Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejhorší je, když se pseudohumanista pasuje ještě k tomu do role ekonoma a finančního odborníka. To je fakt nářez. Není to tak dávno, pane Hornere, kdy jste nás tady zasvěceně poučoval, že si nebankovní společnosti prostě ty dlužné částky od klientů škrtnou z daní a jsou laláč. To bylo taky dobrý.

1 0
možnosti

Cekal jsem nejake argumenty, proc se clanek, na ktery reagujete, myli. Nebo proc je odpovedna i stredni a vychodni evropa. Jedina vec, kterou tu vidim, je nejaky obraz evropana v Africe? Toy jaky je z minulosti nezmenime a bylo by dobre, aby se stale neutvrzoval obraz nejake chodici penezenky nebo oslicka na mince. V Africe jsem byl a spousta lidi ocekava, ze beloch bude davat penize. Podporovat neco takoveho je ubohe, protoze tim africane sebeuctu neziskaji. Evropani, kteri se snazi africe pomahat, mi prijdou, ze povazuji vsechny v africe za deti, o ktere je nutne se starat. Je to urazlive a zneschopnujici. At uz se tam takto podari vybudovat cokoli, nebudou na to hrdi jako na svou praci. Navíc takovouto pomoc budou vyzadovat.

Nechapu problem se zbranemi. Nadmerne nasili je vyvolano nenavisti, ne zbranema. Ty jdou tam, kde je nekdo koupi. Na prikladu Rwandy je videt, ze genocida se da udelat i macetou a zeleznou tyci.

Priklad s dluhy srovnava nesrovnatelne. Jako by mi soused vycital, ze muj pradeda mlatil jeho pradedu a tak mu mam dat nejake odškodné, protoze od te doby to s jejich rodinou je spatne. A ze kdyz nechci platit, tak on nebude splacet pujcku, kterou se vzal jeho otec na barak, ve kterem nyni bydli. To ze polovinu castky utratil za alkohol je jaksi jeho problem, ne?

V odstavci s obcanskou spolecnosti si odpovidate sam. Proc by zde mel nekdo zvenku mit stejna prava, jako obcani, kdyz on obcanem neni?? To, jak zde zijeme, je vysledkem nasi prace a nasich predku. Je tedy zrejme, ze na to mame narok a nekdo z venku ne, pokud nechceme. To ze podminky, ktere si zde udrzujume, konci na hranicich, je tak nejak samozrejme. Takto se definuje hranice, uvnitr a vne. Kdyby platilo vsude to same, musel by to zaprve nekdo vynucovat a zadruhe by uz zadna hranice nebyla. Mnohokrat uz byl pouzit primer s rodinou. Pribuzni maji proste v rodine vetsi moznosti nez navsteva.

Na marxisticke veci na zaver uz reagovat nebudu. Predpokladam ale, ze prirovnani Afriky k Malajsii by

7 0
možnosti

Evropa jako taková OPRAVDU NEMÁ žádnou zodpovědnost za stav Afriky. Pokud někdo, pak to jsou (konkrétní) firmy, které v Afrických zemích dosud kořistí, případně vlády některých zemí, které takové kořistění podporují a udržují si v bývalých koloniích mocenský vliv.

Vy tu otevřeně hlásáte princip kolektivní viny. Nepřijatelné.

8 0
možnosti
Foto

Firmy, které se rozhodnou podnikat v některé africké zemi, rozhodně Africe neškodí. Africe škodí státní pomoc ve formě státních úvěrů, ze kterých se většinou nakupují zbraně pro ozbrojené síly vládnoucích kast.

5 0
možnosti

P26e50t13r 73T28o31m35e52k

31. 7. 2019 16:48

A vy typický Evropan nejste? Uf, to jsem se při té představě lekl. Já totiž doufám, že nejste.

4 0
možnosti

Za to, co se delo v dobe kolonialni rozhodne nemohou.

Ale na tom, co se tam delo po valce mohou a dilem rozhodujicim. Kdo jiny nez zeme tabora miru a socializme je za hubicku ci zdarma zasoboval zbranemi a skolil jejich bojovniky za "osvobozeni"?

0 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,95
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik