Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soud rozhodl, že je možné beztrestně prorazit policejní zátaras, pokud je to pro vyšší dobro.

2 1
možnosti
MS

Myslím si, že to, co teď dělá Itálie, je jediná správná cesta. Ukázat všem pašerákům migrantů, potažmo jejich "záchrancům", že na tomto poli už jim pšenka nepokvete. Stejně by měly postupovat všechny evropské státy kolem Středozemního moře. Pokud má nějaký stát zájem o pracovní síly ze zahraničí, není problém regulovat jejich počty přidělováním pracovních víz, jak to třeba dělá naše republika v případě ukrajinských zájemců o práci.

19 1
možnosti

Jediná správná cesta je důsledněji vyšetřovat převaděčství a legalizovat vyšetřovací postupy, které omezí soukromí těchto plavidel - odposlechy rádiového spojení, GSM a policejní dohled na palubě, který už někdo navrhoval.

4 1
možnosti
PS

Tento blog postrádá jakékoliv racionální argumenty. Pan Horner sleduje jeden cíl a je mu naprosto jedno jak toho dosáhne a hlavně jaké bude mít jeho chování důsledky. Pan Horner naprosto přesní ví co se stane pokud by došlo k hromadné migraci stačí se podívat do Švédska.

Analogie: On chce dolovat suroviny i když je mu jasné že nenávratně zdevastuje krajinu.

13 1
možnosti
LH

Pan Horner napsal sebeoslavný článek, kterým se domněle povýšil mezi humánnější lidi, nahlížející s útrpností jim vlastní na "lůzu" bránící se před reálným nebezpečím.

Ve skutečnosti to není skutečná láska k lidem, ale klamný pocit morální nadřazenosti, a to nejen ke spoluobčanům, ale v případě aktivit neziskovek i projev převahy nad zachraňovanými slabými, s marným očekáváním díků. Dočkají se ovšem jen dočasných oslav v mejnstrímu, a to je zjevně uspokojuje. Naivní čekatelé Kalergiho ceny .

17 1
možnosti

Rv To už je lepší si přečíst blog od pana Trčálka než od pana Hornera, i když tvrdím, že z pana Trčálka se Jaroslav Hašek nestane.

1 0
možnosti
Foto

Prosazujete "humanismus", jehož důsledky budou krajně nehumánní, jakmile dojde k překročení určitých mezí. Rv

8 0
možnosti
ZD

Co je vidět na reálných případech reálných měst v Německu. Mám zprávy od lidí, kteří tam pracují.

4 0
možnosti
Foto

S emocionálními a pudovými předsudky nelze rozumně polemizovat. Paušální kritici jakékoliv migrace z Afriky nebo Blízkého, Středního a jiného Východu používají vedle svých dojmů a smyšlenek, jimž chybí reálná zkušenost s migranty, vesměs jen výběrové, z kontextu vytržené, čili zfalšované informace, jejichž vyvracení a narovnávání je nekonečná práce. Určitě se však hodí připomínat základní humanistická východiska. A názor, že téma migrace je kolikrát jen záminkou pro nenávistné útoky na lidi jiného smýšlení, bych také podpořil.

1 21
možnosti
Foto

Zfalšované informace o migrantech... no, to je fakt, i švédský parlament byl mystifikován, když onehdá řešil burcující nárůst kriminality mezi migranty z roku 2015...;-D Další lhář po boku pana Hornera...

16 1
možnosti
JU

J16o98s96e45f 91U26l55m68a38n

10. 7. 2019 10:59

S nadpisem v podstatě souhlasím. I když myšleno jinak. Ano, je to tak, čím více bude v Evropě afrických či muslimských migrantů, tím více se Evropa přiblíží zemím, odkud tito lidé prchají. A může nastat klidně paradoxní situace, že za řekněme 20 let bude na tom nějaká muslimská země mnohem lépe než Evropa, protože ona hypotetická muslimská země si na nic nehraje, kdežto Evropa ustupuje ve všem, kde se dá a tím umožňuje vámi zmiňovanou anarchii. Mě by jen zajímalo, jak může více importu z mimoevropských zemí přispět k tomu, aby Evropa byla více evropská, jak prohlašují pomatenci typu Macron...To mi ještě nikdo nevysvětlil.

22 1
možnosti
PT

P62e91t69r 65T55o69m24e45k

10. 7. 2019 11:08

Doufám, že nečekáte vysvětlení od Hornera.

5 0
možnosti
Foto

"Dejte životu šanci ukázat, jak je krásný" - pane Hornere, je to hezké heslo, ale problém je v tom, že existuje jedno náboženství, hádejte jaké, které je ve smyslu Vašeho hesla totálně splachovací. Toto heslo nelze razit jednostranně, pokud se tak stane, tak ta strana, která ho razí sama, bude vyhubena protistranou, která na podobné žvásty kašle. Co se týká dalších Vašich názorů z článku, tak vězte, že tady nikdo nemá nic proti tomu, aby se zachránili životy tonoucích na nějakém děravém, nebo přeplněném člunu, tady mají lidé (včetně mě) jen něco proti tomu, aby se ti zachránění vozili do Evropy. Tady nemají co dělat, veliká část Evropanů je zde nechce, migranti sami neumí zdaleka tolik, aby byli přínosem a nikoliv závažím. Takže zachránit život ano - k přeplněnému člunu třeba hodit na vodu druhý, pevný a nový, třeba i se zásobami na plavbu k nejbližšímu břehu, ale tím by to mělo hasnout.Vy a Vám podobní si pletete záchranu životů na otevřeném moři s dopravou zachráněných přes celé Středozemní moře. Nebalamuťte lidi schováváním obyčejného pašeráctví a násilné invaze za záchranu holého života kdesi u libyjských břehů. To jsou dvě, diametrálně odlišné věci. Howgh.

26 1
možnosti
LS

Pane Vladimíre, s takovouhle stačí aby si pan Okamura vybral za příští volební heslo "Už jdou!" a porazí i Babiše. Já fakt této fobii nerozumím. Mechanismy jak to řešit máme, Evropa ty své vylepšuje a rozhodně není tak otevřená, jako byla dřív. Takže v čem je problém? Podle mě v ničem ... možná bych pochopil, že podle některých to jde pomalu.

0 0
možnosti

Pokud bychom k tomu jako západní svět meli přistupovat čistě prakticky, tak téměř z Afriky nepřijímáme, pouze tam někdy jezdíme najímat pracovníky s konkrétním záměrem. Důvod jé jednoduchý, ve skutečnosti jim nemáme jako celku jak pomoct a přijetím toho malickeho zlomku Africe nijak nepomahame. A stejně tak ani oni nemají jak pomoct nám. Určitě se ledacos dá udělat tam u nich, ale v důsledku se ty země z toho svrabu musí dostat samy.

12 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik