Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou dvě možnosti. Jedna je o penězích, druhá o .... . Doplňte si sami.

0 0
možnosti
OJ

Stavíte to jako něco, čemu se říká: "falešné dilema". Buď jsem pro převoz Afriky na Evropský kontinent, nebo chci lynčovat, diskriminovat a zabíjet. To je samozřejmě nesmysl.

Představte si, že jsou prostě jen lidé, kteří uvažují trochu dopředu. Mají představivost a na základě toho co se už stalo v minulosti, dovedou anticipovat budoucí. Jak by asi skončilo, pokud by se stále pokračovalo v nabírání dalších afričanů u Libyjských břehů? Těch lidí tam přibývá víc, než kolik se jich daří umístit, mohlo by to běžet prakticky nekonečně. Tedy až do doby, než by se podmínky v Africe a Evropě srovnaly a z Afriky by už nikdo nechtěl nikam utíkat, neboť už by to bylo v Evropě stejné jako v té Africe. A jiné rozuzlení situace není možné, prostě není, už z důvodů počtu těch (po lepším životě toužících) lidí.

Na druhé straně jsou ovšem lidé jako vy, kde ona racionální úvaha je utlumena silnou emocionální potřebou moci sám na sebe pohlížet jako na tzv. "good guys", tedy na někoho kdo je morálně na výši už jen proto, že se deklarativně hlásí k morálním postojům. Mravní exhibicionismus. Končí obvykle v momentě, kdy se deklarovaná morálnost musí proukázat jako nejen deklarovaná, ale i žitá. (tedy v momentě kdy na moralistu padne určitý díl tíhy nákladů onoho dosud jen hlásaného dobrodiní)

34 1
možnosti
JZ

Pane Hornere, chtěl bych vám velice poděkovat. Ta smršť naprostých stupidit, kterou jste jste tu bez uzardění prezentoval ve svých blozích z posledních několika dnů, mě silně upevnila v názoru, že někteří lidé jsou jednoduše NEZVRATNĚ mimo a je třeba k nim tak přistupovat. Pomůže mi to v mém životě ušetřit hodně času.

47 0
možnosti
MP

No tedy, omlouvám se, ale tohle už mi přijde skoro hysterické. Vy máte pořád nějakou utkvělou představu, že ti lidé se ve Středozemním moři topí čistě náhodou - ne, oni se tam jezdí topit zcela vědomě a záměrně, aby mohli být z vody vytaženi a získali tak status člověka zachráněného na moři. Dále máte pocit, že vytáhnout někoho z vody je úzce spojeno s tím odvézt ho následně do libovolné země dle jeho volby - ne, to jsou dvě zcela oddělené věci, institut nejbližšího(!) bezpečného přístavu Vám zjevně také nic neříká (dle mapy se jedná buď o Libyi, odkud vypluli, nebo hned vedle Tunisko, rozhodně ne Itálie). Pokud už jsou migranti na lodi, tak už jsou zachráněni, a pokud je kapitánka nechce vézt do nejbližšího přístavu, tak je samozřejmě může vézt kam chce, ale tam už musí respektovat případný zákaz, pokud si to příslušná země nepřeje. Ne si vstup nepochopitelně vynucovat. To jako by měli do Itálie svážet trosečníky z celého světa, klidně třeba z Madagaskaru, když se tam někdo začne topit? Nebo někdo skočí do vody na Tasmánii a tím získá právo na vstup do EU? Vždyť to je naprosto ujeté, to si to fakt neuvědomujete? A když vidíte, kolik dostáváte v diskusích mínusů, nezamyslíte se nad tím, že to třeba může být tím, že Vaše názory mohou být chybné?

63 1
možnosti
PT

P73e90t13r 26T93o97m86e95k

9. 7. 2019 22:29

R^R^R^Pěkně jste to shrnul. Ten lepší případ by byl, kdyby to pan Horner nechápal. Tak to ale asi bohužel není. Pan Horner tím sleduje úplně jiné cíle. Jaké? To bych chtěl vědět. Já si myslím, že ten horší případ je, že to nějak souvisí s jeho dcerami. A ten nejhorší případ je, že pan Horner chce škodit. Nejspíš se to nikdy nedozvíme.

4 2
možnosti
PT

P35e68t89r 20T92o41m88e68k

9. 7. 2019 21:24

Kromě toho, že lžete, protože poučovat byste měl pašeráky, kteří za prachy převážejí nelegální imigranty do Evropy se vás znova ptám i když vím, že mně neodpovíte, protože jste srab. Bude vám vadit, jestli naše děti a vnoučata budou žít v islámské Evropě?

23 1
možnosti
PK

Asi se hluboce (opět) mýlíte. Názorová nesourodost je v demo přirozená a nedomnívám se, že je nemožné svá vyjádření kdekoliv umístit. Je jisté, že nebudou často přijata s láskou a pochopením, viz stávající prohlubeň na naší politické scéně.

Jsou země, které mají s imigranty velké zkušenosti a nabízejí slušnou podporu při startu a pak jsou země jako ta naše,které zkušenosti nemají, ale poučili se jak to funguje tam, kde je náruč otevřená. Možná by jste tam v rámci humanitární mise měl zajet a potom bych si rád přečetl váš další apelující blog na naší snášenlivost a bojácnost z příchozích.

2 0
možnosti
ZH

Nesouhlasím s vámi, že nemáme zkušenosti s migranty. Máme tu docela velké přiimigrované menšiny z Vietnamu, nebo Ukrajiny. Hm, a nejméně jednoho nežádoucího ze Slovenska... Málokdo v tom vidí problém - a mnozí Vietnamci se u nás usadili poté, co se jich Němci zbavili. A vida, jsme vůči mnohým imigrantům vstřícnější. Ale máme tu také poučení ze 40 let totality a lží, takže stále dokážeme vyčuchat, že islám je další prolhaná totalita. Proto tu mnoho lidí nechce muslimské připrchlíky. Mnozí to sice jen intuitivně tuší, ale tuší naprosto správně.

17 0
možnosti
JJ

J10i10ř44í 90J29a86n76d46a

9. 7. 2019 21:15

Vy jste opravdu tragéd.

9 0
možnosti
ZH

;-D Co to je - to romantické štvaní?

Pokud chcete opravdu zachránit životy - nejen muslimských migrantů, ale i naše - pak nezbývá, než je vracet šupem zpět domů. A to bez mezipřistání v Evropě. Dokud bude Evropa přijímat do svých přístavů pašerácké lodě, do té doby budou lidé umírat na moři. A po té době budou také umírat další v Evropě, jako důsledek chování přimigrovaných násilníků, pro které má život zcela jinou hodnotu, než pro nás.

Nebo tomu mám rozumět tak, že jste podporovatel převaděčské mafie? To je také trestný čin...

40 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik