Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Vážený pane autore, myslím si že nikdo z nás nemá nic proti migrantům, kteří příjdou a zapojí se do běžného života a respektují křestanské hodnoty a právní řád země což se stávajícím daří. Proč to nelze očekávat od imigrantů z muslimských zemí bylo již tisíckrát vysvětleno a pokud to nechápete,tak si dovolím přiložit výňatek z článku Judith Bergmanové, je to komentátorka, právnička, politická analytička a vedoucí spolupracovnice Gatestone Institute.Třeba se í poučíte na dění ve srovnatelně veliké zemi Dánsku, jež svým vstřícným přístupem v podstatě realizovala vaše doporučení o příjímání imigrantů.

Nedávná vládní studie „Analýza dětí potomků imigrantů s nezápadním pozadím“ukazuje, že s asimilací imigrantů do dánské společnosti jsou stále obrovské problémy.

Studie uvádí, že imigranti třetí generace - druhé generace, která se již narodila v Dánsku - ve škole stále nedostávají lepší známky než jejich rodiče, více jich nedokončí vysokoškolské vzdělání a ani jich více nenajde zaměstnání. Od ledna 2018 bylo v Dánsku 24 200 imigrantů třetí generace, z nichž 92 % mělo nezápadní pozadí.

Dnes žije v Dánsku zhruba 500 000 imigrantů a jejich potomků. S tím spojené nákladydánského státu činí podle dánského ministerstva financí 33 miliard dánských korun ročně (4,4 miliardy eur). Odhaduje se, že v roce 2060 bude v Dánsku podle Dánského statistického úřadu (Danmark’s Statistik) žít téměř 900 000 imigrantů a jejich potomků. Dánsko má v současné době celkem 5,8 milionu obyvatel. Pokud se imigranti neintegrují ani v příští generaci, tak Dánsko bude mít významný společenský problém, jehož řešení je v nedohlednu.

A to je jen obecný výstup, pro Vás... zajeďte tam, nebo do Švédska a projděte si non go zony a promluvte si s obyvateli.

18 1
možnosti

Celkově souhlasím, kromě toho "nikdo z nás nemá nic proti migrantům, kteří přijdou a zapojí se do běžného života a respektují ... právní řád země". Proti jednotlivým osobám sice také nic nemám, ale mám zásadní výhrady proti tomu, když počet imigrantů převyšuje počet emigrantů. Bývalo vždy normální a přínosné, že tovaryš vyrazil do světa na vandr, aby poznal, jak se to dělá jinde, a nijak nevadilo, když tam už některý zůstal natrvalo. Ale masový import nových poddaných do přelidněné země je vážný problém i v případě, když jsou zcela kompatibilní po všech stránkách a ochotni se plně asimilovat.

3 1
možnosti
MP

Pane Hornere, a nemůže to být třeba tím, že ta kapitánka je skutečně hloupá? (Já bych klidně použil i "ukázkově vypatlaná...".) Vy sám se často snažíte usvědčovat blogery ze lží a polopravd. Předpokládám, že jste četl článek s rozhovorem s dotyčnou dámou. Proč ji také nekritizujete za lži, které říká? Konkrétně:

"Za krizi v Africe mohou evropské země svým působením v koloniální době" - nesmysl, kolonie Evropa opustila už před 60 lety, po celou dobu už si dotyčné země vládnou samy. Že to neumí je jiná věc, za to Evropa nemůže.

"...Německo a další země v koloniální době..." - další nesmysl. Německo přišlo o své kolonie už po první světové válce, takže od roku 1918 tam žádný vliv nemá.

Srovnávání táborů v Libyi s koncentráky nacistů - do koncentráků snad někdo lezl dobrovolně? A v Libyi snad někdo provádí systematickou genocidu a posílá lidi do plynových komor?

Evropa by měla převzít odpovědnost za Afriku a prakticky i za globální emise - proč jako? Země v Africe jsou zcela svrchované, pomohou si sami, chce to jen čas. A emise? Copak Evropa je jediná kdo má emise? Co Čína, co USA, co zaoceánské parníky, co obří kontejnerové lodě, co letecká doprava, co ty kvanta plastových odpadů v Indii a dalších rozvojových zemí - to je taky vina Evropy? Kácení pralesů v Brazílii a Indonésii - to taky Evropa? Evropa už se snaží něco s emisemi dělat, tak ať se také snaží ostatní...

Atd. Ta kapitánka má naprosto zcestné úvahy, založené na chybných informacích, a na základě toho si vytváří svou utkvělou ideologii...

34 1
možnosti

Pane Hornere, proč se otíráte o pana Okamuru? Ve vztahu k Vašemu článku to nedává smysl.Rv

12 1
možnosti
ZH

Hodilo se mu to jako pomluva. Protože Horner je pomlouvač. Navíc se jedná o lživou pomluvu.

5 0
možnosti
MK

Kvůli takovým pisálkům se řítíme do propasti. Je mi z něj zle !!

11 0
možnosti
Foto

Pokud myslíte pana Hornera, tak souhlasím.

14 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik