Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Autor má velkou pravdu.Jen opatrně naznačuje nový směr,který nyní nastává. Svobodný trh je mrtev a všichni to vidí. Jen někdo pořád doufá v návrat minulosti.

1 1
možnosti
TB

Jakýpak ten váš směr je? Venezuelský?

0 0
možnosti
VH

Kde je ten stát, který ráčíte popisovat. Stát, kde se netrestá špinavost (třeba alkoholové mafie)? Ano, existují jedinci, kteří zákony či morálku nerespektují - ve feudalismu, kapitalismu, socialismu (to dobře pamatujeme) i kvazikomunizmu. A všechny formy státního zřízení se snaží tyto jevy potlačit.

Ano - existovaly a existují systémy, kde všichni mají údajně stejně - např. Venezuela, Castrova Kuba, Čína v době Velkého skoku, Severní Korea, .... Všecny mají dvě nevýhody:

1. Mocní se v nich nikdy neřídí pravidlem "všichni stejně".

2. Masy, které se jím řídit musí, mají opravdu stejné .. nic.

Mimochodem - ani izraelské kibucy dlouhodobě nevydržely bez dotací.

1 0
možnosti
KJ

K18a62r38e93l 68J28a31n71d96a

23. 3. 2019 10:06

No to teda... ještě že jste to sepsal, jinak bych si ani nevšiml... Poslyšte, nemáte vy něco osobně proti těm dvěma jmenovaným?

0 0
možnosti
VH

Anarchistický přístup? Jaký to je? To přece není zásluhovost, ale naopak - urvi každý, co můžeš.

Možná jste chtěl psát archaistický?

0 0
možnosti

Logický klam v podobě slaměného panáka.

2 0
možnosti
MR

Nevím pane Hornere, ale i v nejtvrdším kapitalizmu je běžné za služby platit. Nevím proti jaké společnosti rozhorleně bojujete, ale celý Váš příspěvek mi přijde poněkud zmatený.

13 1
možnosti
PT

P70e29t16r 87T12o90m60e40k

23. 3. 2019 9:14

On je pan Horner celý zmatený. Život se s nim, chudáčkem nemaže. A ty jeho dcerunky.....

3 1
možnosti
PB

Nevím zda bych měl reagovat na kecy permanentního lůzra s dlouhodobou karmou 10+ a šlus. Ale to, že svůj blog pro zvýšení vlastní čtenosti delegoval přímo na mě, mne k tomu vybízí.

Takže pojďme do klasických lží a demagogie, na kterých si pan Horner staví hojení své osobní frustrace dospělého pária už pravidelně:

-Pro pravici neexistuje nic mimo kauzálně materialistické kategorie. Zásluha každého tkví jenom v tom, kolik vloží do systému a jenom tolik si z něj smí vzít. Všechno ostatní je krádež...

Ano, tohle je pravda. Od dob, kdy byly vynalezeny peníze se úsilí, hodnoty a ceny všeho poměřují v penězích. Sociální odvody směrem do společnosti říkají, jak moc dotyčný živil svou prací jiné v nouzi a také, jak veliký díl péče mu tedy zpětně ve stáří náleží. Líné blbce, sprosté netáhla a studenty naprosto nepotřebných věd, jako třeba Husitské teologické fakulty , kteří neumí svařovat, nerozumí elektrice, nepostaví zeď a neupečou chleba, nikdo nepotřebuje. To je prostě fakt.

-Absolutně správná a jedině možná metoda rozdělování zisku – neviditelná ruka trhu, bezchybně a jednou provždy určuje zásluhy přispěvatelů do systému, např. důchodů...

Nikoliv neviditelná, ale naopak jasně deklarovaná a zpětně doložitelná. Aby se nám o důchod nehlásili líní pomatenci z neziskovek, jejichž jedinou zásluhou v životě bylo to, že po cestách rozhazovali srdíčka a buzerovali a rozeštvávali lidi.

-Prodej drog, obchodování s lidmi, ale také daňové úniky a špinavá ekologická výroba bez odpovědnosti za vlivy na zdraví snad něco znamenají...

Ano, to jsou negativa šířená především asociálními živly. Proto jsme rozprášili ty ksindly v Klinice.

-Pokud by každé ziskové podnikání bylo bezmála svaté a vytvářelo zásluhy, jež nelze s ničím nevýdělečným srovnávat,..

Příště nám to laskavě napište neziskovými kouřovými signály, buďte od té dobroty, ano? Dokud budete revoluci proti nadnárodním společnostem vést pomocí PC a družicového propojení, pak budete pořád za Hornera, Dík.

16 1
možnosti
PB

-Správňáckého pravicového ranaře prostě nějaké nezásluhy matek, pečujících osob o seniory a jiné profese nevytvářející hmotné statky naprosto netankují....

Lež, naopak. Tohle jsou důležití lidé podporující zdravou společnost. Proto také jsou systémem placení. Bohužel se mezi ně vetřou i ty nepotřebné pijavice, které jen celý život žvaní, umí prd a po nocích píšou naprosto trapné blogy s karmou 10+.

-v honbě za jediným smyslem života – ziskem, nezbytně musí vyrábět maximální počet nebožtíků a je-li jich nedostatek, pak si je musí pochytat někde na ulici...

Tady u té trapárny bych pisatele upozornil, že bezkonkurenčně největší počet nebožtíků vyrábí levičáci a to stále všude a pořád. V rámci sociální spravedlnosti už jich vyrobili za poslední století přes 100 milionů, což nedokázaly ani všechny pandemie a bombardovací letectvo světa dohromady.

-Nejhorší jsou potom tzv. přemýšliví zájemci, kteří si libují v teoretických disciplinách nějaké přiblblé vědy. Různí ti kavárenští povaleči filosoficko-archivně-knihovnicko šíleného ladění. Nejhorší z nich jsou však úplně zbyteční teoretičtí estetici a choreografové. Takové nezáslužné profese by vůbec neměly získávat důchod...

Ano, souhlas. Nevidím jediný důvod proč bych měl svou prací živit lempla, který mimo žvanění a rozhazování srdíček není vůbec k ničemu a nikomu potřebný. A to ani svým vlastním dětem.

-Koneckonců ani doktoři neprodukují žádné materiální hodnoty. Naopak, chirurg vám vyřízne kus těla, zubař vytrhne zub a za poničení organismu si ještě chce nárokovat odměnu.

Lež a demagogie. K takovému slovnímu a myšlenkovému hnisu se odmítám vůbec vyjadřovat.

-Zasloužilí mají jediní nárok na společné důchody.

Ano, souhlas.

10 1
možnosti
Foto

:-)R^no jo pan Burian-ten ví všechno nejlíp;-) napsal jste to vtipně s nadsázkou-karma

2 7
možnosti
JL

Vase reakce, pani Palkova, je presne podle ucebnice.

"Nemam-li co rozumneho pripomenou k prispevku, napadneme autora jako chytraka a perfekniho znalce vseho dobreho"!!!

Uzasne!!!!

2 1
možnosti
Foto

Hledat spravedlnost v systému, který založený na donucení je beznadějné. Spravedlivá společnost je ta, kde je dobrovolnost upřednostňována před donucením. Kde skupina altruisticky smýšlejících lidí se spojí a společnými silami za vlastní prostředky koná charitu. Ne jako je to dnes, že hlasováním donutí produktivně činné lidi platit jejich potřeby solidarity.

Jedinými lidskými zdroji jsou výroba, obchod a služby. Regulujme je a zdroje si vyplácáme na neproduktivní, ale báječný život vládnoucí kasty s její byrokracií.

Na nás pak zbyde to co nám vládnoucí kasta dovolí, abychom si z naší práce ponechali.

5 1
možnosti
ZH

Sice se všemi vašimi názory z poloviny nesouhlasím, nicméně musím uznat, že propagujete svoje vize značně slušně a nenásilné; tedy pro mne velmi snesitelně. Za to díky.

1 0
možnosti
TB

Moc hezky jste to těm buržoustům natřel. Obzvláště oceňuji bravurní vyvrácení tezí, které nikdo neříká, například o "totální víře v trh" a obecné hlásání nulového státu. Asi halucinace.

9 0
možnosti
ZH

Pan Kšír vám výše odpovídá za mě ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,59
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik