Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odporné, hnusné a nenávistné, jako vaše celé nitro.

2 0
možnosti

Článek jste si mohl schovat od cesty. Že nechápete význam slov je jedna věc, že dáváte slovům jiný význam je druhá věc.

Nebudu nikdy demokrat vašeho střihu a ani nechci. Pro mě je demokracie, kterou chcete vy a další něčím je co kočkopsem. Spojení totality se zdáním svobody. Nedovolovat názory, kterou nejsou v souladu s vašim viděním světa, opravdu není pro mě. Lidé jako vy nejste žádní liberální demokraté, ani liberálové, ale jste hrobaři svobody, demokracie, západní civilizace. Možná si to neuvědomujete, ale buď z neznalosti anebo schválně likvidujete vše na čem tato civilizace stojí a každého, kdo hájí hodnoty na kterých vyrostli naši rodiče, prarodiče atd. nazýváte fašistou,případně krajním pravičákem. Žonglujete se slovy jako klaun s pálkami v cirkuse. Chcete revoluci ve společnosti, ale zapomínáte, že jako Saturn požírá své děti, tak každá revoluce požírá své stvořitele. Pokud se prohlašujete za liberála, tak jste k smíchu. Víte co je liberalismus ve své čisté podobě? Doporučuji si přečíst Misese. Jenomže vy jste liberál jen tam, kde se vám to hodí.Tedy v prosazování toho co se vám hodí.

A jak se níže zmiňujete o homosexuálních manželstvích a žonglujete s tím, že neplodný pár etc. Slovo manželství je přesmyčka slov Malžen a Malženka. Tedy ženatý muž a vdaná žena. Manželství je instituce od které se očekává reprodukce, ale hlavně je to svazek muže a ženy.

Jo a ještě vy jeden liberální šibale, kdybyste byl liberál, tak byste horoval pro zrušení sociálního státu, protože nejde být liberálem v kavárně a zároveň pobírat sociální dávky.

11 0
možnosti

Nijak jsem neočekával z vaší strany konstruktivní diskuzi. Tak jenom poukaz k nejzajímavějším nesmyslům. Nevím o žádném svém nedovolování názorů. Nemůžete mi snad psát pod moje blogy libovolné názory a nadávky? Omezuji nějak vaše svobody zde nebo kdekoli jinde? Jak? Tím, že mám třeba úplně opačný názor než vy? --- Nechci nikde žádnou revoluci ve společnosti. Pokud narážíte na citaci Josefa Tisa v mém textu, tak ten nemluví za mne, ale za vás. Je možné, že jste to naopak nepochopil vy. Někteří zde v diskuzi to normálně snadno pochopili. --- Nějak mi uniká smysl vašeho poukazu k liberalismu kavárenskému a pobírání dávek. Má to být nadávka, nařčení nebo co? Žádné dávky nepobírám, nepobíral jsem a nejspíš ani nikdy pobírat nebudu. Sociální stát není nic v programu liberalismu, ale nachází se dnes v programu většiny realistických politických subjektů. Sociální smír je totiž nezbytnou součástí demokracie. Ale to by ve vašem případě bylo házením hrachu na zeď, která chce mít nepřítele za každou cenu a nikdy jinak.

0 2
možnosti

P64e89t84r 87Č52e67j22k33a

13. 4. 2019 12:25

Víte... vy se snažíte v tom článku budit dojem "hodného liberála", kterému vlastně odlišné názory nevadí, ale sám s vámi mám tu zkušenost, že jakmile má někdo prostě jenom jiný názor založený na jiném vnímání hodnot, než máte vy (a třeba v důsledku toho nesouhlasí s manželstvím homosexuálů), tak to okamžitě onálepkujete, jako diskriminaci..... já to povím asi takhle.... když jsem sledoval ten duel na idnesu, tak mě zarazila neskutečná agresivita způsobu toho prosazování návrhu, která vyzněla téměř v duchu "kdo není pro tenhle návrh, tak je zpátečnický tydýt, který by se měl odstěhovat někam do Ruska...." přičemž celé to je založeno na jednom základním omylu. Homosexuál má úplně stejné právo na manželství, jako heterosexuál.... ale kritériem toho manželství je, že jde o osoby opačného pohlaví! Tzn. gay, nebo lesba nejsou občany druhé kategorie, jak tam pán vykřikoval! Ale (a teď to vyzní ošklivě) homosexuální vztah NEMÁ totožný obsah jako heterosexuální vztah - protože z něj nevzejdou přirozenou cestou děti! A to je ten klíčový rozdíl, který zastánci manželství (mezi něž se počítám) jako vztahu muže a ženy, neustále zdůrazňují. Jak říkám - je úplně jedno, koho máte rádi, je úplně jedno s kým sdílíte lože...... ale jde tam o přirozené pokračování rodu. Já jsem zastáncem toho, aby registrované partnerství bylo dáno z hlediska práv a povinností na obdobnou úroveň.... ale nechme tomu vztahu z něhož vychází potomstvo, aspoň tu symbolickou "výhodu" v tom, že mu nechme "exkluzivní" pojmenování.

20 0
možnosti

Petr Čejka: R^ Souhlas!

3 0
možnosti
Foto

lKdo je to ten iberální demokrat ? Já znám pouze demokrata, také byl lidový demokrat, to vím co je to, ale liberální demokrat???

4 0
možnosti

Liberální demokrat je lidový demokrat, který o sobě tvrdí, že není lidový demokrat.

2 0
možnosti
Foto

Karma zejména za příklad s citátem od Josefa Tisa. Ten je velmi výstižný. Když se "ochrana národa" postaví nad křesťanské zásady a nad lidskost, slušnost, snášenlivost (atd.), je zle. Až z toho mrazí.

2 7
možnosti
Foto

V Nizozemsku je dnes krásné slunečné byť ještě chladné počasí.

Na internetu vidím, že v Česku je oblačno.

Začal víkend. Vidím, že místo blogování a diskutování se zde někteří především hádají a osobně napadají. Perte se a žerte se, když vás to baví. :-(

5 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, Jaroslave. Vzteklé nenávistné hádání a osobní napadání není dobrou vizitkou. Posílám pozdrav do dnes slunného Holandska.

4 0
možnosti
Foto

R^s panem Kavkou bych si nedělala hlavu-plete si tak elementární pojmy jako antimilitarismus a antisemitismus 8-o podsouvání toho co autor nenapsal je tu běžný způsob diskuze určité skupinky pro které vše co se neshoduje s jejich vizí světa nazvou lží:-/

0 12
možnosti
Foto

Zameťte si před svým prahem paní Palková!

20 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS