Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolega Moravčík, kterého jste si vzal "do úst", napsal zajímavý článek. (https://jakubmoravcik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725994) Zkuste si ho přečíst a možná se od něj i trochu poučit, jak psát jednoduše a čtivě. Vaše snaha být za každou cenu "intelektuál" vede k tomu, že pak tomu, co vznikne, nejspíš nerozumíte ani vy sám.

4 0
možnosti

Hornere, psychopat je na vas slusne slovo... vase zluc planouci ve jmenu one jedine "pravdy a lasky", zanechala opet vyraznou stopu...

4 1
možnosti
Foto

RvRvRv Dehonestací osoby, jejíž názory Vám vadí, nic nevyřešíte, pane Vyorale

2 1
možnosti
Foto

Jsem hrdý na to, že jsem se narodil v Evropě, v srdci kultury, která se postupně rozvíjí mnohem déle, než dva tisíce let, když vezmeme v potaz syntézu židovství, křesťanství a antiky, jak řecké tak římské. Jedna ze zásad naší kultury zní: "Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě" Anebo v jiné formulaci: "Nečiň jiným to, co nechceš aby činili tobě". Úplně by mělo stačit pokusit se na věc podívat optikou toho druhého. představit si, že ne nějací "oni", ale já osobně se někde na moři topím a potřebuji pomoc.

Porůznu je slyšet lamentování nad tím, že naše tradiční evropská kultura upadá. Nebo také sliby některých politiků, že právě oni jsou kýženými "spasiteli", kteří budu hájit tradiční hodnoty, Ale jaké hodnoty chceme hájit? Když vsadíme na krátkozraké sobectví a popíráme výše zmíněnou zásadu, pak jsme my sami už tradiční evropské hodnoty odhodili a de facto nemáme co hájit, kromě vlastního "nevonného pozadí".

0 4
možnosti

Já třeba nechci, aby se někdo vlámával do mého domu, ať násilím, nebo podvodem. Pokud se někdo před mým domem pořeže s úmyslem, že ho vezmu k sobě a tam ošetřím a nakrmím, je na omylu. Ošetřím ho na místě nebo zavolám záchranku (v překladu z pohledu státu: vrátím ho zpět do Afriky). Pokud se před domem v tom okamžiku objeví banda darebáků a začnou mi toho pořezaného cpát domů, zavolám na ně policii (v překladu z pohledu státu: zavřu je na hodně dlouho a jejich lodě jim zabavím).

6 0
možnosti

Nechápu jednu věc - jak je možné, že autor požívá takové blahosklonnosti ze strany adminů? Blogy jiných posílá do Hyde parku, nebo je odstraňuje - například Jordanka Jirásková a blogy pana Hornera, v nichž autor nazývá čtenáře fašisty/ protože mají jiný názor než on/, tu ponechává bez povšimnutí? Žeby redakce uplatňovala 2 metry? Nebo je to jen můj názor?

19 0
možnosti

J54a89k32u29b 78H15o67z93a

28. 8. 2019 11:45

Dvojí metr adminů několikanásobné Křišťálové lupy?!? Není možná! A vůbec, dejte si pozor, abyste nedostala BANg.

7 0
možnosti
Foto

Prosím vás, není přítomen nějaký lékař...?

5 0
možnosti

Snad přispěchá na pomoc pan docent Šimek.

2 0
možnosti
Foto

když v diskuzním příspěvku použiji expresivnějšího výrazu pro lidské pozadí, jsem nemilosrdně smazán.

Když autor, rádoby intelektuálně nadává a dává hanlivé a urážející nálepky všem, kteří si dovolí s nim nesouhlasit, nikomu z adminů to nevadí.

Podivná selekce, leč bohužel, v duchu doby.

12 0
možnosti

V tom jsme tentokrát naprosto zajedno. To co redakce v poslední době předvádí, je s podivem. Ale soukromě na dotaz ty "důvody" vždycky dokáží moc hezky okecat.

3 0
možnosti

Možná byste mohl vysvětlit, proč ty "záchranné" lodě vždy neomylně zamíří k břehům Evropy? Kdyby místo toho několikatýdenního křižování u pobřeží Itálie zamířily zpět k Africe, nemuseli by se jejich pasažéři tak dlouho trápit pobytem na lodi.:-)

7 0
možnosti

;-D To je zas dílo! Jednak nejste liberální, to jsme si už prokázali. Dále, liberální fašismus je oxymoron (jak uvedla v diskuzi jedna přispěvatelka), stejný, jako třeba hranaté kolečko.

A teď mě zajímá to hlavní - z čeho dle vás plyne povinnost nechat se morálně vydírat? To s lidskostí totiž nemá nic společného, to je čistá hloupost. On je také problém v tom, že si lidskost zaměňujete s pseudohumanismem.

9 0
možnosti

Takže topit a vraždit bez soudu. ;-D

1 3
možnosti
Foto

Už jste někdy lovil topícího se? Já jen, že to může být dost nebezpečná akce (pro záchranáře). A dokonce ani lékař není povinen kohokoliv zachraňovat, pokud by tím ohrozil vlastní život.

Už z toho obláčku sestupte na zem, ale raději zvolna, aby to nebyla taková rána.

4 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,54
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik