Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM
PT

P49e91t18r 36T58o91m92e79k

12. 8. 2019 14:18

ÓÓÓ vy pane přemoudřelý. Podle vás platí,že "

Postoj katolické církve je smutný. Ještě mnohem smutnější je pak postoj občanské společnosti, která tyto církevní omyly bezduše přejímá do své bojovné rétoriky." No a podle mě je smutný postoj takových jako jste vy. Drtivá většiba lidí je slušná. Drtivá většina lidí přemýšlí svým mozkem o tom, co této společnosti hrozí. Ale jsou tady bohužel také takoví různí a divní lidé, kteří vidí všechno opačně. Vaše dcerušky a vaše sebeobětování vynechávám, protože se vašeho vysvětlení těchto problémů zjevně nikdy nedočkáme. Takhle se chovají srabi.

5 1
možnosti
Foto

Církev je společenství lidí... není to na jedné straně jen kardinál Duka a na druhé straně třeba profesor Halík.A vše se vyvíjí, i katolická církev, to, že jsou v ní různé směry je dle mě stejně jako ve společnosti dobře.Ve své podstatě jste zakonzervovaný v předsudcích stejně jako pan Duka.Znám spoustu katolíků, kteří jsou oběma nohama v 21. století (doufám, včetně mě).Jako všem odpůrcům doporučuji navštivte nějakou farnost, její život a pak nejspíš uvidíte, že je tam dost lásky a světla pro všechny.

2 1
možnosti
ZH

Většina katolíků jsou fajn lidé, mám mezi nimi mnoho přátel. Neútočím na věřící katolíky obecně, ale na tmářskou část církve. Takovou část mají všechny církve a je dobré o tom veřejně mluvit.

1 1
možnosti
FS

Velmi rozumné, podporuji vaše názory pane autore!!

0 3
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik