Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Alternativa je jednoduchá. Soukromé vlastnictví, kde si každý vlastník nastaví taková pravidla, jaká budou vyhovovat jeho zákazníkům. Plošná nařízení jsou směšná a vedou k nevraživosti a netoleranci.

1 0
možnosti

A tak si představuji školu, do které nejsou přijaty děti třeeeba připrchlických vítačů, ...

Z toho by měla Zuzana Candigliota vážnou mozkovou příhodu.

1 0
možnosti
Foto

R^kvalita komentářů oponentů a už samotná jejich jména ukazují že jste zas trefil hřebík na hlavičku;-DR^

0 5
možnosti
Foto

něco k blogu samotnému byste neměla???

5 0
možnosti
MK

Promiňte, ale vy a další máte nějaký zmatek v hlavě. Neměl by to být naopak liberální demokrat, který by měl hájit rozmanitost názorů a to i těch, s kterými nesouhlasí?

Nebo, jak se dá vydedukovat z Vašeho článku a jak je mnohdy vidět je liberální demokrat synonymum pro autoritáře, který uznává jen jeden správný názor a to ten svůj? Tedy je nositelem totalitní ideologie, kterou chce vnutit všem lidem a kdo s tím nesouhlasí je ostrakizován?

Můžete mít názor na AfD jakýkoliv, ale je skutečností, že tato strana nechce omezovat osobní svobodu, nechce omezovat svobodu slova. Jediné co chce je, aby právo platilo pro všechny stejně a aby se omezila islámský imigrace. Což je požadavek vyplývající ze skutečnosti a problémům, kterým Německo čelí. Už staří Římané se řídili...Bezpečnost obyvatel na prvním místě.

A tady je myslím rozdíl mezi liberálním demokratem a neliberálním. Ten liberální nebere ohled na svou zemi, ale na své přesvědčení. Ten neliberální trvá na dodržování práva, rovnost všech před zákonem a bezpečnost obyvatel země.

26 0
možnosti
DT

Ono je to spíš o tom, že dokud se nevědělo, že rodiče holčičky jsou v AfD, byla holčička v pořádku a názory rodičů v cajku. Holčička už navštěvovala jejich školku totiž...

No a najednou bum, rodiče najednou vadí.

Ne sorry. Nula tolerance pro tohle. NULA.

32 0
možnosti
ZH

Ano, v tomto typu školky na chování rodičů záleží. Klade se na interakci důraz. Myslím, že nemůžeme nikdy mít dostatek informací na posouzení spravedlnosti v takto složité záležitosti. Přesto si nemyslím, že by jednání školy podle předem daných pravidel nějak vybočovalo z logiky předpokladů zákonem povoleného walfdorského školství.

0 0
možnosti
MK

Tož je blábol par excellence.

14 0
možnosti
RW

Stačilo napsat - "Souhlasím, aby se o vzdělání dětí rozhodovalo na základě politického názoru rodičů". To by o vašich názorech a postojích dalo dostatečnou výpověď.

Ta vaše "liberální demokracie" vede jedině k "demokracii" typu Německé demokratické republiky.

28 0
možnosti
Foto

Nedaří se mi s Vámi souhlasit. Možná proto, že o případu vím málo. Neznám motivy otce té dívenky. Nevím, zda je v "civilu" umírněným občanem, který věřil, že své dceři poskytne podmínky pro ni vhodné, nebo sobec, který předpokládal konfliktní situace a odskákat to měla dcera. Že by byl takový blb, se mi nedaří uvěřit. A co se týče poskytování služeb, je dobře, že stát má v rukou nástroje, kterými má a je povinen občanům zajišťovat takzvanou obslužnost. Služby, vzdělání, různé druhy infrastruktur....atd.atp. Byl rozveden příklad hospodských. Já si vůbec nemyslím, že by měl mít hospodský právo někoho neobsloužit, pokud by k tomu nebyl vážný a prokazatelný důvod. Živnostenský list nedostal proto, aby vydělával a masíroval si své ego a opájel se svou mocí, ale aby sloužil. Spoluobčanům. Privátní klub je něco jiného.

1 0
možnosti
PD

P57e32t29r 83D42r89a95p90a29l

12. 4. 2019 13:24

"Nemusíte psát tak dlouhý blog. Stačí vzít dva příklady které se skutečně staly. Vzpomínáte na majstrštyk paní Šabatové kdy pomocí agenta provokatéra jasně dokázala, že majitel nesmí rozhodovat komu pronajme svůj byt? A hýkající aktivisté tvrdili, že i když se jedná o soukromí majetek tak je postup majitele nepřijatelný. A teď se jiný majitel rozhodl, že holka do jeho školy nepatří a bum, aktivisté hýkají, že jde o soukromou školu a majitel má plné právo se rozhodnout. "

cituji z diskuze pod článkem p. Šichtařové...a co te ́d s tím, pane Hornere?

0/0

doporučit

12.4.2019 13:11

reagovat

36 0
možnosti
JK

J37i28r36i 64K38u27c53e82r64a

12. 4. 2019 14:38

Na to autor, Palková a jim podobní nemají argument. Já ostatně také ne. Neexistuje.

11 0
možnosti
LB

Původně jsem si chtěl dát tu práci a rozebrat každý nesmysl, který zde pan Horner napsal, nicméně při pátku se nehodlám rozčilovat.

Uvedu tedy pouze tolik, že je-li dle pana Hornera snaha rodičů, aby jejich dítě bylo vzděláváno v konkrétním zařízení útokem na ono zařízení, pak je tedy útokem na někoho jakákoli snaha občana se v nějaké věci svobodně rozhodnout. Takové chápání reality ovšem nemá nic společného s pojmem liberální demokracie, avšak znamenitě ladí s doktrínou neomarxismu, ve které je oproti původnímu marxismu všudypřítomný konflikt různých společenských tříd nahrazen konfliktem vlastníků různých lidských práv.

26 0
možnosti
VM

Podstatou waldorfského školství je ideologické východisko, které hledá oporu v ezoterických blábolech.

2 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,66
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik