Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Stávkujícím studentům by stálo za to vysvětlit, že z hlediska záchrany klimatu by bylo nejlepší vrátit se na začátek 20 století-doprava pěšky, zvířecí potahy, maximálně vlak. Maso jednou týdně. V domě se topilo pouze v jedné místnosti a to jen ve dne.(Týkalo se většiny obyvatel-mimo šlechty a nejbohatších.) A že někteří studenti to myslí vážně- stačí zjistit kde byli na dovolené a jak se dopravují do školy. Pokud dovolená letecky a do školy autem- tak to asi moc vážně nemyslí.

7 1
možnosti
MM

Zhodnotil jste tedy morální kvality těch studentů, a teď se zkuste zamyslet nad tím, co požadují.

1 0
možnosti
Foto

Požadují, abychom s tím NĚCO dělali. To je poněkud mlhavý požadavek a pokud se někdy dokázali vyjádřit konkrétněji, tak byl zase nesplnitelný.

4 0
možnosti
MM

Je to samozřejmě mládež bez životních zkušeností a odborných znalostí, ale znamená to automaticky, že ono NĚCO je nelegitimní požadavek?.. Víte, mě se jednoznačné odsudky těch mladých nelíbí. Považuji to za svého druhu aroganci - při troše zjednodušení - aroganci starších generací vůči té mladší. Oni tady, na rozdíl od starších, budou ještě hodně dlouho. Projevují starost a zájem o řešení dlouhodobých problémů a namísto toho, aby tyto jejich více či méně oprávněné obavy vzala starší generace vážně, je shazuje a dělá z nich terč své politické agitace. To mi přijde hloupé a egoistické.

2 0
možnosti
Foto

Mě je ten zápal také sympatický, ale je naprosto nesprávně uchopen. U mladých by bylo logické, kdyby se chtěli o věci dozvědět víc, u školního systému, kdyby jim pozvali do hodiny odborníka, který by vysvětlil zákonitosti výroby, rozvodu a distribuce elektrické energie. Jít stávkovat ve chvíli kdy neumím věc ani pojmenovat a naivně si myslím, že stačí zakázat jaderky, uhelky, auta se spalovacími motory a v tu chvíli bude dobře je naivní a zkušenější se tomu právem posmívají, nehledě na to, že mladí opravdu nehýří nabídkami se na nápravě osobně podílet.

3 0
možnosti
Foto

Nejde o obavy - ty jsou naprosto legitimní.

Jde o způsob řešení. Aktivity, které mají nekonkrétní cíl, sice mohou něco přinést, ale z historické zkušenosti plyne, že spíš mohou vést k dost nepříjemným koncům pro všechny nebo zhoršení stavu.

Koneckonců i výsledky řady kroků zelených aktivistů vidíme: Biopaliva vedou k likvidaci pralesů. Boj proti jádru ke spalování uhlí. Boj proti plastům jejich nahrazení papírem, jehož zátěž pro přírodu se nakonec ukazuje větší.

2 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik