Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Islám jako takový sice zakázat nelze, stejně jako nelze zakázat komunismus či nacismus, ale už dnes je u nás možné stíhat jeho propagátory a podporovatele:

§ 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka

(1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným podobně účinným způsobem,

b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny,

c) spáchá-li takový čin jako voják, nebo

d) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.

(3) Příprava je trestná.

Jen je třeba přestat slovíčkařit a uznat islám za hnutí, protože to hnutí fakticky je.

8 0
možnosti
JM

Myslím, že uznat islám za hnutí půjde těžko. Naopak připsat k hnutí ještě slovo "náboženství" (či něco v tom smyslu) by šlo lehce. Ale to by se muselo chtít.

1 0
možnosti
JF

J83i34ř37í 64F28o63g25e89l

16. 3. 2019 8:46

Nevím jestli je to kouzlo chtěného či nechtěného.

Ale muslimské masakry schvalovali i oslavovali vždy muslimové. Vzpomeňme jejich jásot nad pádem dvojčat, při masakrech v Paříži, Belgii....

13 0
možnosti
SB

Problémem je, že hysteričtí sluníčkáři považují za souhlas s tímhle masakrem i to, když člověk napíše, že s tím činem sice nesouhlasí, ale ten že je logickým vyústěním současné vítačské politiky.

Miliony lidí vidí, co se děje, miliony lidí čtou o muslimském terorismu, miliony lidí mohou v přímém přenosu sledovat, jak Evropa je tlačena k ústupu ze svých tradic. Je jen a jen zákonité, že z těch desítek milionů lidí se jeden radikální chlápek vyklube. V desítkách milinů lidí jsou vždy zastoupeny osoby všech jednotlivých zaměření: Vždy se mezi nimi najde nějaký Einstein, nějaký Churchill, nějaká sportovní hvězda (kladné příklady), ale také nějaký Hitler nebo Stalin, nějaký zrádný Daladier, nějaká Hepnarová, nějaký alkoholik, povaleč, sexuální agresor, ale i takovýchle pošuk (záporné příklady).

Jeho čin odsuzuji, ale bylo to nevyhnutelné a jednou to přijít muselo.

A bude se to stávat i nadále.

To je naprosto strohé konstatování holé sktuečnosti, které je zcela nezávislé na mém přání, na autorově přání nebo na přání kteréhokoli jiného jedince.

14 0
možnosti
PT

P72e89t37r 68T23o61m80e23k

16. 3. 2019 9:05

To ale je na pana Hornera moc složité.

8 0
možnosti
MG

Je pravda, že trestný čin, kterého se onen muž dopustil v těch mešitách na Novém Zélandě povede i k tomu, že prostí muslimové se lépe vcítí do prostých Evropanů, na které někteří muslimové v Evropě zaútočili. Je reálné, aby to vyvolalo v muslimských komunitách debatu, jejímž výsledkem bude, že by měli útočníky ze strany muslimů účinně zrazovat od útoků v Evropě, aby křesťané nezačali oplácet ve větším míře. Co se týče šíření muslimské víry v Evropě, nerozumím tomu, proč by se tak mělo dít.

1 0
možnosti
Foto

"Zločin nemá právo na svobodu" (papež František) Schvalování zločinu je stejným zločinem a tedy rovněž nemá právo svobodně se šířit.

3 0
možnosti
OJ

Já tedy ten masakr rozhodně neschvaluji, ale pro zákaz Islámu v Evropě rozhodně jsem. A hlavně pro zastavení migrace. protože bez ohledu na to kdo je zlý a kdo hodný, tenhle mix povede jen k dalšímu krveprolití a dalším masakrům o tom není pochyb. Lidi jsou lidi a tak prostě reagují. Spirála násilí už byla roztočena. Žít spolu s muslimy nám nepůjde, tak jako to s nimi nejde nikde a nikomu. Muslim může žít v míru pouze s muslimem a vlastně ani to ne.

13 0
možnosti
Foto

Trošku to potočím: Masoví muslimští vrazi pozabíjí po Evropě stovky nevinných obětí a někteří, o to hůře evropští potentáti a politici v nejvyšších funkcích a také organizace krmené státními penězi mají tu drzost, že přikazují zatím suveréním státům Evropy, aby tyto potencionální, nebezpečné živly přijímaly minimálně po tisících, mimo legisativní pravidla a poskytovaly jim plnou sociální penzi. Kdo je drzejší, pitomější a zákeřnější?

18 0
možnosti
LB

Pane Hornere,

nedokázal jsem a proto jsem také nechtěl vyjádřit se k té hromadné vraždě lidí na Novém Zélandu.

Měl jsem po té zprávě ticho v hrudi, ticho na tom místě, kde je srdce. Slova mě opustila. Po většinu dne jsem byl jako ti všichni beze slov, kteří nepotřebují svými blogovými příspěvky ukazovat, jak moc jsou s oběťmi toho masakru.

Lidé se srdcem v hrudi vědí, jak často bylo násilí na nevinných lidech zneužito

k zákazům a příkazům, které navrhujete.

Můžete tisíckrát vyhrožovat paragrafovaným zněním zákonů, avšak evidentně ujišťujete jen sám sebe, že nějakou morálku vůbec máte, většina lidí však vaše vyhrožování opravdu nepotřebuje.

Můžete se pošklebovat těm, kteří hned dávají na svých blogových příspěvcích vraždám na Novém Zélandu politický smysl. Můžete se nad ně vyvyšovat. Nemusíte chápat, že tito lidé, ač napsali - dle vaší morálky - věc dobrou či špatnou, jsou ti opravdoví a citem obdaření lidé, které události na Novém Zélandu znepokojují a pouze hledají, jak se s nimi vypořádat. Že pouze nedokázali najít důvod toho nesmyslného vraždění, nedokázali najít správná slova a tak jim mysl velí zaplnit to prázdno v srdci, ať už ta mysl napíše téměř cokoli.

Vy, pane Hornere, jste ta správná slova našel velmi rychle - v paragrafovaném znění zákonů.

Vy, pane Hornere, můžete všechno.

Lidé, kteří trpí v nemocnicích nebo oplakávají své blízké, ti mohou málo. A mrtví nemohou vůbec nic.

11 0
možnosti
Foto

Někdy mám pocit, že se v Česku všichni pomátli na rozumu. Zakázat Islám, zakázat odmítat islám, zakázat komunisty, zakázat..zakázat..zakázat. Proberte se, i vy pane Hornere, se svým pokryteckým žvaněním, které nejen že nic nevyřeší ale hlavně, lidé jako vy přinesli tuto zkázu do našeho světa. Když byl ještě čas, tak na varování ohledně migrace hrozili vězením. A nejednalo se o žádnou nenávist ale o prosté obavy. Dnes když je svět totálně rozvrácený, tak ti co před časem hrozili a říkali že se nic neděje, strkají hlavu do písku. My co jsme upozorňovali na nebezpečí, jsme byli označování za neonacisty a za rasisty. Dnes když se objevují skuteční rasisté a skutečný neonacismus je na vzestupu, kdy hoří synagogy, kdy židé v západní Evropě se bojí o holé životy, kdy pomatenci vraždí nevinné muslimy je jediná reakce zakázat, zakázat a zase jenom zakázat. Nejste schopní se poučit? Nechápete, že zákazy vedou jen k neštěstí? Že jediným řešením je dialog a porozumění? A jasná pravidla? Asi ne. A proto existují články jako ten váš, nebo toho Macury, který se postavil do role jakéhosi nového mesiáše.

23 0
možnosti
LM

Proste se k ty lepsi budoucnosti prozakazujeme a proprikazujeme

Pod vedenim UV ......;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik