Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

O jakém "protitlaku na Gretu" hovoříte? Greta na nás vyskykuje ze všech zpravodajských kanálů. Ona je součástí mediálního mainstreamu, nikoli utlačovaným hlasem nějaké alternativní opozice.

Právě proto, že lidská činnost není jedinou příčinou změny klimatu, nemá žádný smysl měnit lidstvo, abychom změnili (opravili) klima. Smysl má zabezpečovat životy lidí proti změnám, které přicházely a přicházet budou, nikoli měnit planetu. Projevy Grety se jen minimálně dotýkají problematiky přírody a životního prostředí. Ona chce hlavně měnit společnost – chce, aby byla řízena krizovým způsobem. Navíc Vy sám si protiřečíte. Přirovnáváte Gretu k batoleti, které je třeba léčit.

Podle Vás "Greta riskuje tváří tvář kritiku společnosti". Riskování vypadá jinak. Greta putuje od parlamentu k parlamentu, rukama si potřásá s potentáty všech zemí – od papeže po generálního tajemníka OSN. Greta rozhodně neriskuje tak, jako nějaká "žlutá vesta" ve Francii.

Souhlasit mohu jen s tím, že Váš článek je marný. Jaký smysl hledat ve Vašich výrazech typu "falešně alarmistický greténismus protimigrantský"?

22 0
možnosti
ZH

No nevím, přečetl jsem si ten Braunův článek a kromě přímé citace jedné věty zjevně reagujete na něco úplně jiného, než o čem autor psal. Ale to vám nijak nebrání ho svým zvrhlým slovníkem označit za fašistu...

Největší pokryteckou a cynickou nelidskost vidím právě v těch, kteří zneužívají Grétu jako cvičenou opičku pro nějaké své vlastní zájmy. Protože jinak by Gréta neměla vůbec žádnou šanci se na takovou konferenci dostat, natožpak na ní vystoupit s projevem. A mohla by klidně chodit protestovat za školu každý den.

29 0
možnosti
JH

J64a78k51u51b 20H49o89z49a

24. 9. 2019 9:23

Že se ještě divíte?! To je přece standardní postup mistra Hornera - někomu něco vloží do úst a pak mu to omlátí o hlavu. ;-D

9 0
možnosti
MR

Není to ale vlastně chyba ba straně člověka, který je vnitřně nastaven mít vše podle určité normy a chování a když to není tak je vykolejený. Neměl by si člověk nakonec hledat jinou planetu, která to bude mít jedno klima a to nejlépe centrálně řízené.

Tak to bude neustále vůči něčemu čelit a chytřejší člověk z toho pak vycítí byznys, moc a možná nové náboženství ...

Celé je to vlastně možná o přechodu z jedné inteligence do druhé, kde ta první inteligence je zde stvořená k tomu, aby se vytvořilo vědomí člověka a uměl se pohybovat a žít v lidském prostředí a druhá inteligence je o tom aby se naučil žít v silně proměnném chaotickém prostředí, tedy postavil se na vlastní nohy al šel vlastní cestou.

0 0
možnosti
PD

"nechte gretu na pokoji"...proč? on ji snad někdo zval prostřednictvím médií do našich domovů? Ne, to lidé kolem ní z ní stvořili Matku Terezu a Johanku z Arku v jedné osobě. tedy výzvu v titulku neadresujte nám, ale jejím rodičům

19 0
možnosti
SB

Máte pravdu, musíme Gretu nechat na pokoji, protože ona je tak tolerantní, že též nechává každého na pokoji.

Dokonce i prezidenta USA.

Když jela do USA, veřejně prohlásila, že setkání s Trumpem neplánuje.

12 0
možnosti
JH

Takový úsměvný greténismus:-)

5 1
možnosti
PJ

Víte, já si myslím, že její vystoupení bude bodem zlomu. Konečně lidé pochopí co jsou zač tzv. liberální demokraté neboli progresivisté a různí aktivisté. Začnou se konečně zajímat o to, proč se někdo snaží zlikvidovat naši civilizaci. Mmch., civilizaci která za posledních cca 200 let vytvořila všechno co lidem celého světa prospívá, je nejsociálnější, nejtolerantnější a zatím byla nejsvobodnější v dějinách lidstva. Civilizace bílého člověka evropského typu.

Tohle totiž ti hoši, a ostatní gendeři, už přehnali.

Konečně se lidé začnou zajímat co jimi placení papaláši vlastně dělají, co jsou zač různí samozvaní elfové a vykladači rádoby hodnot! A hlavně jaké to může mít, a už někdy má, následky.

Polopatě, oikofobům se to nepovedlo přes bolševiky v Rusku, nacisty v Německu a tak to zkouší globálně. Ještě více takových vystoupení a hlavně, to video s Gretou, čtenáři, posílejte všem co znáte!!

[>-]

24 2
možnosti
Foto

To přece Gretě nemůžete přát, aby ji lidé nechali na pokoji. Co by si potom počala?

15 1
možnosti
PJ

Tak ona by se normálně léčila ale ty okolo ní by z toho mohlo klepnout.

2 1
možnosti
  • Počet článků 831
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 964x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik