď na církve budou svalovány všechny hříchy v hospodaření státu.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane Hornere, nemám ve zvyku Vaše blogy číst. Nakoukl jsem však do diskuse, ta ač je zatím krátká, mne tak zaujala, že jsem si tento Váš článek přečetl.

To jste to té katolické církvi nandal, jen co je pravda. Nedobrovolná exulantka Libuška, dobré i špatné paměti, prostě kontroverzní paměti, by z Vás tentokrát měla radost a ještě by si jistě něco přidala. Píšete

"Ženy mají v katolické církvi stále podřadné postavení. Nemohou být svěceny na kněze, nemohou se nijak podílet na řízení církve, protože prostřednictvím svěcení se rekrutují špičky církve a tam se ženy nikdy nedostanou."

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=731799

Zapomněl jste se však zmínit, že díky tomu ženy mají více času na to, aby milovaly své muže (opětovaly jim jejich lásku), dobře jim vařily a počínaly, nosily, rodily, kojily, krmily a vychovávaly děti, dobře se staraly o společný domov atd. Je to konzervativní názor, zcela ho nezastávám, ale uznávám, že měl-má i své výhody.

Jistě víte, které období bylo nejhorší pro země české. Bylo to období třicetileté války, kdy téměř polovina jejích obyvatel (40 procent) zemřela. Tenkrát se mezi sebou tvrdě mydlili katolíci a protestanti. O víru asi moc nešlo, ale o moc.

2 0
možnosti

O víru opravdu nešlo. V té době vznesli dotaz katolické stavy z německých zemí k papeži, tedy nejen katolické ale i protestantské, o jakou válku se vlastně jedná. Odpověď papeže byla, že se jedná o válku politickou, nikoli náboženskou. Jinak asi nemohl odpovědět, když na katolické straně bojovaly protestantská vojska a na protestantské katolická.

0 0
možnosti

Nepřemýšlíte, i když to asi ne, občas o ústavní péči? Napadáte v článku osoby, katolickou církev, aniž víte o čem mluvíte. Něco Vám povím drahý pane. Moje žena je evangelička, mám mnoho přátel z evangelických církví, občas se u vína škorpíme, že protestanté si vybírají z Písma jen to co se jim hodí a oni mi předhazují, že katolická církev věří, že v Hostii je opravdu skrytý Kristus. Ale respektujeme se a neurážíme se. Jsou to lidé, kteří věří v Boha a znají katolickou nauku, stejně jako já znám nauku ČCE. Vy neznáte ani nauku Husitské církve na jejíž fakultě jste studoval. Podívejte se, co udělali "progresivní" kruhy v Anglikánské církvi. Ta se rozštěpila , část na Tradiční anglikánskou církev a část odešla ke Katolické církvi a menšina se stala rájem pro gender a LGTB, ale s jednou zajímavostí, ubývají jí členové, takže je marginální.

Možná jsem nemoderní, stejně jako moji předci, stejně jako katoličtí teologové, stejně jako většina protestantských teologů, ale jsem stejně nemoderní jako je Písmo a jak věřím, slova, kterými Bůh inspiroval pisatele jednotlivých knih Bible. Z Vašeho pohledu je Bůh nemoderní a žije ve středověku, vy chcete Boha, který se Vám přizpůsobí. Vím, že Vás nepřesvědčím, ale byl to například putovní křesťan Odilo Štampach, který ještě jako dominikán přeložil knihu od Langa. Církev (Kristus) sloup a opora pravdy. Chudák skončil tak, že vystřídal několik církví a nakonec ho odmítli Pravoslavní i Evangelíci. A věděli proč.

4 1
možnosti

J31a81n 70Z19i70e98g80l14e84r

15. 10. 2019 16:39

Nezlobte se pane Hornere, ale tohle je zbytečně nenávistné vůči katolické církvi. ženy v ní rozhodně nemají podřadné postavení, ale takové, které odpovídá jejich výjimečnosti. :-) Karmu dát nemohu. :-(

4 0
možnosti

Řekl bych, že pan Horner nechápe, stejně jako feministky psychickou a fyzickou odlišnost žen. Oni vidí diskriminaci jen tam, kde se to hodí, ale ještě jsem nikdy neslyšel, že by lidé jako pan Horner požadovali kvóty pro ženy na práci do dolů anebo hutí. Případně zrušení zákoníku práce , kdy žena může přenášet břemena do 15 kg, zatímco muž do 30 kg.

5 0
možnosti

P93e10t63r 65T11o86m10e80k

15. 10. 2019 16:23

Zapomněl jste napsat, že žena se taky nemůže stát papežkou, když už jste u těch hrůz, které ženám připravuje katolická církev. To muslimky jsou na tom mnohem líp. Tak to myslíte?????????

6 1
možnosti

Autor půjde dál, nebojte se. Příští článek bude o tom, jak Katolická církev znemožňuje ženě se stát Bohem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik