Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P50e94t62r 33B22u44r28i57a71n

11. 1. 2019 10:52

Necítím se zde bezpečně, chtěl bych emigrovat...;-D;-D

Laciná, lživá póza. Takový demagogický pocitový primitivismus nedává do svých titulků ani AHA.

1 0
možnosti
MP

"Žádný sluníčkář nepůjde vykolejovat vlak, aby učinil všelidské myšlenky přitažlivějšími. "

Né, vůbec né - my jsme jenom takové hyeny, že tělo utonulého Aylana, který zemřel kvůli nezodpovědnému chování svého otce, přenášíme a aranžujeme ze zištných důvodů do polohy, aby fotografie byly co nejdojemnější... Není divu, že pod tlakem takových manipulací někdo zazmatkuje a řekne "Přijďte všichni"...

6 0
možnosti
ZH

No jo, no... Když Horner nějak vytěsňuje skutečnost, že nejvíce teroristů se rekrutuje z náboženských a levicově zaměřených fanatiků. A že mezi sluníčkáři těch fanatiků je docela dost...

0 0
možnosti

Ten důchodce je magor, o tom žádná. Stejně jako třeba Breivik. Ale netvařte se, že na té "vaší" straně magoři nejsou. Viz útoky na AfD, které připomínají 30. léta minulého století. Viz útoky na Trumpovy příznivce.

A co třeba toto: https://domaci.ihned.cz/c1-65287200-pobodany-syran-si-napadeni-vymyslel-nebo-nekoho-kryje-tvrdi-policie-utocniky-nenasla. Operace pod falešnou vlajkou se to oficiálně nazývá, je to prasárna, ale to na tom nic nemění.

Ovšem to je z rubriky "vy zase mlátíte černochy." Hlavním poselstvím mého diskuzního příspěvku je, že magory máme "na své straně" bohužel všichni. Samozřejmě, že mě to děsí. Protože jestli se trochu neuklidníme, tak směřujeme k občanské válce (nebo spíše válkám). Cílem by teď mělo být (na obou stranách) vášně trochu zchladit, najít nějaký pro obě strany přijatelný kompromis.

2 0
možnosti
ZH

Naprosto souhlasím. Výstřelky jsou na obou stranách a my se spíše musíme naučit hledat k sobě cestu. Věcností, ale ne napdáním ad hominem, to je cesta do pekel.

0 0
možnosti
JS

Problém je v tom, že Vy se pokoušíte ztotožňovat své názorové oponenty s "pojeveným starcem". Měl byste se nejdříve podívat na sebe. Obhajoba klasické rodiny nebo obhajoba naší civilizace není žádný "alternativní life style". Ten reprezentujete spíše Vy – například zaváděním třetího pohlaví a nálepek v podobě "kulturního rasismu".

Já osobně neznám nikoho, kdo by lidská práva považoval za zlo. V našem právním pořádku je dokonce považováno za trestný čin, pokud někdo propaguje hnutí, které směřuje proti lidským právům a svobodám. Pokud by se ale tento princip dodržoval důsledně, pak by v Evropě vůbec nebylo možné praktikovat například islám. Ten totiž svými věroučnými principy mnohaúrovňové nerovnosti reprezentuje dokonalý opak moderního pojetí lidských práv. Jenže, bohužel, existují aktivisté Vašeho typu, kteří jsou ochotni přiznávat lidská práva i hnutím, které považují naše pojetí lidských práv za barbarství.

Vy vyčítáte heterosexuální většině, že si neumí představit, jaké to je "cítit se nehetero". Ale to byste mohl zdravým lidem na stejném principu vyčítat, že si neumí představit slepotu, hluchotu, ochrnutí, rakovinu...

Naše společnost ale není zdaleka tak bezcitná, jak se ji Vy snažíte vykreslit. To je určitý paradox aktivistů Vašeho typu – vidí svůj vlastní svět mnohem černěji, než všichni ostatní.

12 1
možnosti
ZH

K vašim inteligentním perlám jen jedna připomínka. Islám jako obecnost se neregistruje k vyznávání, ani Korán sám s jeho výhonky to nedělají. Registruje se společenství, které musí splňovat zákony té které země prostřednictvím svých předložených stanov. Vyvracet vaše těžce vydobyté myšlenkové drahokamy ad hominem ať vám či ostatním je ztráta času. Přesně tuto danou a neměnnou nenávist považuji za nebezpečí této země.

0 5
možnosti
Foto

nebýt homosexuálů a "třetího pohlaví", tak nemáte o čem psát

2 0
možnosti
JH

J23a30k85u19b 97H72o15z37a

10. 1. 2019 9:45

Milý autore, váš dnešní blog mi připomíná jeden vtip.

Povídá takhle jednou pan Khón panu Roubíčkovi:" Představěj si, že jednou jsem přišel brzy domů a načapal jsem svou ženu Sáru na otomanu v předsíni, v tom nejlepším, s úplně cizím chlapem. Já měl takový vztek. Řeknu jim Roubíček, že kdybych měl pistoli, já bych mu snad i něco řekl."

5 0
možnosti
Foto

Pokračování: Roubíček - a co jste tedy udělal potom, zmlátil jste toho chlapa? Khon: ne. ale vyhodil jsem ten otoman.

0 0
možnosti
PT

P45e35t43r 54T27o49m20e36k

10. 1. 2019 9:42

Pochopil jste někdo, co je podle pana Hornera kulturní rasismus? Já ne.

3 0
možnosti
PT

P61e58t36r 21T27o67m38e65k

10. 1. 2019 9:45

A proč se zde necítí příliš bezpečně, to jsem taky nepochopil a proč nejede za svými dcerami, které za ním nemohou přijet, to nechápu už dlouho, má to hodně těžké. Jak rád bych mu pomohl ale nevím vůbec jak by se to dalo udělat.

1 0
možnosti
Foto

Společnost se směrem k dobru vyvíjí (a nemluvím jen o naší kotlině), postupně, nikdy ne skoky. Moc bych si přál svět podle Vašich ideálů, ale jsem realista.Vím, že se ho nikdy nedožiju.Spoustu lidí děsíte už tím, že řídit se momentálně čistým ideálem dobra, budeme okolím sežráni... jako jednotlivci, jako skupina občanů... jako stát.Možná by stálo zato, posouvat své okolí postupně kupředu po menších realistických krůčcích než se postavit na piedestal jako mučedník ideálu...

0 2
možnosti
SB

Poprvé od Vás čtu něco, co má alespoň trochu hlavu a patu:

"řídit se momentálně čistým ideálem dobra, budeme okolím sežráni".

Avšak: Za prvé škrtněte slovo "momentálně". Budí dojem, že je to specialita naší doby. Ve skutečnosti to tak bylo, je a bude vždycky. Nebo se domníváte, že za vlády bratrské knížecí přemyslovské trojice Boleslav III. zvaný Ryšavý, Jaromír a Oldřich tomu bylo jinak? Nebo se domníváte, že za padesát let tady bude ráj dobra?

A za druhé: Jak chcete tohle napravit tím, že budete postupně po krůčcích posouvat dopředu své okolí? Vaše okolí je součástí celého světa, takže byste musel posunout dopředu celý svět, což je nerealizovatelné. Musíte vždy vycházet z toho, v jakém světě žijete. Nemusíte se podílet na jeho špinavostech, ale musíte si dávat pozor, aby vás takový svět nesemlel.

Tím "nemusíte se podílet na jeho špinavostech" míním například to, že nemusíte být zloděj a nemusíte krást, tím "ale musíte si dávat pozor, aby vás takový svět nesemlel" míním to, že i když vy sám nekradete, musíte si zamykat byt, protože kradou jiní, musíte mít zabezpečený účet v bance, aby vám ho nikdo nevybral apod. Kdyby byli všichni lidé jako já (a věřím ve vaši počestnost, tak dodávám "jako já nebo jako vy"), tak bych si třeba byt ani nezamykal. Ale takoví lidé nejsou všichni, a tak si ho zamykám.

Takže konečně jste napsal něco, co má alespoň z 10% hlavu a patu, ale opravdu jen z těch 10%. Oproti jiným příspěvkům, které jsem až dosud od vás četl, je to pokrok, ale i tak je to jen těch 100.

1 0
možnosti
MS

Škoda, že jste nenapsal, kam byste se chtěl přemístit. Pokud byste rád nějakou bezpečnější zemi, než je ČR, moc velký výběr nemáte. Podle Global Peace Index je ČR na sedmém místě, před námi je Kanada a Nový Zéland, kam byste s největší pravděpodobností nezískal víza (pro dlouhodobý nebo trvalý pobyt). Zbývá vám tedy Dánsko, Portugalsko, Rakousko a Island.

Hodně štěstí.

0 0
možnosti

Inu, svět se Vám hroutí jako každému "prorokovi", který zjistí, že jeho vize jsou pro drtivou většinu ostatních naprosto nepřijatelné.Kdyby totiž fungoval dle Vašich představ, byl by mnohem horším místem než by kdy popsal Dante, nebo namaloval Hieronymus Bosch.

9 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik