Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zásluhovost je důležitá. Já pracovala téměř čtyřicet let, tedy by měl býti předpoklad, že budu míti vyšší důchod než ženy, které se rozhodly zůstat doma a starat se o domácnost. Já musela stihnout domácnost i výchovu dětí při práci a nic tím neutrpělo, doma to fungovalo a z dětí vyrostli vdělaní a slušní lidé.

Tedy nevidím důvod proč ženám, které život prožily v pohodlí domova, bez pracovních stresů a starostí jak vše skloubit tak, aby to dobře fungovalo, zvýšit důchod na jeho průměr, který jsem ani já nedosáhla, z důvodu potřeby podniku poslat zaměstnance do předčasného důchodu bez pozdějšího vyrovnání.Rv

2 0
možnosti
PB

A to si ještě vemte, že žena v domácnosti, která odvádí jen minimální sociální pojištění, pobírá současně od nás všech sociální dávky třeba na bydlení ve výši 6000lč/měs. právě proto, že nepracuje. A v penzi by jim měl být důchod dorovnán z kopičky těch, kteří pracovali, socdávky nepobírali a tehdejší důchodce živili plnou měrou. Tedy zlodějina na třikrát!

2 0
možnosti
ZH

Je úsměvné sledovat, jak vaši roztleskávači nepochopili, že vy jste (opět) nepochopil smysl cizího článku a fakticky nenapadáte ten článek, ale své vlastní nepochopení. ;-D

6 0
možnosti
PB

Naprosto přesně.

0 0
možnosti
OT

Vy jste pane Hornere neuvěřitelný překrucovatel napsaného. A proto jste naprosto nedůvěryhodný.

0 0
možnosti
VH

Opravdu jste tak špatně pochopil pravdivé konstatování paní Šichtařové, že solidarita je cesta směrem k rovnosti, zatímco zásluhovost je naprostým opakem rovnosti, tedy nerovností. Pro méně chápavé: Solidarita je k směr "máme stejné žaludky, mějme stejně peněz". Zásluhovoast: "Máme různé peníze, protože máme různé zásluhy. Tedy si navzájem ve financích nejsme rovni."

Opravdu jste mě překvapil, že ani tak jednoduché konstatování nechápete.

7 0
možnosti
Foto

pod úvahu paní Šichtařové se tentokrát podepíši.

Kdežto váš blog je hloupý.

4 0
možnosti

Z Vás ta závist, že nic podobně rozumného v životě nenapíšete, prýští vskutku ze všech pórů.

;-D

11 0
možnosti
Foto

Rovnost neexistuje nikde ani ve vesmíru a ani mezi mužem a ženou. Nerovnost mezi mužem a ženou nastala v době, kdy Bůh z Adamova žebra stvořil ženu. Podle statistiky EU ženy v 67 procentech volí humanitární obory. Pokud žena vystuduje dějiny a umění, anebo češtinu je jasné, že obory, kde nalezne uplatnění jsou hůře placené. Za druhé s humanitárním studiem, nikdo nemůže řídit strojírenský podnik. Z toho vyplývá, že žena odvádí na sociální daň menší částku a z toho vyplývá, že má i nízký důchod.

2 0
možnosti
TB

Ano, krásně neumíte dodat jediný argument, co nějaké samozvané neziskovce dává mandát rozhodovat o něčem, co jí nepatří.

6 0
možnosti
ZH

Co komu nepatří?? Hlavně, že vy přinášíte jasný argument.

4 5
možnosti
MV

Paní Sichtarova... no joooooo... To je ta co ví vše. A nejlíp ji jde populismus mazanej kolem huby. Ne každý ale na med skočí. Pěkně napsáno.

3 9
možnosti
Foto

R^podepsala bych každé slovo vašeho dnešního blogu pane ZdeňkuR^R^R^R^R^to co zde předvádí autorka je populismu nejhrubšího zrna často budí dojem, že je ovlivěna svým mužem, nemá-li on na jejích textech rovněž podíl

5 16
možnosti
TH

Přiznejte si, že jste ovlivněna tím, že není feministka.

3 1
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,51
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik