Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Jen pokračujte, třeba ještě budete slavný. Nová doba přeje blbostem všech možných druhů.

0 0
možnosti
AL

Když mi v autě svítí varovná kontolka, tak je prý nejlepším řešením ji zpochybnit a vztekle ji vypnout. Tím je problém odstraněn :-)))))

2 0
možnosti
MK

RvRv Napsal byste takovou zdrcující kritiku i na islám?!! A že těch kritizovatelných bodů tam najdete přehršel.

To zásadní, bez nějakých vedlejších témat, co katolická církev prosazuje, je klasická rodina, kde svazek muže a ženy produkuje potomstvo a tím zajišťuje to hlavní - aby lidský rod nevyhynul. Ten svazek se jmenuje MANŽELSTVÍ a žádná jiná spojení pod něj nepatří. Rovnost občanů by měla být zajištěna stejnými právy, jaké mají vůči sobě manželé. Jiná věc je adopce - dva tatínci nemohou zajistit přirozený rozvoj jedince.

9 0
možnosti
JP

Píšete dobře, ale přece rovnost - tedy práva manželů, nemohou dostat rozumě nikdy jiní lidé, než jedna žena a jeden muž = manželé. Ostatní vztahy zdravá společnost nepodporuje, protože pro ni nejsou nijak užitečné, naopak berou dětem tátu nebo mámu. Proto je nespravedlivý už i náš zákon o registrovaném partnerství. Homosexuální manželství i registrace nejsou svobodou, ale zákazem nesouhlasit. Tento vývoj prokazuje jednání soudů v zemích, kde tyto zákony ničí svobodné lidi. Jsou to jednotlivé příběhy od dívky v USA, která řekla, že nemá ráda homosexuály (protože ji ubližovali) až třeba po pekaře, který svou prací nechtěl propagovat věci, se kterými nesouhlasí a které se mu nelíbí.

2 1
možnosti
Foto

Církev se vždycky bála a bojí všeho, co ohrožuje její dogmata. V temnější minulosti bojovala krvavou represí, dnes už musí volit jiné způsoby, ale podstatu to nemění.

1 2
možnosti
Foto

Jaká jsou ta církevní dogmata proti kterým církev bojovala ????

1 0
možnosti
JM

"Statistiky jasně ukazují, že přirozený výskyt odlišné sexuality v zásadě nestoupá."

Mohl bych ty statistiky vidět, včetně jejich metodiky? Proč sem na ně nedáte odkaz?

Jen taková myšlenka k těm adopcím (proti kterým samozřejmě jsem). Co to udělat takto: spustíme homoadopce v pilotním režimu, v němž po dobu pěti let budou moci LGBT adoptovat pouze retardovaná cikáňata z dětských domovů. Podle úspěšnosti / počtu adoptovaných se budeme bavit o dalších krocích.

Je mi celkem jasné, jak by ten pilotní provoz dopadl.

2 1
možnosti
MS

Retardovaná cikáňata, ale no tak. Oficiální termín před asi 30 lety byl "děti s etnickým hendikepem". ;-)

0 0
možnosti
PK

Je to tak,jak píšeteR^

0 1
možnosti
Foto

Místo Prague Pride by se jejich pochod měl raději jmenovat Prague Modesty. Měl by být od účastníků chápán jako projev vděčnosti vůči 96%, že na léčení více než 3 tisíc HIV nemocných jejich kolegů věnujeme kolem 200 tisíc ročně na každého nakaženého. A v tomto případě by byla vděčnost více než na místě. Nejde totiž o nemoc zděděnou nebo nezaviněně získanou. Jde ve velké většině o následek nezřízené promiskuity a nezodpovědného sexu. Z chování pochodujících je bohužel znát pravý opak.

5 0
možnosti
ZH

Je to sice hrubé vyjádření postoje, ale máte na něj právo. Nikdo nechce zastírat problémy a negativa či nevýhody homosexuality. Pochopitelně zjednodušujete a vyvoláváte dojem, že jsou všichni nakažení a promiskuitní. Podložte to nějakými údaji. Měli by třeba onkologicky nemocní pořádat vděčnostní pochody za to, že jim solidárně financujeme léčbu? Měli by to pořádat i kuřáci? A kdo ještě? Nucené pochody vděčnosti, fuj tajbl.

1 2
možnosti
JS

Lituji, ale za manželství považuji vztah muže a ženy s cílem mít dítě. Toleruji vztah dvojic, které uspokojováním svých sexuálních potřeb dítě nezplodí. Nevidím ovšem důvod jejich preferováním a pořádáním exhibionistických show za státní peníze.

23 0
možnosti
ZH

Jak by vám bylo, kdyby někdo napsal, že toleruje vaše heterosexuální chování?

1 13
možnosti
Foto

Stanovisko církve k odlišné orientaci :Nemalý počet mužů a žen má hluboce zakořeněné homosexuální sklony. Tato objektivně nezřízená náklonnost je pro většinu z nich zkouškou. Třeba je přijímat s úctou, soucitem a jemnocitem a vyhýbat se jakémukoliv náznaku nespravedlivé diskriminace vůči nim. I tyto osoby jsou povolány plnit ve svém životě Boží vůli, a pokud jsou křesťany, spojovat s Pánovou obětí na kříži potíže, se kterými se mohou setkat v důsledku svého stavu. Círke a třeba i já jsem proti idelogii LGBT. Církve i k tomu vydala prohlášení ke kterému se připojil kardinál Duka a to říká : Vyzýváme proto všechny lidi dobré vůle, aby uplatňovali zásadu nediskriminovat z veřejné diskuse nikoho, a to nejen z řad stoupenců zmíněné ideologie, ale přiznávali rovná práva k diskusi také jejím odpůrcům.RvRvRv

2 0
možnosti
ZH

Doufám, že nepřicházíte s nějakou duchovní homosexualitou, která by snad mohla být hluboce zakořeněno. Když je něco zakořeněno, lze to i odkořenit, a to je právě pavědecký omyl. Neexistuje vyléčená homosexualita. Nejde o zakořeněné subjektivní pocity, ale o fyzický stav těla. A diskuzi vám nikdo nebere.

0 3
možnosti
JS

Já sice nejsem zrovna velkým fandou katolické církve, ale to neznamená, že je nutné ji kritizovat pomocí lží a manipulací.

Píšete o sobě, že jste absolventem teologické fakulty. Proto poněkud nechápu, když píšete, že katolická církev "popírá dokonalost stvoření". Jenže katolická církev nic nepopírá. Stvoření sice bylo stvořeno jako dokonalé, ale jak se dozvídáme již z první biblické knihy Genesis: "tvorstvo pokazilo svou cestu". Navíc kvůli člověku Bůh proklel Zemi, a to nikoli proto, že by to chtěl Bůh, ale protože to chtěl člověk. Dokonalost stvoření byla porušena a jeho důsledkem je současný svět. To jste se v teologii neučili?

Velké problémy ve výchově dětí můžeme pozorovat i u heterosexuálních párů, které jsou biologicky přirozené. Myslíte si, že u homosexuálních párů, kde je biologický model zcela nefunkční, ty problémy budou spíše menší, nebo spíše větší? Alkoholismus není výhradním hříchem heterosexuálů, ten se týká i homosexuálů, takže alkoholismus je zcela lichým argumentem.

Silně pochybuji, že lidé mají obavy z lidí s odlišnou sexuální orientací. Spíše jim vadí, když se dělá ze sexuální orientace politikum.

U lidí v kategoiích LGBT se navíc neměří jejich "přirozený výskyt", protože nic jako "přirozený výskyt homosexuálů v populaci" prostě neexistuje. Stejně jako neexistuje "přirozený výskyt nevidomých nebo neslyšících". Měří se pouze statistická četnost, nikoli přirozenost.

Pokud například někdo veřejně prezentuje svou bisexualitu a chce pro sebe speciální práva, tak tím říká co? Že chce praktikovat promiskuitu bez ohledu na pohlaví? To může i dnes, ale proč z faktického střídání sexuálních partnerů (i pohlaví) dělat morální nebo právní normu?

11 1
možnosti
ZH

Tvorstvo si způsobilo homosexualitu?? ;-D Ve vaší formulaci je ukryt ten logický chyták. Homosexualita není přirozená, ale způsobená dědičným hříchem. To přímo odporuje vědě. Nicméně jsou dvě fakulty reformovaných církví a jedna katolická na UK. Jiné církve mají jiné postoje a jiné výklady.

Popíráte přirozený výskyt, jste tedy přímo v rozporu s vědou, ve vleku tmářství, kde je přání otcem myšlenky.

1 3
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,31
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik