Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem hrdý na to, že jsem se narodil v Evropě, v srdci kultury, která se postupně rozvíjí mnohem déle, než dva tisíce let, když vezmeme v potaz syntézu židovství, křesťanství a antiky, jak řecké tak římské. Jedna ze zásad naší kultury zní: "Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě" Anebo v jiné formulaci: "Nečiň jiným to, co nechceš aby činili tobě". Úplně by mělo stačit pokusit se na věc podívat optikou toho druhého. představit si, že ne nějací "oni", ale já osobně se někde na moři topím a potřebuji pomoc.

Porůznu je slyšet lamentování nad tím, že naše tradiční evropská kultura upadá. Nebo také sliby některých politiků, že právě oni jsou kýženými "spasiteli", kteří budu hájit tradiční hodnoty, Ale jaké hodnoty chceme hájit? Když vsadíme na krátkozraké sobectví a popíráme výše zmíněnou zásadu, pak jsme my sami už tradiční evropské hodnoty odhodili a de facto nemáme co hájit, kromě vlastního "nevonného pozadí".

2 0
možnosti
PK

Mám jen pár vět k formálnímu způsobu vedení diskuse..... předesílám, že pan autor je dle textu velmi vzdělaný člověk a je možné že mu někdy úplně nerozumím a tak je i chyba na mé straně.

Ale k jádru věci ...současný život klade mnoho otázek, jedna z nich o které autor často píše je migrace a její stávající průběh, autora na druhou stranu příliš nezajímá její dopad na budoucí status quo třeba Evropy, (konkrétně v případě islámské migrace).

Pokud se zařadím zde mezi diskutující, tak je to proto, že se chci něco dovědět,

Bohužel v řadě případů a i u tohoto autora existuje jen jeho argumentace a názory jiné ho příliš nezajímají a označí je nějak a tím je jednoznačně dehonestuje (což se mi u něj již stalo) a potom je to již o konfrontaci a (taky například o výmazu jiného názoru diskutujícího) a ta názory příliš nemění.

Tento způsob blogu a pozdější diskuse posunuje výrazně vnímání daného problému .....je jedno řešení a vy pane diskutující se mýlíte a potlesk vždy patří těm, kdo se mnou souhlasí a i těch je zde dostatek.

Tak to ale asi nefunguje viz citát mého oblíbence WCH: „ Raději se budu přít se sto idioty, než mít jednoho který souhlasí se mnou.....tož tak

2 0
možnosti
JM

"Z nedostatku důsažné argumentace se pak zde organizují „klikací party“, které bez diskuze napaří i úplně přihlouplým příspěvkům neuvěřitelnou čtenost a ještě neuvěřitelnější karmy. Dokonce i diskuze se zde vedou systematicky, organizovaně, jaksi ve zločinné shodě. Žádná nadávka, žádné zesměšnění, žádný zdánlivý názor nezávislého kolemjdoucího nesmí být zanedbán. Musí se vytvořit dojem kobercové pravdy.

"

Můžete dát konkrétní příklad, ideálně i s náznakem důkazu? Mi by tohle sedělo spíše na opačnou stranu barikády.

A k těm trosečníkům na moři a spol.: chcete tedy říci, že je naší morální povinností nechat se kýmkoliv morálně vydírat?

2 0
možnosti
ML

M63a29r55t35i94n 89L70a44c59o

27. 8. 2019 19:46

O tom, čo je "přihlouplé, zločinné, neuvěřitelné, kobercové" rozhoduje Horner. Bloger v absolútnej opozícii s drvivou väčšinou čitateľov jeho výtvorov. Namiesto zamyslenia sa nad sebou donekonečna opakuje pocit vlastnej nadradenosti nad "neonarcistami". Mne osobne sa jeho posadnutosť vlastnou pravdou v duchu "proti všem!" spája práve s narcistickou poruchou osobnosti. Ale zábavnosťou takmer nahrádza momentálne nepublikujúceho kolegu Radka P. Je dobré nahliadnuť občas do myslenia týchto samozvaných géniov.:-)

2 0
možnosti
PT

P88e60t47r 84T61o86m47e57k

27. 8. 2019 14:45

Je nějaký rozdíl, když řeknu likvidátor Evropy nebo liberální likvidátor Evropy. Zdá se mi, že obojí se hodí na pana Hornera.

0 0
možnosti
JS

Ve svém minulém článku jste psal o českém národě, který by podle Vás "rád likvidoval většinu černé Afriky a každého vyznavače islámu" a ještě jste to korunoval poznámkou, že máme "genocidní ambice". Jak chcete s takovým nenávistným názorem někoho umravňovat?

Ve svém článku jste použil termín "lidskoprávní záchrana trosečníků". Jaký je rozdíl mezi "záchranou trosečníků" a "lidskoprávní záchranou trosečníků"? Potřebujete záchranu doplňovat "lidskoprávními" přívlastky? Ani se nedivím. Ve Vašem pojetí se to bez těch přívlastků prostě neobejde. V okamžiku, kdy se celé zástupy lidí vydávají na moře, aby vyprovokovali svou záchranu (a někteří je v této činnosti ještě podporují) směřujeme k degradaci a zneužití záchranného systému, který není žádnou samozřejmostí. Nebyl budován pro lidi, kteří si svou záchranu vynucují programovým riskováním vlastního života, aby se někam dostali.

Píšete také, že "lidskost vyhrála druhou světovou válku". To je naivní názor. Spojenci porazili nacismus a fašismus drtivější vojenskou silou – větším počtem vojáků, tanků, letadel a nábojů. Souhlasím s Vaším názorem, že válka žádnou prosperitu nepřináší, jen zmar a zkázu. Ale agresora, který kvůli svým cílům neváhá brát lidské životy, neporazíte nošením srdíček na klopě. Tím mu jen usnadníte cestu. Kristus si také upletl z provazu bič, aby jím vypráskal lupiče z chrámu, a přitom se i na kříži modlil za své katy.

Ve svém textu sám sebe vykreslujete jako hrdinu, proti kterému se spikly síly zla, dokonce sám sebe přirovnáváte k Miladě Horákové. Máte o sobě opravdu vysoké mínění, ale to ukazuje na Vaši úplně jinou vlastnost, než je statečnost. Ve skutečnosti jste reprezentatem přesně toho názorového proudu, kvůli kterému se čtyři pětiny Němců bojí na veřejnosti vyslovit svůj názor – mohli jsme se o tom přesvědčit v článku na iDNES s poditulkem "Němci se bojí mluvit svobodně".

12 0
možnosti

P98e35t68r 13Č50e31j29k96a

27. 8. 2019 12:15

Kdybych chtěl být jedovatý, tak v představách pana Hornera vrcholným aktem lidskosti, který donutil Japonce k bezpodmínečné kapitulaci, asi bylo svržení atomových bomb. ;-D

2 0
možnosti
EH

Liberální fašismus je sice oxymóron, jenže problém není v názvosloví, nýbrž že se pod liberály řadí lidé, kteří propagují fašismus. "Kdo není s námi, je proti nám", je typické fašistické heslo.

Přesto má fašismus svou roli v době Krize s velkým K. Třeba kdyby začalo záhadně vymírat lidstvo, umírat planeta, genocida, měl by se jedinec podřídit potřebám společnosti bez reptání.

0 2
možnosti
ZH

Nenávist je ztráta času - z řady vašich blogů však nenávist přímo čiší. Minimálně z těch, ve kterých přímo útočíte na nějakou osobu, namísto abyste se soustředil jen na názor. Tohle fakt není liberální. ;-D

8 0
možnosti
JH

J15a62k96u30b 44H33o86z84a

27. 8. 2019 10:04

Jsem rád, že se u svých blogů bavíte stejně dobře jako já. Bylo tu tak neveselo a truchlivo. Už jsem se bál, že Hreba nikdo nahradit nedokáže. Jen tak dál. R^

3 0
možnosti
Foto

To přirovnání k Miladě Horákové, tak to je už síla.

3 0
možnosti
Foto

Marně už léta čekám na to, až někdo úředně pojmenuje jistý směr lidského myšlení, jako - "volismus"...

7 0
možnosti
JK

Hodně by mne zajímala diskuse pana Hornera a vás. Taková z očí do očí, tam by se myslím ukázal rozdíl mezi sečtělým člověkem a pozérem, čerpajícím z rodokapsů. Tady je vám dobře, nic v hlavě a hezky v bezpečí dělat dojmy... :-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik